icon

Skúsenosti a otázky k sinus pilonidalis pri kostrči

katches69
22. mar 2024

Ahojte, ma niekto sinus? Ja to mam v oblasti kostrce, tri dierky. Uz som mala aj skrs to abces, ktory bol rieseny chirurg zakrokom. No vracia sa to pomerne vtedy ked som chora, vzdy hned mastim ciernou mastou a preväzujem, umyvam a stale dookola.
Tentoraz pri sprche som si nahmatala dierku vacsiu nez obvykle. Som si myslela ze to je ta rana otvorena po zakroku, ale nie tu uz mam zacelenu. Ono tie dierky sa mi zvacsili a trochu ma to zasa boli. Tak zasa preväz.
Mate niekto stymto skusenost ze tie dierky sa mozu aj zvacsit? A boli ste niekto ja elastickej ligature ? Skusenosti, aj ste nieco platili? Dakujem.

Strana
z2
michael2022
10. feb 2026
@lily737

@michael2022 Ano robia, nie v celkovej, to by som asi nesla.. iba lokalna anesteza, tuto to je 🙂 Dr. Hanudeľ https://pentahospitals.sk/ambulancia/chirurgick...

@lily737 Tak už som objednaný aj ja :D Ale zvolil som chirurgicky zákrok, kedže DR.Hanudeľ mi povedal že je tam vačšia istota toho že sa to už nezopakuje ,a pri laserovej je to take 50 na 50 kedže sa len tie kanaliky vypália

lily737
10. feb 2026
@michael2022

@lily737 Tak už som objednaný aj ja :D Ale zvolil som chirurgicky zákrok, kedže DR.Hanudeľ mi povedal že je tam vačšia istota toho že sa to už nezopakuje ,a pri laserovej je to take 50 na 50 kedže sa len tie kanaliky vypália

@michael2022 super.. tak mozne to je vzdy ze sa to vie vratit ked clovek robi co by nemal.. :D ja si zas nemozem dovolit velky zakrok chirurgicky a v celkovej anesteze a potom byt vyradena na tyzdne.. viac komplikacii moze byt, preto som zvolila laser, vacsina hovori ze ak to nieje tak velke tak staci.. no uvidime

michael2022
11. feb 2026
@lily737

@michael2022 super.. tak mozne to je vzdy ze sa to vie vratit ked clovek robi co by nemal.. :D ja si zas nemozem dovolit velky zakrok chirurgicky a v celkovej anesteze a potom byt vyradena na tyzdne.. viac komplikacii moze byt, preto som zvolila laser, vacsina hovori ze ak to nieje tak velke tak staci.. no uvidime

@lily737 No ja nejdem do celkovej len do lokalnej, vravel že nemam to take velke, že ten zakrok by mal potrvať cca 15min len...a že po týždni možem normalne fungovať :D

lily737
11. feb 2026
@michael2022

@lily737 No ja nejdem do celkovej len do lokalnej, vravel že nemam to take velke, že ten zakrok by mal potrvať cca 15min len...a že po týždni možem normalne fungovať :D

@michael2022 tak to do lokalnej a chirurgicky ? tomu nerozumiem :D urcite je to taky rychly zakrok ?

michael2022
12. feb 2026

No proste pán doktor povedal, že ma napichnu a budem taký ako opitý ale pri vedomi stále :D Povedal že je to zbytočné ma dávať do celkovej narkozy, že to nemam velke a že ten zákrok potrvá približne 15 minut 🙂 a po operácii budem tam 3h na pozorovanie a tak možem isť domov 🙂
Tebe to ako bolo vysvetlené vlastne ? :D

lily737
16. feb 2026
@michael2022

No proste pán doktor povedal, že ma napichnu a budem taký ako opitý ale pri vedomi stále :D Povedal že je to zbytočné ma dávať do celkovej narkozy, že to nemam velke a že ten zákrok potrvá približne 15 minut 🙂 a po operácii budem tam 3h na pozorovanie a tak možem isť domov 🙂
Tebe to ako bolo vysvetlené vlastne ? :D

@michael2022 aha, tak to je dobre potom, kedy to mas ? ja idem o 2 dni a som zvedava na laser, nic viac mi k tomu nepovedali takze netusim co a ako ani ako dlho to bude :D

michael2022
18. feb 2026
@lily737

@michael2022 Ja idem na tuto laserovu operaciu ale v Prešove (nic blizsie som nenasla kde by to robili takto) cca o 3 tyzdne 😌

@lily737 Ako si dopadla ? , ja mam operáciu presne o týždeň

sam1111
21. feb 2026
@kikuta

@sam1111 ako dá máte s tou cysotou? Ja to mám take iste, že stále ken pod kožou otravuje má i to boli niekedy dosť mám to veľmi dlho ale posledné dva roky po Covide sa to zhoršilo

@kikuta vybrala som troje antibiotiká a prešlo to 🤷 zatiaľ je kľud

Strana
z2