icon

Skúsenosti s hospitalizáciou na psychiatrii

Včera o 19:31

Ahojte. Mam 27 rokov stredne ťažkú depresiu a inú disociativnu poruchu plus úzkosti. Bola som hospitalizovana v Košiciach a Rožňave. V Rožňave som bola 6 x na elektrosokoch. Bola som tam asi 3-4 mesiace.. ide o to ze mam zlu skusenost v Rožňave ked mi bolo veľmi, velmi zle tak som chodila za sestričkou aj 3 x raz mi dala injekciu a nepomáhalo a ja som bola uz zúfalá. Ked som za ňou prišla na 3 x ze mi to nepomohlo a mam vtierave myslienky a bojím sa tak mi povedala ze este raz pridem tak ma pošle na akútne. A naozaj to spravila zavolala niekomu a prišiel po mna jeden co tam pracuje vzal ma na akútne a drzo sa ma opytal ze co vystrajam a dal ma spať do miestnosti kde ležala jedna staršia pani ktorá kričala a vydávala rôzne zvuky a vyhrážal sa mi ze ked sa postavím z tej postele da ma do kazajky. Mam z toho traumu.. aj mi tam ukradli mobil... bol tento prístup normalny alebo ja som sa zachovala zle ? Inak najhorsi moj problém su vtierave myslienky ktoré ma nútia si niečo urobiť a niekedy mam pocit ze mam na male. Následne z toho dostanem úzkost. Ma niekto s týmto skusenost alebo poznáte niekoho a co vám pomohlo? Ďakujem..

evienmk
Včera o 19:50

Ahoj, bojovala som s ťažkou depresiou pred dvomi rokmi. Ja som mala lepší prístup zo strany lekárky.
Mne práveže pomohlo byť doma, nastaviť si vlastný režim a veľa odpočívať. Treba si zadeliť čas, doobeda niečo aktívne (varenie, upratovanie), ak sa dá, tak si daj aj poobedňajší spánok.
Večer niečo oddychovejšie, pozri seriál, prečítať knihu, rozhovor s niekým blízkym...
Veľmi Ti držím palce, vôbec to nie je jednoduché.

anonym_6df472
Včera o 20:02

skus si nejako vybavit hospitalizaciu v pezinku, nepocula som jednu zlu skusenost, iba same chvaly a vraj aj velmi pomohli tym ludom. Skus tam, daju ta dokopy.

anonym_703d74
Včera o 23:12

@anonym_autor To dám za pravdu. Počula som, že Rožňava je najprísnejšia nemocnica .Hovorila mi to kamarátka,ktorá už dlhé roky pravidelne býva hospitalizovaná v RS. Tam normálne nie raz počula, že nie len "strašia "tých čo sú vážnejšie prípady a hlavne čo majú sklony k samovraždám,že ich dajú previesť do Rožňavy. A nie raz sa stalo, že ťažšie prípady čo nechceli spolupracovať, nedodržiavali pokyny lekárov a sestier preložili na uzavreté oddelenie.

anonym_703d74
Včera o 23:17

@anonym_autor A pri vašom stave by jednali všelijako aj v iných nemocniciach. Už len pre tie dotieravé myšlienky si niečo urobiť. Je to ťažké viem s počutia v rodine a často vidim aj kamarátke ako to skáče. Ona má maniodepresívne stavy a to je tiež pfuu...držím palce.

anonym_172080
Dnes o 04:30

@anonym_autor Uvedom si, ak sa to v tvojom prípade vôbec dá, že si psychicky chorá a nebezpečná voči sebe aj voči iným, keďže ti nezaberajú lieky. A podľa toho sa k tebe aj správajú. S psychicky chorými ľuďmi je ťažká práca. Ak by ťa nechali tak a niečo by si si spravila, zasa by si sa sťažovala - ak by si vôbec prežila a ešte aj tvoja rodina by písala podnety kvôli zanedbaniu starostlivosti.