Cítili ste úzkosť pri zistení tehotenstva?
Ajoj baby mala ste úzkosť keď ste sa dozvedeli že ste tehotné. ? Bábätko sme chceli veľmi teraz som zistila že som v 5tyzdni neustále mam vtierave zle myšlienky až ma boli brucho stoho 😟 … povecte prosím že v tom niesom sama :/ bolo nakoniec tehu v poriadku aj pri úzkosti ? Ďakujem 🥰🥰
Mala si niekedy predtým uzkosti alebo je to úplne prvýkrát taky stav?
Mala si niekedy predtým uzkosti alebo je to úplne prvýkrát taky stav?
@anonym_50ffca mala som áno ale už som dlho dlho Nemala teraz to asi znova na mňa prichádza :/
@anonym_autor dieťa si na svoj rast a vývin sťahuje minerály a vitamíny z tvojho tela, ich nedostatok ti spúšťa úzkosti... Preto dopĺňaj magnézium, omega3.. popíjaj kamilkový čaj pomáha pri úzkostiach a žalúdočných kŕčoch max 1šálku denne viac sa v tehotenstve neodporúča.
Jedz "výživnú" stravu a obmedz kofeín, sladké nápoje, bielu múku, sladkosti (zhoršujú úzkosti)... Pridaj do stravy potraviny bohaté na vitamín C a fermentované potraviny podporujú vstrebávanie minerálov a vitamínov do tela.
@anonym_autor je v poriadku že sa tak cítiš. Veď je to životná zmena. Určite to prejde 🤍
Neviem ci uzkost ale... pocity som mala rozne. Hlavne zo seba... ci to zvladnem. Ake to bude.
Neviem ci uzkost ale... pocity som mala rozne. Hlavne zo seba... ci to zvladnem. Ake to bude.
@maryetta ďakujem za odpoved 🙂 mala si to cele tehu ? Či neskôr to prešlo ?
@anonym_autor pri prvom si uz nepamatam. Tam bol velky strach z nepoznaneho. Nevedela som nic.
Ale napr velky strach bol aj pri tretom. A tam to preslo cca v 6.mesiaci.
@maryetta rozumiem a nebrala ste nič ma ukľudnenie ?
@anonym_autor ešte doplním v týchto teplách dopĺňaj viac tekutín bohaté na minerály- elektrolyty, pri potení ich telo veľa stráca. Pridaj minerálne vody, mlieko, kokosovú vodu, ovocné a zeleninové šťavy.. Veľmi dobrá je minerálka s citrónovou šťavou štipkou soli a lyžičkou melasy + mäta...
neviem ci to bola uzkost, ale ja som sa napriek bezrizikovemu tehotenstvu cely cas bala, ze o malu pridem. nedokazala som sa na nu tesit, lebo "este tam nie sme". najprv som odpocitavala cas do 12 tyzdna, potom do 24, potom do 34, 36. narodila sa predcasne o 3 tyzdne(aj ked som brala dost magnezia). dali ju na jisku na 3 dni. a neviem ci tym oddelenim, alebo tym tehotenstvom, ale prve asi 2-3 mesiace som ju nelubila. nebola to vyslovene depresia, ale necitila som lasku. kojila som ju, prebalovala, starala sa zodpovedne(pri kazdej vymene plienky som ju isla umyt, nie len utriet vlhcenymi), nosila na rukach takmer nonstop, ale netesila som sa z nej. vsetko to prislo az casom. a ona bola velmi, velmi narocne dieta. spala hodinu a hore bola dve. a ked bola hore a nebola na rukach, len revala. trhala nozickami, rucickami. neskoro chodila, na materskom mlieku nepriberala, prikrmy nechcela, dodnes je slaby jedak. ale neviem, ci toto cele sa da pripisat tej mojej nervozite/strachu v tehotenstve.
@anonym_autor áno, cítila, pretože dieťa nebolo plánované a s partnerom som sa chcela konečne rozísť.
@anonym_autor ešte doplním v týchto teplách dopĺňaj viac tekutín bohaté na minerály- elektrolyty, pri potení ich telo veľa stráca. Pridaj minerálne vody, mlieko, kokosovú vodu, ovocné a zeleninové šťavy.. Veľmi dobrá je minerálka s citrónovou šťavou štipkou soli a lyžičkou melasy + mäta...
@anonym_18b172 ďakujem ❤️
@anonym_18b172 ďakujem ❤️
@anonym_autor ak chceš mať zdravé a pokojné dieťatko musíš sa ty zdravo stravovať, aby malo dosť živín na zdravý vývin mozgu, nervovej sústavy... pozri si viac info ako sa stravovať v tehotenstve. Hlavne sa vyhýbaj stresu, ak sa dá a dopraj si viac oddychu, spánku...
@anonym_autor nie, tesila som sa. Len ked bolo neplanovane, tak trochu sok, ale predychala som to po nejakom case a tesila sa.
Obavy o dieta su do istej miery normalne, ale ked mas kvoli tomu uzkosti, treba to riesit so psychologom. Kvoli comu mas zrazu uzkosti? Ci len tak zrazu prisli?
@anonym_autor nie, tesila som sa. Len ked bolo neplanovane, tak trochu sok, ale predychala som to po nejakom case a tesila sa.
Obavy o dieta su do istej miery normalne, ale ked mas kvoli tomu uzkosti, treba to riesit so psychologom. Kvoli comu mas zrazu uzkosti? Ci len tak zrazu prisli?
@euka210 ďakujem za odpoved 🙂 bojím sa či bude všetko okey hlavne zdravie atd .. no snad to prejde 🙂
@euka210 ďakujem za odpoved 🙂 bojím sa či bude všetko okey hlavne zdravie atd .. no snad to prejde 🙂
@anonym_autor tak to ma asi kazda mama ten strach, ci bude vsetko ok a ta neistota uplne pominula az ked bolo zdrave babo na svete.
Ale az uzkost by to nemalo sposobovat. Skus mysliet na nieco pozitivne, nemysliet len na strach. Mozno to casom prejde. Ak by nepreslo, tak odporucam psychologa, uzkosti nie su prijemne ani pre jedneho z vas.
@anonym_autor tak to ma asi kazda mama ten strach, ci bude vsetko ok a ta neistota uplne pominula az ked bolo zdrave babo na svete.
Ale az uzkost by to nemalo sposobovat. Skus mysliet na nieco pozitivne, nemysliet len na strach. Mozno to casom prejde. Ak by nepreslo, tak odporucam psychologa, uzkosti nie su prijemne ani pre jedneho z vas.
@euka210 ďakujem krásne za odpovede ❤️
@anonym_autor ee. Zas ako nebolo to nejake extremne zle. Ale proste tie pocity tam boli. A vedela som ze sa s tym musim popasovat. A hlavne som verila ze to postupne prejde. Mne to islo aj kvoli tomu ze mi bolo cele tehu zle. Proste toto ma nenormalne ubijalo ☹
Babatko bolo planovane,ked sa nedarilo,prisli pri kazdej ms slzy,sklamanie.Ked sa podarilo,vybuch stastia nad pozit.testom.No presne kolo toho 5./6.tyzdna taka uzkost,smutok.To sa neda popisat,to musi clovek zazit.Zrazu z tej radosti,lutost,nie lutovanie,ze bude dieta.Proste smutok,uzkost,neovladatelny a keby mi niekto polozi otazku,preco to takto citits,ved ste dieta chceli?!nemam odpoved.To proste bolo tak.Poondate hormonyPreslo to rychlo,cca uz v 7./8.tyzdni som riesila "len"zvracacky,pachy a unavu.ten prvy trimester je vyzva.Potom uz bolo super,ziadne uzkosti,ziadne divne nalady,aj nevolnosti pominuli.Uzivala som si to.Potom prisiel treti trimester a tam sa zas clovek ledva hybe a pod.Ale o tom nie je tema.Inak aj co sa tyka porodov,je jedno akych,ci rychly,spontanny,cs,vyvolavany,zdlhavy.Ja som zial vzdy po porode vychytala najprv naladicku,aka som stastna,ako je vsetko nadherne,nespala som 28 hodin,nevadi,som nabudena,stastna.No potom to vzdy prislo.Normalne ma zalial pocit inej zeny.Uzkosti,smutok,nezvyk (pritom to bolo dalsie dieta,nie prve)stale sa mi chcelo revat,nad hocicim,sama seba som nespoznavala.Preslo aj to,samozrejme.Kolo 4.mesiaca dietata som to uz bola ja.Najviac ma asi mrzela ta osveta,ze kazda chce dieta,ma ho a tesi sa.Malokto riesi ten opak,chcem dieta,mam ho,no revem a som ina.Pri tretom porode som sa stretla s tym,ze do izby prispa psycholigicka,pytat sa,ako nam je.Mna hned z fleku obisla,vy ste tretorodicka,vy uz to poznate.Pytala sa len tych prvorodiciek.Dalsie sestricky na mna reagovali,ze nech sa pozbieram,ze sama som zdravotnik a toto predvadzam.Pritom som im racionalne hovorila,ze sama nechapem,preco mi tak je,ci nemozem mat nejaku poporodnu depresiu.Ma vysmiali,ze ta prichadza neskor a konec.Dvere sa zavreli.A rodina,okolie ci tiez fora,ktore som zalozila?odpoved-chcela si dieta,co tu teraz vyvadzas.No nik nevidi ten koktejl hormonov,tie ktore to nemaju,mozu byt sakra radi.A rozpravat sa o tom?s kym?ked kazdy vidi len ten povrch,sak si chcela dieta,co tu teraz predvadzas,hned odsudenie.A nie,na nic sa neliecim,nemavam uzkosti ani depresie,prave naopak,som neskutocne zivy clovek,vesely,racionalny,vzdy pozitivny,nie je nic,co by ma zlomilo.No zaciatky tehotenstiev,plus den po porodoch som vzdy bola ako vymenena.Rados striedal smutok,uzkost,strach,neskutocny pocit straty seba samej,stareho zivota a pod.Pomoct nepomohol nik,vzdy prislo len odsudenie a verim,ze pride aj tu.Pominulo to vzdy,ked uz bol rezim,zvyk,domace prostredie,cca kolo 2.-4.mesiaca.

Nie, nemala som nikdy ziadnu uzkost ked som zistila tehotenstva. A hlavne ak boli planovane. 😳