Skúsenosti s liekmi Alventa a Neurol: Ako zvládať úzkosť?
Dobrý deň, aké máte skúsenosti? Mám užívať Alventa 37,5 rano, neurol rano poobede vecer. Mam uzkosti celý deň strach, depresiu takú slabšiu dokazem varit prat upratovat venčit psa 3x za deň, ist cvicit a do obchodu, k lekarovi. Ale niektore dni len lezim a spim. 9 hodin v noci a 3 h poobede. Mam nizky tlak nizke železo tak aj z toho som unavena. Brali ste to niekto? Predtym mi dala Dulsevia 30 vracala som bolel ma zaludok nechutilo mi jest plakala som nedalo sa mi spať… A to som si dala len 1 tabletku. Som dosť citlivá. Môžem z toho pribrat ked sa budem hybat? Budem este viac unavena? Potrebovala by som sa ukludniť hlavne lebo mam bušenie srdca a uzkost stále 24/7 strach stres všetkeho sa bojím, naruša mi to život. Neviem sa ani moc tešiť z ničoho, a mam ťažobu na hrudniku. Veľmi sa bojim skušať nové lieky😞 Prosim vas napiste mi vašu skusenost. Bojim sa že budem celu noc hore a nebudem jest a budem vraciat. Lieky si davate po jedle?Ad som ani nechcela len neurol, ale asi potrebujem niečo na dlhodobo keď mi je takto zle..Mam silnu uzkost z toho že niekde dostanem uzkost a nebudem môcť odist inak to neviem vysvetlit. Ďakujem vam velmi pekne.
@anonym_autor alventa je fajn. Uzivam dlhodobo. Velmi mi pomohla. S neurolom skusenosti nemam. Nicoho sa neboj, viaceri ludia maju tieto problemy
Kokos tebe riadne šibe.
@anonym_461ea6 prečo by malo? Nechapem? neberiem AD uz dlho…
@anonym_autor alventa je fajn. Uzivam dlhodobo. Velmi mi pomohla. S neurolom skusenosti nemam. Nicoho sa neboj, viaceri ludia maju tieto problemy
@axve Dakujem len sa bojim neziaducich ucinkov…
@anonym_461ea6 prečo by malo? Nechapem? neberiem AD uz dlho…
@anonym_autor však berieš neurol, všetkeho sa bojíš bez dôvodu, reveš jak šibnutá
Lieky sú jedna vec, ale určite by ti pomohla aj terapia, pretože lieky ťa utlmia, ale treba riešit aj pôvod tohto všetkého
@anonym_autor však berieš neurol, všetkeho sa bojíš bez dôvodu, reveš jak šibnutá
@anonym_461ea6 Prosim?? Neberiem nič! Som bez liekov!
Lieky sú jedna vec, ale určite by ti pomohla aj terapia, pretože lieky ťa utlmia, ale treba riešit aj pôvod tohto všetkého
@hyperpohroma Som objednana na terapiu mam 2 termíny. Ale ja si myslim že ked povod viem tak to asi ani netreba. A pričina byva aj genetika
@anonym_autor alventa pomohla mojej dcére, postavu ma super, je štíhla ako modelka. Neurol brala, ale nie dlhodobo. Iba keď mala silnú uzkosť. max dva týždne v kuse. Pozor je návykový. Teraz má iba Alventu, Neurol si dá raz za pol roka, ak jej ostane veľmi zle. Od Alventy nevracala, spí normálne.
@anonym_autor alventa pomohla mojej dcére, postavu ma super, je štíhla ako modelka. Neurol brala, ale nie dlhodobo. Iba keď mala silnú uzkosť. max dva týždne v kuse. Pozor je návykový. Teraz má iba Alventu, Neurol si dá raz za pol roka, ak jej ostane veľmi zle. Od Alventy nevracala, spí normálne.
@anonym_447e1a Tak to velmi rada počujem. Cvicim a drzim stravu tak nerada by som pribrala. Predtym 30 kg. Ja mam silnu uzkost stale a už sa to nedá vydržat. Od zajtra začinam brať. A dcera chodi aj k psychologovi alebo na terapie?
@anonym_447e1a Tak to velmi rada počujem. Cvicim a drzim stravu tak nerada by som pribrala. Predtym 30 kg. Ja mam silnu uzkost stale a už sa to nedá vydržat. Od zajtra začinam brať. A dcera chodi aj k psychologovi alebo na terapie?
@anonym_autor chodila pred pár rokmi, teraz nechodí. Ale má sa relatívne dobre.
@anonym_autor chodila pred pár rokmi, teraz nechodí. Ale má sa relatívne dobre.
@anonym_447e1a a lieky už neberie? Či to už musi nastalo uživat?
@anonym_447e1a a lieky už neberie? Či to už musi nastalo uživat?
@anonym_autor berie stále. Berie ich 8 rokov. Ma sa oveľa lepšie.
Ja som brala Alventu 4 mesiace a skončila som na centrálnom príjme, kde mi neurológ kázal ihneď vysadiť. Chceli ma hospitalizovať... a to robila alventa.
Ja som brala Alventu 4 mesiace a skončila som na centrálnom príjme, kde mi neurológ kázal ihneď vysadiť. Chceli ma hospitalizovať... a to robila alventa.
@anonym_700fd4 a čo Ti spôsobovala? Tak, každému nemusí sadnuť. Ja píšem z vlastnej skúsenosti..
@anonym_autor ber lieky ako máš.Su to dobre lieky a potrebuješ ich.Skoda, lebo lieky sa neprestávajú brať po jednej tabletke ako si to spravila s Dulseviou.Alventa je výborná ukľudni sa a ver, že ti bude lepšie.Unavena môžeš byť na začiatku potom už nie veď to by strácalo význam, keby mali byť ľudia na AD unavení.Oni práveže povzbudzujú a nakopavaju budeš mať viac energie a menej zlých stavov.Neboj sa tak všetkého💗
@anonym_700fd4 a čo Ti spôsobovala? Tak, každému nemusí sadnuť. Ja píšem z vlastnej skúsenosti..
@anonym_447e1a podozrenie na CMP. A to bola Alventa.
Ja som brala Alventu, ale ovela vyssiu davku ako ty - 225 mg. Pomahala dobre, depresie presli. Vraj sa z nej nepribera. Ja som pribrala z inych AD predtym a ked som presla na Alventu, uz som neschudla. Ja som z nej potom mala maniu, preto mi to zas vymenili za iny liek, ale ty beries len nizku davku tak s tymto by problem byt nemal.
@anonym_447e1a podozrenie na CMP. A to bola Alventa.
@anonym_700fd4 a tiez ste brali 37 mg?
@axve Dakujem len sa bojim neziaducich ucinkov…
@anonym_autor teraz si v stave ,ze sa bojiš vsetkeho to dáš poznam nonstop uzkosti ja som mavala dokonca aj v spanku na toto uz len lieky kdeze terapia
@anonym_autor ja som mala silne celodenne uzkosti, Xanax...podobne ako neurol...mi vtedy pomohol tak na 2h 🤦♀️ Alventu beriem par rokov, ok.
Tamtoho typka hore neries, netusi co su to uzkosti a mat celodenny strach, uzkost, zovrety zaludok a pod.
Aj ja som mala stale vacsi strach pri novom lieku...ale , po par dnoch stale presiel...takze toto ja uplne chapem.
@anonym_autor ja som mala silne celodenne uzkosti, Xanax...podobne ako neurol...mi vtedy pomohol tak na 2h 🤦♀️ Alventu beriem par rokov, ok.
Tamtoho typka hore neries, netusi co su to uzkosti a mat celodenny strach, uzkost, zovrety zaludok a pod.
Aj ja som mala stale vacsi strach pri novom lieku...ale , po par dnoch stale presiel...takze toto ja uplne chapem.
@euka210 ano ja mam uzkost a strach 24/7 proste stále. Lieky som nechcela, spavam 9h+, športujem, zdravo sa stravujem, cvičim, bicyklujem, uživam vitaminy, nepijem nefajcim, žiadny kofein laktoza. Ale keď ma raz človek diagnozu uzkostno depresivna porucha tak bez liekov sa nezaobíde, snažila som sa ale už budem na liekoch navždy😫Veľmi ma to obmedzuje ten strach, bojim sa isť na miesta kde ľufia chodia bežne, ja momentalne nedokažem ist ani kaderničke. Kto nezažil nepochopí. A do toho mám búšenie srdca.
Neurol znizuje uzkost ale je veeeelmi tlmivy. Beries ho trikrát denne, kazdy by bol z neho spavy. Tam je hacik ...ci chces tlmit uzkost alebo nie a tym padom byt ale menej spava z liekov
@euka210 ano ja mam uzkost a strach 24/7 proste stále. Lieky som nechcela, spavam 9h+, športujem, zdravo sa stravujem, cvičim, bicyklujem, uživam vitaminy, nepijem nefajcim, žiadny kofein laktoza. Ale keď ma raz človek diagnozu uzkostno depresivna porucha tak bez liekov sa nezaobíde, snažila som sa ale už budem na liekoch navždy😫Veľmi ma to obmedzuje ten strach, bojim sa isť na miesta kde ľufia chodia bežne, ja momentalne nedokažem ist ani kaderničke. Kto nezažil nepochopí. A do toho mám búšenie srdca.
@anonym_autor ani ja som nechcela lieky, snazila som sa zit bez nich, ale ked som uz nevedela co je realita a co moje myslienky, tak radsej brat cely zivot lieky ako zazivat take stavy.
Neurol znizuje uzkost ale je veeeelmi tlmivy. Beries ho trikrát denne, kazdy by bol z neho spavy. Tam je hacik ...ci chces tlmit uzkost alebo nie a tym padom byt ale menej spava z liekov
@evkamotka nemusi utlmovat. Mna xanax sam o sebe neutlmuje a beriem 3x denne.
Ked som dala raz manzelovi, ked nemohol zaspat, tak sa nevedel rano prebrat, povedal, ze uz nikdy viac. Na kazdeho ucinkuje inak.
@evkamotka nemusi utlmovat. Mna xanax sam o sebe neutlmuje a beriem 3x denne.
Ked som dala raz manzelovi, ked nemohol zaspat, tak sa nevedel rano prebrat, povedal, ze uz nikdy viac. Na kazdeho ucinkuje inak.
@euka210 Mne neurol nerobi nič, mam uplne slabu davku, asi potrebujem silnejsiu
@evkamotka Ja mam neurol od vcera len predpisany, este som ho neuzivala nikdy 3x denne. Dnes som si dala 1x zatial a neni mi nič slabe to je na mňa..

Kokos tebe riadne šibe.