Skúsenosti s Národným endokrinologickým a diabetologickým ústavom
Dobrý deň. Má tu niekto skúsenosti s Národným endokrinologickým a diabetologickým ústavom, prosím?
Zaujíma ma, či tam dokážu vyliečiť človeka. Matke podľa mňa jej diabetolog zle nastavil lieky, resp. Chodí k nemu,ale cukor stále okolo 12-13, občas viac. Inzulín nechceme, aby dostávala.
Preto som dostala odporúčanie na NEDU. Vraj tam mnohým pomohli.
Zaujíma ma teda aké máte skúsenosti, koho tam odporúčate, resp.neodporucate.Zaujima ma,či ti lekári tam pristupujú k pacientovi ľudsky a niesu to nejaki roboti s kamennou tvarou alebo lekári, ktorý vôbec nepomáhajú či sa chovajú arogantne ako sme mali skúsenosti nielen my ale aj mnohí ini. Poslednú dobu je dosť zlých skúseností s mnohými lekármi a chcem sa tomu vyhnúť.
Preto budem vďačná za skúsenosť. Do NEDU sme sa prihlásili zatiaľ prvýkrát, v marci tam ideme. Mnohí sú tam vraj aj na oddelení. Ako to funguje. A hlavne teda ako sú tam lekári ? Ďakujem.
@crysol ja mám cukrovku, do NEDU chodím 2.rok a som tam veľmi spokojná. Hneď od začiatku som odmietla lieky a pani doktorka mi vyhovela, doteraz neberiem nič, aj sa mi podarilo znížiť cukor, hodnoty mám ako "normálny" človek. Doktorka je veľmi milá, pekne sa s ňou dá porozprávať, vypočuje si pacienta. Žiadny stres, možno to vyznie smiešne a divne ale chodím tam rada.
@crysol Ty si predpokladám lekárka, keď si sama zhodnotila, že lieky sú zle nastavené a rozhodne netreba inzulín. Matka má zrejme DM2 už nekorigovateľný liekmi. preto treba inzulín. Lieky nestačia. Čo je na tom nepochopiteľné? To že má mama cukor 12-13 bude asi ťažko chyba diabetológa. Ale faktom je, že v Ľubochni mamu nastavia na optimálnu liečbu a hlavne poučia o životospráve, stravovaní, pohybe, strese,...
@crysol manzel bol 2x kvoli stitnej zlaze a velmi si pochvaloval. Komplet vysetrenie, dobra dr., este aj neurochirurga v Ba mu oni zohnali a vybavili na nutnu operaciu.
Tieto ustavy su asi na lepsej urovni. Svokra bola v Hagoch a hned ju riesili, hned odbery, vysetrenia, robi sa aj cez vikendy. Nie ako v beznych nemocniciach, ze cez vikend skapal pes.

@crysol ja chodím do nedu už 16 rokov. Ale so štítnou žľazou. Som maximálne spokojná. Čo sa týka lekárov ja a moje okolie som ešte nemala negatívnu skúsenosť. Prístup, odbornosť 100%. Kiežby to všade takto fungovalo.