icon

Skúsenosti s operáciou na vybratie skrutiek a platničky

arexka
Dnes o 14:26

Dobrý deň prosím ak tu taky su napíšte mi ako ste to zvladali cele ...ja mam v nohe stehenna kosť platničku plus skrutky o mesiac mam planovanu operáciu na vybratie materiálu mam 35 rokov môžem si to ešte premyslieť a zrušiť mne platnička nerobi nejake výrazne problemy ,nohu mam akurat taku oťaženu krivam stale ale ja som vďačná že vôbec chodím..v zime ma bolievalo koleno pri dlhej chodzi neviem či z platničky alebo tym že noha bola zlomena ..nepovedia mi to ani lekari ani ty sa nezhodnu v tom či platničku nechať alebo vybrať a ja som s toho na prašky čo je lepšia možnosť 🥺😢 bojim sa operacie hrozne moc mam doma dve male deti desim sa toho zas prechádzať tým čím pred vyše rokom pre mňa to celé bola trauma , ale zas sa bojim aj toho aby mi to neskôr nerobilo problémy momentálne som ešte na rodičovskom a keď nastupim do práce by som možno mohla byť už fit keby mi to teraz vyberu neviem čo robiť som zufala😔

janinah
Dnes o 18:37

Samozrejme,ze si to môzes premysliet a aj zrusiť. Tieto operacie ako aj všetko zo strany lekárov je odporúčané,nie povinne.Toto tam kludne moze ostať ako dlho budeš TY považovat za potrebne. A netreba z toho mať stres.

kikulienkadd
Dnes o 18:59

@arexka ahoj,mala som kľúčnu kosť na 3 kusy, dokopy mi ju dali 6.srobmi na kovovej platničke. Von to šlo po 15.mesiacoch a neľutujem. Rekonvalescencia po výbere bola veľmi rýchla, neporovnateľná s tou po 1.operácii (ktorá vyriešila zlomeninu). Rehabilitácia po výbere žiadna,akurát mi tuším na mesiac kázal lekár byť opatrná a šetriť si ruku aj rameno. Mala som vtedy 26r. Dôveruj lekárom, určite sa dobre rozhodneš. Všetko dobré Ti prajem!

arexka
autor
Dnes o 20:17
@kikulienkadd

@arexka ahoj,mala som kľúčnu kosť na 3 kusy, dokopy mi ju dali 6.srobmi na kovovej platničke. Von to šlo po 15.mesiacoch a neľutujem. Rekonvalescencia po výbere bola veľmi rýchla, neporovnateľná s tou po 1.operácii (ktorá vyriešila zlomeninu). Rehabilitácia po výbere žiadna,akurát mi tuším na mesiac kázal lekár byť opatrná a šetriť si ruku aj rameno. Mala som vtedy 26r. Dôveruj lekárom, určite sa dobre rozhodneš. Všetko dobré Ti prajem!

@kikulienkadd ano toto mi vraveli že vyberanie není už taka operácia ako ta prvá že to zotavenie bude rýchlejšie že je to 10% oproti prvej operácii..teraz mam nohu zahojenu neboli ma stale si predstavujem keď mi to opät rozrežu ako to bude bolieť 😔 a hlavne to chodenie to si myslím že zo začiatku isto barle noha isto aj opuchne , kľúčna kosť to ste mohli aspom chodiť len ta noha je taka asi najhoršia zlomenila lebo som nedokázala ani postarat sa sama o seba keď sa mi to stalo 😔 vtedy som zavidela tým čo boli somnu na izbe a mali ruku zlomenu napr ....bojim sa aj toho že keď tam ostanu dierky po skrutkach aby sa mi noha zas nezlomila predsa na nej bude kráčať zaťažovať časom..viem že ma nikto do toho nenuti len chcem spraviť rozhodnutie ktore bude dufam najrozumnejšie...a ešte mi na dátum operácie vychadza menštruácia takže cele zle ešte s tym sa tam trápiť