icon

Skúsenosti s užívaním lieku Ryeqo na endometriózu

18. mar 2026

Ahojte. Máte prosim skúsenosti s užívaním lieku na endometriozu Ryeqo? Je to pomerne nový liek a veľa som sa o ňom na internete nedočítala. Zaujímali by ma reálne skúsenosti Vás, žien. Kludne aj do správy. Dakujem 🫶🏼🌸

mine123
•
18. mar 2026

@anonym_autor ja ho užívam už asi rok na zastavenie menštruácie. Nemám s ním žiaden problém.

autor
•
18. mar 2026
@mine123

@anonym_autor ja ho užívam už asi rok na zastavenie menštruácie. Nemám s ním žiaden problém.

@mine123 cize žiadne vedľajšie účinky? Veľmi sa tej liečby bojím

mine123
•
19. mar 2026
@anonym_autor

@mine123 cize žiadne vedľajšie účinky? Veľmi sa tej liečby bojím

@anonym_autor ja nepociťujem žiadne vedľajšie účinky. Nie je sa čoho báť. Mne ten liek navrhla a odporučila gynekologička

kaja01
•
19. mar 2026

Ja ho beriem už skoro 3 roky, začala keď ešte nebol schválený na liečbu endometriózy.

eliko
•
5. apr 2026

@anonym_autor ja ho uzivam druhy mesiac. A nemam ziadny problem. Menstruaciu mi to stoplo.

fannynka
•
14. máj 2026

ahojte, mne bol tiez predpisany na endometriozu, zacnem dnes, dali by ste nejake nove skusenosti? dakujem

anonym_e462a9
•
16. máj 2026

Dievčatá, ja ryeqo užívam viac ako rok. Teraz už asi týždeň mám krvavé špinenie. Nemali ste s tým problém?

fannynka
•
24. máj 2026
@anonym_e462a9

Dievčatá, ja ryeqo užívam viac ako rok. Teraz už asi týždeň mám krvavé špinenie. Nemali ste s tým problém?

@anonym_e462a9 ahoj, ine neziaduce ucinky nemas? ja stale vaham po precitani pribaloveho letaku, ja mam endometriozu

anonym_e462a9
•
24. máj 2026
@fannynka

@anonym_e462a9 ahoj, ine neziaduce ucinky nemas? ja stale vaham po precitani pribaloveho letaku, ja mam endometriozu

@fannynka no trochu som pribrala.. beriem ho už druhý rok. Inak nič.

yvett07
•
14. júl 2026
@fannynka

@fannynka ja užívam šiesty týždeň, prvú menštruáciu som dostala o týždeň skôr a po menzese mám nonstop ružový vodnaty výtok, ale tak silný, že po troch hodinách mám vložku premočenu, takže nonstop nosím vložky a už mi to dosť lezie na nervy, lebo neviem si predstaviť ako budem takto fungovať na dovolenke.

kaja01
•
15. júl 2026
@yvett07

@fannynka ja užívam šiesty týždeň, prvú menštruáciu som dostala o týždeň skôr a po menzese mám nonstop ružový vodnaty výtok, ale tak silný, že po troch hodinách mám vložku premočenu, takže nonstop nosím vložky a už mi to dosť lezie na nervy, lebo neviem si predstaviť ako budem takto fungovať na dovolenke.

@yvett07 To prejde, len musíš vydržať, ja som na ryequ už 4 roky

fannynka
•
16. júl 2026
@yvett07

@yvett07 😢

topanka
•
18. júl 2026
@yvett07

@yvett07 ahoj , ja tie krvacam už 18 deň keď to užívam , nechcem ten liek , radšej vydržím 6 dní menštruácie ako v kuse krvácať a stratit menštruáciu ,

topanka
•
18. júl 2026

@anonym_autor ahoj
Ja užívam 17 deň a vkuse krvacam , takže prestávam mám bolesti , návaly hrozné ako sa cítim , užívam to kvôli silnej menštruácie ale radšej vytrpim 6 dní a nie takto v kuse krvácať

kaja01
•
18. júl 2026
@topanka

@anonym_autor ahoj
Ja užívam 17 deň a vkuse krvacam , takže prestávam mám bolesti , návaly hrozné ako sa cítim , užívam to kvôli silnej menštruácie ale radšej vytrpim 6 dní a nie takto v kuse krvácať

@topanka Vydrž, to prejde. Keď to prejde uvidíš ako sa zmení tvoj život k lepšiemu.

merlinja
•
18. júl 2026

užívam niečo vyše roka, zo začiatku som mávala namiesto menšturácie špinenie a teda dlhšie ako menštruáciu. Teraz cca cez polrok už nemám ani špinenie. Vedľajšie účinky, teda, neviem/nepociťujem žiadne.

topanka
•
19. júl 2026
@kaja01

@topanka Vydrž, to prejde. Keď to prejde uvidíš ako sa zmení tvoj život k lepšiemu.

@kaja01 ale dokedy mne to vadí veľmi to krvácanie od včera ho neuzivam , a vrátil sa k tomu čo bolo a zase úplne stratiť menzes ??? No a keď som ho prestala užívať a začnem znovu bude mať účinok ???

kaja01
•
19. júl 2026

Jeden deň prerušenia nebude vadiť. Ja som po operácii začala užívať Visanne (Ryeqo ešte nebolo schválené), prvé krvácanie bolo tiež zlé, potom ešte 2-3 mesiace jemné špinenie, chcela som to vzdať, ale doktorka ma presvedčila, že mám vydržať. Potom prestalo, Visanne sa môže užívať len 10 mesiacov, tak som prestala a prešla som hneď na Ryeqo a som na tom doteraz, už skoro 3 roky. Ako som prestala krvácať, tak už sa nikdy neobjavilo. Kvalita života neporovnateľná.

topanka
•
19. júl 2026
@kaja01

Jeden deň prerušenia nebude vadiť. Ja som po operácii začala užívať Visanne (Ryeqo ešte nebolo schválené), prvé krvácanie bolo tiež zlé, potom ešte 2-3 mesiace jemné špinenie, chcela som to vzdať, ale doktorka ma presvedčila, že mám vydržať. Potom prestalo, Visanne sa môže užívať len 10 mesiacov, tak som prestala a prešla som hneď na Ryeqo a som na tom doteraz, už skoro 3 roky. Ako som prestala krvácať, tak už sa nikdy neobjavilo. Kvalita života neporovnateľná.

@kaja01 lenže
@kaja01 len ja nechcem prestať krvácať a ako sa povie mám muža a sexuálny život nieje taký keď žena v kuse špiní to prekáža ja vytrpim 6 dní a potom som mala vždy pokoj , nepáčia sa mi tie tabletky aké ďakujem za odpoveď

topanka
•
19. júl 2026
@kaja01

@kaja01 ako lepšie ???, že nebudem mať menzes????
Ja mám bolesti brucha priberám nevidím v tom nič dobré užívať liek v kuse každý deň a moja pečeň čo potom , nie nechcem ďakujem a prajem všetkým čo sa nato dali užívajte liek ďalej ,

kaja01
•
19. júl 2026

To krvácanie prejde, len musíš vydržať a kvalita života v tom, že žiadne bolesti, žiadne krvácanie, žiadna únava, žiadna anémia, nemusím rozmýšľať či niekam môžem ísť aby som nepretiekla. Ja nemám žiadne nežiadúce účinku z lieku, žiadne priberanie, žiadne hormonálne výkyvy.

topanka
•
21. júl 2026
@fannynka

@fannynka ahoj aj si ho začala užívať??? Ja som. Ho prestala užívať po 17 dňoch aj tak stále krvacam. Spinim a som zvedavá kedy sa dostanem do normálneho cyklu

fannynka
•
22. júl 2026
@topanka

@fannynka ahoj aj si ho začala užívať??? Ja som. Ho prestala užívať po 17 dňoch aj tak stále krvacam. Spinim a som zvedavá kedy sa dostanem do normálneho cyklu

@topanka ahoj, nezacala, povedala som si , ze to skusim bez neho, zatial vsetko ok, ja som mala uz 2 x Mirenu, teraz nemam nic a citim sa ok. Preco si vysadila?

topanka
•
22. júl 2026
@fannynka

@topanka ahoj, nezacala, povedala som si , ze to skusim bez neho, zatial vsetko ok, ja som mala uz 2 x Mirenu, teraz nemam nic a citim sa ok. Preco si vysadila?

@fannynka lebo v kuse krvacam aj teraz ryego neviem čo je to za liek ale hrozné, celé dni nič a večer steciem a zase nič hrozné s to menzes som mala každých 28 dní pravidelne

fannynka
•
23. júl 2026
@topanka

@fannynka lebo v kuse krvacam aj teraz ryego neviem čo je to za liek ale hrozné, celé dni nič a večer steciem a zase nič hrozné s to menzes som mala každých 28 dní pravidelne

@topanka tak to je naozaj neprijemne, ja som zvedava co mi povie dr., ze som ho nezacala brat. Ja som teraz v pohode, uvidim ako dopadne kontrola. Drzim ti palce nech sa maš aj ty fajn🍀

topanka
•
25. júl 2026
@fannynka

@topanka tak to je naozaj neprijemne, ja som zvedava co mi povie dr., ze som ho nezacala brat. Ja som teraz v pohode, uvidim ako dopadne kontrola. Drzim ti palce nech sa maš aj ty fajn🍀

@fannynka ďakujem , no vkuse spinim aj krvscam akože tie tabletky nikdy v živote čo mi to pokazili celý cyklus hrozné akože uvidím dokedy budem krvácať

zuzanasikulka
•
12. sep 2026
@kaja01

To krvácanie prejde, len musíš vydržať a kvalita života v tom, že žiadne bolesti, žiadne krvácanie, žiadna únava, žiadna anémia, nemusím rozmýšľať či niekam môžem ísť aby som nepretiekla. Ja nemám žiadne nežiadúce účinku z lieku, žiadne priberanie, žiadne hormonálne výkyvy.

@kaja01 ahoj, ja ho uzivam 4ty den, len povitujem mierne bolesti hlavy a trochu sa mi mota glava s tymto si nemala problém? lebo najčastejsi vedlaši učinok je práve bolest hlavy.

kaja01
•
12. sep 2026
@zuzanasikulka

@kaja01 ahoj, ja ho uzivam 4ty den, len povitujem mierne bolesti hlavy a trochu sa mi mota glava s tymto si nemala problém? lebo najčastejsi vedlaši učinok je práve bolest hlavy.

@zuzanasikulka ja som nemala absolútne žiadne problémy, ja sa pod reyqom cítim tak ako nikdy. Možno tvoja bolesť hlavy vôbec nemusí súvisieť s ryeqom, daj tomu čas.

zuzanasikulka
•
12. sep 2026
@kaja01

@zuzanasikulka ja som nemala absolútne žiadne problémy, ja sa pod reyqom cítim tak ako nikdy. Možno tvoja bolesť hlavy vôbec nemusí súvisieť s ryeqom, daj tomu čas.

@kaja01 dík, dam to urcite cas, lebo podla doktora to je uz taka posledna možnosť

kaja01
•
12. sep 2026
@zuzanasikulka

@kaja01 dík, dam to urcite cas, lebo podla doktora to je uz taka posledna možnosť

@zuzanasikulka Moja doktorka hovorí, že hráme o čas, kým to pojde pod ryeqom, budem pod ryeqom, možno nájdu nový lepší liek, možno príde už prechod.