Skúsenosti žien s Minoxidilom na riedke vlasy
Ahojte, mate niekto skusenosti s Minoxidilom?
Pridavam aj stav mojich vlasov momentalne.
Cely zivot ich mam dost riedke, jemne, ale tie “kuty” som zacala pozorovat niekedy pred par rokmi. Bola som aj na trichologickom vysetreni, aj na koznom a podobne.
Vysledky z krvi mam v poriadku, trichologicka mi vlastne povedala to co viem - ze mam riedke vlasy a z jedneho korienka soce rastu aj 2-3 vlasy ale su velmi jemne.
Trichologicka mi odporucila chodit k nim na zabaly, tie su vsak pre moju penazenku v odporucanom mnozstve nie velmi prijemne😀ale pouzivaju hennove zabaly a tie si teda robim sama doma za menej penazi. Odporucili mi aj ich kozmetiku ale to je pre mna tiez velmi drahe. Poradili mi doplnit protein do vlasov, co doplnam a vidim zlepsenie, ale nie tam na tych kutoch. Kozna mi odporucila brat vitaminy a striekat si nejake tonika na vlasy, neodporucila vsak konkretne.
Priatel pouzival minoxidil pred transplantaciou vlasov, musim povedat ze za mesiac a nieco som videla vysledky. Viem co to vsetko obnasa kedze to doma pozname, trochu sa bojim toho vypadavania vlasov na zaciatku ale odhodlavam to vyskusat. Viem ze ked sa to raz zacne pouzivat treba uz stale, ako vravim viem co to vsetko obnasa…
Ale teda mate tu s tym zeny skusenosti? Nechcem sa porovnavat s chlapom, kedze priatel do toho bral aj ine tabletky a mal to kombinovane a predsa aj testosteron a podobne.
Pomohlo vam to niektorej? Beriete to dlho? Prestali ste aj po nejakom case a zacali vam znova vypadavat? Pripadne mate odporucanie na nejake ine tonikum ktore realne pomaha? Vyskusala som ich naozaj mnoho, jedine ktore mi naozaj pomohlo bolo od The ordinary hair density serum, uz mi prave dochadza tak sa obraciam po niecom silnejsom.
Henna ani žiadne zábaly ti nemajú ako pomôcť, nech už konečne zakape celé hair therapy, ktoré vyťahuje z ľudí zbytočne peniaze. (s pozdravom, dr).
Henna ani žiadne zábaly ti nemajú ako pomôcť, nech už konečne zakape celé hair therapy, ktoré vyťahuje z ľudí zbytočne peniaze. (s pozdravom, dr).
@procrastique neviem odkial ste prisli na to kde som bola u trichologa kedze som to nikde nespomenula. Na Slovensku existuje vela trichologov a v Hair therapy som nebola. Aj keby, je to kazdeho osobne rozhodnutie na co minie svoje peniaze.
Co sa tyka henny, ta je vsak ucinna, minimalne uz na to ze sa nou daju farbit vlasy a dodava im lesk a nemusim na svoje vlasy davat chemiu z ktorej som mala extremne alergicke reakcie. Kazdy druhy tyzden pouzivam hennovy zabal a nemam sa na co stazovat. Ak sa vsak nepouziva spravne, potom rozumiem ze niekto nebol spokojny. Ja to nikomu nenutim a nikde som to v prispevku ani nespomenula 🙂
Ahojte, chcem sa opýtať, existuje nejaká kožná na Slovensku, ktorá vypíše minoxidilové tabletky? Ďakujem 🙏
@bianka887 to netusim, mojmu priatelovi to predpisovali na klinike pred transplantaciou vlasov, alebo to muzom predpisuje urolog😂
@dagmar2000 to načo take sprostosti uziva. Ja mam Kerastene a vlasy mi narastli, zhustli a vobec nepadajú.
@dagmar2000 to načo take sprostosti uziva. Ja mam Kerastene a vlasy mi narastli, zhustli a vobec nepadajú.
@peter8435 pretoze nie kazdy ma rovnaky problem 🙂
@bianka887 to netusim, mojmu priatelovi to predpisovali na klinike pred transplantaciou vlasov, alebo to muzom predpisuje urolog😂
@dagmar2000 prosím vás informovali by ste ma viacej o transplantácii vlasov u muža?
@dagmar2000 prosím vás informovali by ste ma viacej o transplantácii vlasov u muža?
@emili19 co by ste chceli presne vediet?
Ahojte, chcem sa opýtať, existuje nejaká kožná na Slovensku, ktorá vypíše minoxidilové tabletky? Ďakujem 🙏
@bianka887 Ahoj, nemusíš brať tabletky, ja som si objednala normálne z netu Minoxidil vodičku ... včera mi to akurát došlo, dneska 2 deň, čo si to dávam, som zvedavá ... Za 3 mesačné balenie som s poštovným platila nejakých 35 euro, sú tam 3 fľašticky a pipeta, na kt. je presne ten 1ml odmerany pokiaľ to máš nabrať, takže naozaj to potom toľko vydrží 🙂 no sama som zvedavááá
@bianka887 Ahoj, nemusíš brať tabletky, ja som si objednala normálne z netu Minoxidil vodičku ... včera mi to akurát došlo, dneska 2 deň, čo si to dávam, som zvedavá ... Za 3 mesačné balenie som s poštovným platila nejakých 35 euro, sú tam 3 fľašticky a pipeta, na kt. je presne ten 1ml odmerany pokiaľ to máš nabrať, takže naozaj to potom toľko vydrží 🙂 no sama som zvedavááá
@nikoleta999 Ahoj, ja som tekutý minoxidil používala 7 mesiacov, ale začal mi dráždiť pokožku hlavy. Prešla som na penovú formu, má o niečo šetrnejšie zloženie, ale stále mi spôsobuje začervenanie a svrbenie takže v týchto prípadoch už lokálna forma viac škodí ako pomáha. Ak s minoxidilom začínaš, kľudne skús tekutú formu, len keď si ho budeš aplikovať, tak si ho jemne natri na pokožku, nevtieraj / vmasíruj intenzívne, nie je to treba a len to viac dráždi. A určite si umývaj vlasy častejšie ideálne raz za 2 max 3 dni a super je striedať ho s nejakým upokojujúcim/ hydratačným prodkutom napríklad panthenol sprej a pod… pretože veľmi vysušuje a ničí kožnú bariéru. Ja som toto flákala ( alebo nemala ešte vedomosti) a takto som dopadla. K tomu aj dobrý hydratačný šampôn obnovujúci ph.
@nikoleta999 ja som si rovno kupila dvojbalenie, (2x po 3 flasticky) cize som zacala 4.tu flasticku a zatial nevidim rozdiel, davam tomu este sancu kedze mam este dalsie flasticky nech vypouzivam, sama som zvedava co bude po 6 mesiacoch
@nikoleta999 ja som si rovno kupila dvojbalenie, (2x po 3 flasticky) cize som zacala 4.tu flasticku a zatial nevidim rozdiel, davam tomu este sancu kedze mam este dalsie flasticky nech vypouzivam, sama som zvedava co bude po 6 mesiacoch
@sofkabarbie nevzdávaj to, 4 mesiace sú málinko ešte, dokonca sa niekedy padanie zvýši, ja som to tiež tak mala, volá sa to shedding.. prvé výsledky som začala vidieť cca po 6-7 mesiacoch ale je to individuálne, hlavne kým vlasy aspoň trošku narastú to trvá.
@emili19 co by ste chceli presne vediet?
@dagmar2000 môj partner trpí alopeciou už ako 20rocny. Od februára skúšame minorgu5% zatiaľ bez efektu tak či sa to oplatí ďalej aplikovať. A prosím vás kde ste absolvovali zákrok?
@dagmar2000 môj partner trpí alopeciou už ako 20rocny. Od februára skúšame minorgu5% zatiaľ bez efektu tak či sa to oplatí ďalej aplikovať. A prosím vás kde ste absolvovali zákrok?
@emili19 zial to poradit neviem, nie som odbornik, a skusala som to na iny typ problemu. Priatel bol na zakroku v Esthetic Bratislava.
@emili19 zial to poradit neviem, nie som odbornik, a skusala som to na iny typ problemu. Priatel bol na zakroku v Esthetic Bratislava.
@dagmar2000 jedine co mozem povedat zo skusenosti je to, ze mesiac je velmi kratka doba este. Ja som zacala pozorovat vysledky okolo tretieho mesiaca.
@dagmar2000 jedine co mozem povedat zo skusenosti je to, ze mesiac je velmi kratka doba este. Ja som zacala pozorovat vysledky okolo tretieho mesiaca.
@dagmar2000 začali mi rásť také jemné až priesvitné,slabé vlásky aj tomu som sa potešila. Počula som dobre recenzie na Bratislavu. Už som partnera informovala ak nepomôže minorga tak pôjde na transplantáciu 😄. Už teraz môžem odkladať €