icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

Strana
z22
zavana
12. feb 2026

Presne, pri detoch je podla mna polovica uspechu to, ako sa to pouziva. Ked je to rychle, nestipe to a netreba okolo toho polhodinovy cirkus, tak spolupracuju hned viac. Sprej je v tomto fakt zachrana.

melynda
12. feb 2026

@zavana My sme mali obdobie, keď bolo odreté koleno skoro každý druhý deň 🙈 a keby som mala vyťahovať niečo, čo páli alebo sa musí natierať vatou, tak by bol rev už len pri pohľade na lekárničku. Takto to len streknem a hotovo, náplasť a ide sa ďalej.

henrikir
12. feb 2026

@melynda suhlasim aj ja s tym, ze kazde dieta to znasa inak. niekto je hrdina, niekto dramatik aj z malej bodocky 😀 ale cim menej neprijemne osetrenie, tym menej stresu nabuduce. a to je fakt na nezaplatenie...

domcci72
17. feb 2026

@henrikir veď ja to vidím aj na sebe. stresujem zo všetkého, aj z obyčajných drobností.

zavana
18. feb 2026

@domcci72 Netreba prehanat. Bezne rany si osetris doma, ved co sa ti moze stat? Nemusis hned preto letiet k doktorovi.

melynda
24. feb 2026

@zavana Veď jasné, tiež to tak beriem, lebo veď tam ešte chytíš aj niečo iné 😀

janikk54
27. feb 2026

@melynda k lekarovi len ked fakt sa uz inak neda a viem, ze si s tym sama doma neporadim, cize v krajnom pripade. je to tak, to aj doktorka mi vzdy povie, ze ak to fakt nie je nevyhnutne, aby sme nechodili...

henrikir
3. mar 2026

@janikk54 akoze s cim mas na mysli? s nejakou ranou?

janikk54
Včera o 12:20

@henrikir ano, tak som myslela. ale teda musim si zaklopat, nastastie sa nam doma nestalo nic take, co by som nedokazala vyriesit a osetrit ja sama. 🙂

domcci72
Dnes o 09:56

tak ale zase si myslím, že treba použiť aj zdravý rozum. malé škrabance, odreniny alebo nejaká maličká ranka... to je jasné, to človek vydezinfikuje, prelepí a sleduje. ale ak je rana hlbšia, veľmi krváca alebo sa mi niečo nezdá, tak radšej idem k lekárovi. pri deťoch sa to podľa mňa neoplatí riskovať.

Strana
z22