icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

zavana
12. feb 2026

Presne, pri detoch je podla mna polovica uspechu to, ako sa to pouziva. Ked je to rychle, nestipe to a netreba okolo toho polhodinovy cirkus, tak spolupracuju hned viac. Sprej je v tomto fakt zachrana.

melynda
12. feb 2026

@zavana My sme mali obdobie, keď bolo odreté koleno skoro každý druhý deň 🙈 a keby som mala vyťahovať niečo, čo páli alebo sa musí natierať vatou, tak by bol rev už len pri pohľade na lekárničku. Takto to len streknem a hotovo, náplasť a ide sa ďalej.

henrikir
12. feb 2026

@melynda suhlasim aj ja s tym, ze kazde dieta to znasa inak. niekto je hrdina, niekto dramatik aj z malej bodocky 😀 ale cim menej neprijemne osetrenie, tym menej stresu nabuduce. a to je fakt na nezaplatenie...

domcci72
17. feb 2026

@henrikir veď ja to vidím aj na sebe. stresujem zo všetkého, aj z obyčajných drobností.

zavana
18. feb 2026

@domcci72 Netreba prehanat. Bezne rany si osetris doma, ved co sa ti moze stat? Nemusis hned preto letiet k doktorovi.

melynda
24. feb 2026

@zavana Veď jasné, tiež to tak beriem, lebo veď tam ešte chytíš aj niečo iné 😀

janikk54
27. feb 2026

@melynda k lekarovi len ked fakt sa uz inak neda a viem, ze si s tym sama doma neporadim, cize v krajnom pripade. je to tak, to aj doktorka mi vzdy povie, ze ak to fakt nie je nevyhnutne, aby sme nechodili...

henrikir
3. mar 2026

@janikk54 akoze s cim mas na mysli? s nejakou ranou?

janikk54
4. mar 2026

@henrikir ano, tak som myslela. ale teda musim si zaklopat, nastastie sa nam doma nestalo nic take, co by som nedokazala vyriesit a osetrit ja sama. 🙂

domcci72
5. mar 2026

tak ale zase si myslím, že treba použiť aj zdravý rozum. malé škrabance, odreniny alebo nejaká maličká ranka... to je jasné, to človek vydezinfikuje, prelepí a sleduje. ale ak je rana hlbšia, veľmi krváca alebo sa mi niečo nezdá, tak radšej idem k lekárovi. pri deťoch sa to podľa mňa neoplatí riskovať.

zavana
6. mar 2026

@domcci72 Neviem, ci som niekedy s niecim podobnym vobec u lekara bola. Ci uz s dietatom alebo sama so sebou.

melynda
9. mar 2026

@zavana Aj na pohotovosti stretneš takéto prípady úplne bežne. 🙂

henrikir
11. mar 2026

@melynda no to je fakt, vsak tam chodia aj s vacsimi blbostami...a mna by asi ani neprekvapilo, keby niekoho poslali prec normalne. 🙈 🙊

janikk54
13. mar 2026

@zavana ved toto.... ja tak maximalne tiez Alfasilver nastriekam a vybavene. ked si to situacia nevyzaduje, tak neriesim viac ako je potrebne 😀

domcci72
17. mar 2026

@janikk54 dezinfekcia je základ 😀 ja nerada tiež riskujem, že sa mi to zapáli, už som sa poučila.

zavana
19. mar 2026

@domcci72 Stava sa, stalo sa aj mne a teda nie je to nic prijemne. Niekomu ten zapal prejde za dva-tri dni, mna to drzalo viac ako tyzden a s takym niecim sa fakt ze velmi zle funguje 🙈

melynda
23. mar 2026

@zavana A to čo tak dlho??? To mi príde veru extrémne dlhý čas na zahojenie takej rany. 🙂

henrikir
23. mar 2026

@melynda no to mas kazdy inac. a hlavne teda zalezi, ci je to na mieste, kde sa to stale hybe alebo trie o oblecenie, tak je jasne, ze sa to tam bude hojit ovela horsie a pomalsie ako inde.

domcci72
24. mar 2026

@henrikir také miesta sú najhoršie, neznášam to. veľakrát mi stačí, že to vidím a musím si do toho vkuse rýpať. čo oko nevidí, srdce nebolí. 😝🙂

janikk54
25. mar 2026

@domcci72 no mne sa najviac osvedcilo to fakt nechat na pokoji + dezinfekcia a hotovo. nic viac netreba. ked to clovek riesi viac, tak je to velakrat len horsie a hoji sa to paradoxne dlhsie. telo si s tym vacsinou poradi samo, len mu treba dat pokoj 😉

zavana
26. mar 2026

@janikk54 To mas presne ako s kvetmi, cim viac si ich vsimas, tym horsie 😂

domcci72
26. mar 2026

@zavana zrejme to bude celkom efektívny návod na všetko, mám taký pocit 😀 len keby sa to deťom dalo normálne vysvetliť. 😀

melynda
1. apr 2026

@domcci72 Netreba sa nad tým nejak pozastavovať, keď treba riešiť veci, tak ich riešim aj proti vôli predsa. Teda samozrejme pokiaľ ide o zdravie - spravím, čo sa musí a nebudem si predsa pýtať dovolenie. 🙂

domcci72
1. apr 2026

@melynda no veľa rodičov to v dnešnej dobe berie troška ináč 😀 ak dieťa nesúhlasí, tak to robiť nebudeme a vybavené. 😝

zavana
2. apr 2026

@janikk54 Mne sa takto inak vedia zapalit aj chlpky na nohach tesne po oholeni. Hroza, neznasam to, neviem s tym bojovat, deje sa mi to takmer kazdy raz. Hej, ono to je akoze celkom bezna vec, ale mne sa to predtym vobec nerobilo...

janikk54
7. apr 2026

@zavana toto sa mne stalo asi raz a fakt to nie je sranda 🙊

vladdinka
7. apr 2026

mne trochu pomohlo holit sa skor vecer, dat tomu potom pokoj a hlavne pouzit nieco upokojujuce, hlavne teda kremy bez parfumacie. a tiez som si vsimla, ze ked menim ziletku castejsie, je to o dost lepsie...ale uprimne… niekedy mam pocit, ze si moje telo robi co chce a nepomoze nic 😂

melynda
9. apr 2026

@vladdinka Tak mne by ani nenapadlo používať dlho jednu žiletku..Viem, že niekto má vo zvyku aj jednorazové používať viackrát ako raz. 🙊 🙈 🙉

domcci72
10. apr 2026

@melynda ano, aj takymto sposobom som si ja sikovna raz privodila infekciu. nechcene, ale stalo sa. a nezabudnem na to nikdy...ta ziletka tam musela lezat aj dlhsie a az potom som si uvedomila, aku blbost som spravila.

vladdinka
10. apr 2026

@domcci72 clovek sa uci na vlastnych chybach 😀 to treba potom riadne osetrit, nech sa ti to nezapali.