icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

zavana
14. apr 2026

Ja pouzivam toto v prvom rade, to je taka prva pomoc, aby sa rana nezapalila, ako dezinfekcia je perfektny, ale teda po holeni noh som to neskusala 😀 Striebro by mohlo pomoct, ci?

janikk54
20. apr 2026

@zavana to veru ani ja nemam taku skusenost, ale vyskusaj prva a daj vediet 😀 mozno vynajdes riadne terno 😀

melynda
21. apr 2026

@janikk54 Tak obsahuje striebro, takže si nemyslím, že ublíži. 😉

bronik89
24. apr 2026

striebro sa bezne pouziva prave kvoli antibakterialnym ucinkom, takze teoreticky by to po holeni mohlo pomoct hlavne pri podrazdeni alebo drobnych rankach, co sa teda robia mnohym zenam a mozu sa holit akokolvek opatrne, aj tak sa tomu nevyhnu. 🙈

bronik89
24. apr 2026

@zavana hlavne ak mas citlivejsiu pokozku, tak by som mozno skusila najprv na malej ploche a uvidis reakciu.

zavana
27. apr 2026

@bronik89 skusila som a ok. nepalilo nic, na dalsi den uz bolo relativne zahojene. 🙂

janikk54
27. apr 2026

@zavana mozno by som to ale nedavala uplne po kazdom holeni, skor ked vidis, ze je pokozka viac podrazdena. ale ako taka zachrana, ked je to ozaj nevyhnutne, to znie fakt dobre 🙏

melynda
4. máj 2026

@janikk54 Tak pri bežnom holení bez podráždenia netreba dávať asi nič, ale viem, že každý také šťastie nemá 🙉

bronik89
5. máj 2026

@melynda ja si pamatam, ze sa mi to dialo ako teenagerke, ked som teda s holenim ako takym este len zacinala. to proste ked prve razy drzis ziletku v rukach, tak je jasne, ze to bude mat nejaku odozvu. 😂

zavana
6. máj 2026

@bronik89 No ja fakt zavidim tym, co s tymto nikdy problem nemali. 🙈🙈

danina09
6. máj 2026

@zavana no ono je to dost individualne, niekto ma pokozku uplne v pohode a neriesi nic, a niekto sa podrazdi aj pri najopatrnejsom holeni. fakt zalezi od typu pokozky a celkovo akym sposobom sa holis.

janikk54
7. máj 2026

@danina09 stane sa, ze sa porezem po holeni, ale to tak raz za sto rokov. skor ide o to, ze ma to nebavi a realne uvazujem uz nad epilaciou 😂 skor sa mi stavaju urazy v kuchyni ako v kupelni 😀 😀

melynda
7. máj 2026

@janikk54 No to keby ja mám rátať moje nehody počas varenia... 😀

bronik89
11. máj 2026

@melynda a to tiez. 🙈 akoze ja nemam pocit, ze som nejaka lava alebo co, ale kuchyna, to je proste moje. ... 😂 😅

danina09
12. máj 2026

@bronik89 stava sa. mozes si davat akokolvek pozor a zle sa stane hned.

zavana
12. máj 2026

@bronik89 Ja mam zase najviac bojovych zraneni tiez asi z kuchyne 😂
Tam fakt staci chvilka nepozornosti-horuci plech, noz, olej alebo pokojne aj struhadlo a hotovo 😂

zavana
12. máj 2026

Pritom clovek robi tie iste veci stale dokola a aj tak sa obcas nieco podari. A presne vtedy som rada, ked mam po ruke nieco typu Alfasilver, lebo na tie drobne ranky alebo popaleninky mi to fakt vie rychlo ukludnit pokozku.

janikk54
13. máj 2026

@zavana to suhlasim, ja si aj na take drobnosti musim vzdy nieco dat. 🙈

melynda
13. máj 2026

@janikk54 Ja som predtým nezvykla veľmi riešiť také veci, ale už som sa poučila, netreba asi nič podceňovať.

javorinska
18. máj 2026

@melynda neviem, ci je kazdy takto nastaveny. 😀 ten, co si dava najmenej pozor, tak sa mu zvycajne nestane nic a naopak. takto to proste funguje. 😂

danina09
19. máj 2026

@javorinska moze byt, ale su tiez vynimky. svagrovi do kosacky minuly tyzden zobralo prsty 🙈 a nemyslim si, ze by si nedaval pozor vobec.

janikk54
19. máj 2026

@danina09 uff, tak to znie fakt strasne. take nieco sa ako dlho hoji? 😕

zavana
20. máj 2026

@danina09 Tak to si neviem ani len predstavit. A to su fakt veci, ktore sa nehoja chvilku. Mozno aj niekolko mesiacov, ak sa nemylim, ale mozno trepem. A aj to neviem, ci sa da uplne doporiadku tak, ze aj bolest celkom zmizne.

melynda
21. máj 2026

@zavana Podľa mňa to záleží aj od toho, ako veľmi vážne to bolo 😕 Ale pri prstoch si viem predstaviť, že to musí byť strašne nepríjemné aj dlho po zahojení. Už len keď si človek buchne prst do dverí, tak to bolí ešte týždeň 🙈 A pri takomto úraze asi aj citlivosť alebo hybnosť nemusí byť úplne ako predtým...

danina09
22. máj 2026

@melynda presne... a pri prstoch je to podla mna este horsie v tom, ze ich clovek pouziva nonstop, takze sa to stale nejako otvara alebo namaha. a aj ked sa to zahoji, tak citlivost alebo taky ten pocit v tom mieste uz nemusi byt uplne ako predtym. takze neviem, co bude, ako to bude.

javorinska
25. máj 2026

pri takychto veciach je podla mna najhorsie aj to, ze clovek ma potom v hlave strach pouzivat tu ruku normalne. aj ked sa to fyzicky zahoji...

zavana
26. máj 2026

@javorinska To je fakt...Ale teda ja by som mala extremny respekt pred kosackou uz asi navzdy. 🙂

melynda
1. jún 2026

@zavana Môže byť, ale tak kadečo sa deje..To by sa už potom človek bál robiť úplne všetko...Potkneš sa na chodníku, spadneš, vybiješ si zuby - tak už nikdy po chodníku nepôjdeš? Chápeš, čo tým chcem povedať. 🙂 Takéto situácie ťa akurát naučia byť obozretnejší...

danina09
2. jún 2026

@melynda to suhlasim. zle sa ti stane hocikde a kedykolvek predsa...aj ked si davas pozor...

janikk54
3. jún 2026

ale zase ako keby sa clovek fakt bal vsetkeho, tak by uz neurobil pomaly nic...🙉 skor je asi fajn najst si taky zdravy stred – nebyt lahkovazny, ale ani si to potom nejak zbytocne neprehravat v hlave pri kazdej beznej veci.