Sprej na hojenie rán
Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem
striebro sa bezne pouziva prave kvoli antibakterialnym ucinkom, takze teoreticky by to po holeni mohlo pomoct hlavne pri podrazdeni alebo drobnych rankach, co sa teda robia mnohym zenam a mozu sa holit akokolvek opatrne, aj tak sa tomu nevyhnu. 🙈
Pritom clovek robi tie iste veci stale dokola a aj tak sa obcas nieco podari. A presne vtedy som rada, ked mam po ruke nieco typu Alfasilver, lebo na tie drobne ranky alebo popaleninky mi to fakt vie rychlo ukludnit pokozku.
@melynda neviem, ci je kazdy takto nastaveny. 😀 ten, co si dava najmenej pozor, tak sa mu zvycajne nestane nic a naopak. takto to proste funguje. 😂
@javorinska moze byt, ale su tiez vynimky. svagrovi do kosacky minuly tyzden zobralo prsty 🙈 a nemyslim si, ze by si nedaval pozor vobec.
@zavana Podľa mňa to záleží aj od toho, ako veľmi vážne to bolo 😕 Ale pri prstoch si viem predstaviť, že to musí byť strašne nepríjemné aj dlho po zahojení. Už len keď si človek buchne prst do dverí, tak to bolí ešte týždeň 🙈 A pri takomto úraze asi aj citlivosť alebo hybnosť nemusí byť úplne ako predtým...
@melynda presne... a pri prstoch je to podla mna este horsie v tom, ze ich clovek pouziva nonstop, takze sa to stale nejako otvara alebo namaha. a aj ked sa to zahoji, tak citlivost alebo taky ten pocit v tom mieste uz nemusi byt uplne ako predtym. takze neviem, co bude, ako to bude.
pri takychto veciach je podla mna najhorsie aj to, ze clovek ma potom v hlave strach pouzivat tu ruku normalne. aj ked sa to fyzicky zahoji...
@javorinska To je fakt...Ale teda ja by som mala extremny respekt pred kosackou uz asi navzdy. 🙂
ale zase ako keby sa clovek fakt bal vsetkeho, tak by uz neurobil pomaly nic...🙉 skor je asi fajn najst si taky zdravy stred – nebyt lahkovazny, ale ani si to potom nejak zbytocne neprehravat v hlave pri kazdej beznej veci.

Ja pouzivam toto v prvom rade, to je taka prva pomoc, aby sa rana nezapalila, ako dezinfekcia je perfektny, ale teda po holeni noh som to neskusala 😀 Striebro by mohlo pomoct, ci?