Sprej na hojenie rán
Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem
@zavana podla mna viac ludi, nez by si si myslela 😉 hlavne ked sa im stane nieco neprijemne alebo to zaziju niekde v rodine. potom si to clovek s tym automaticky spoji a nejaky cas je opatrnejsi az moc...
ja poznam napríklad ludi, co po mini nehode dlho nechceli sadnut za volant, hoci predtym jazdili uplne bez problemov. alebo po pade zo schodov chodili radsej iba vytahom... nie je to asi o tom, ze by si clovek myslel, ze sa to stane znova, skor ta hlava si to nejako zapamata. ja mam tiez takuto hlavu, takze to velmi dobre poznam. 😂
@javorinska A tak nemozes porovnavat autonehodu s potknutim na chodniku..Ale teda hej, chapem, co tym chces povedat 😉
@1radula1 a co su u vas bezne zranenia? 😀 mozno v kazdej domacnosti to funguje inac. 😂
@javorinska pri synoch chalanoch to ma asi kazda mamicka ma tak, ze uz velakrat len mavne rukou 😀 ale mozno sa mylim, ja neviem 😂 zaujimalo by ma, ci je to takto vsade alebo len moji synovci su taki sialeni 😀
@veroonikadan Je to tak 😅 Ja som asi ešte úplne kľudného chlapčeka, ktorý by len sedel pri maminke, nestretla 😂 Oni to proste asi tak nejak majú v sebe, ale to je dobre.
@1radula1 jasne, ono nielenze sa to tak hovori, ono to tak aj je 😂 aj moj Damian je riadne cislo. na chvilu sa nedivam a dovidenia, vzdy pride s niecim a hlavne vonku na ihrisku.
@kamlicek
Inak mám pocit, že každé dieťa si to divoké obdobie jednoducho odžije, len u každého to príde v inom čase a intenzite. Niekto je kľudný dlhšie a potom zrazu zlom, iný ide od začiatku naplno.😂 Ale je pravda, že vonku je to zase o inom – ihrisko, deti, pohyb… tam sa tie povahy ukážu najviac 😅
@javorinska No ono to asi ani tak nie je o tom, či je dieťa kľudné alebo divoké, ale skôr o tom, že sa učia fungovať v kolektíve a testujú hranice všade, kde sa len dá. 😀
@eru331 To verím 😀 Pri deťoch mám pocit, že tie hranice skúšajú nonstop a človek musí byť stále o krok vpred a proste predvídať.. Hlavne keď začnú behať a vymýšľať ...
A tie úrazy k tomu asi bohužiaľ patria. Niekedy sa človek snaží dávať pozor a aj tak sa niečo stane za dve sekundy, keď sa otočíš. Normálka.
@dagmara17 ja si pamatam akoby to vcera bolo, ze moje krpec ako dvojrocny bol na skakacom hrade, pozeram nanho, ako sa ide smyknut dole, bol uplne v pohode, sledujem ho, niekto na mna zakrical, otocila som sa a hned plac, letel mimo smykaly..stale to mam pred ocami, to bola sekunda....🙈 to nevymyslis. dobre, ze sa horsie nestalo, ale teda fakt to bol malicky okamih.
@javorinska Áno, to sa proste stane a netreba si nič vyčítať, deje sa to bežne, nie vždy sa to dá ovplyvniť. 🙏
@eru331 Jasné, bez lekárničky ani na výlet nemôžeme ísť 😀 To je proste automatika, už som sa poučila.
@eru331 to keby som chcela poratat, kolko nehod a urazov u nas bolo, ked bola lili mala a vsetko objavovala a skusala atd, tak to pocitam asi tak do oktobra 😀 takze u nas nefical ani tak sprej na hojenie ran, tomu sme nechavali skor volny priebeh, ale dezinfekcia v kazdej forme, to muselo byt 😀 a ostalo mi to vlastne aj doteraz, ze lekarnicke nemoze chybat.
@vikisukik presne, aj ked len zopar veci, ale overenych, co viem, ze pomozu. 🙂
actimaris som kupovala nedavno, tak ten som bola nutena pouzit po pade z korcul 😂 inak nezvyknem davat nic.
waw, to by sa mi hodilo. chystame sa trosku do prirody, a teda je jasne, ze toto asi budem potrebovat 😉 co je to zac? a kde by som to kupila?
@xeonela Ja nezvyknem velmi objednavat z internetovych lekarni, ale ked ma nejaka kamenna vypadok, tak proste nie je na vyber. 🙈 Co sa tyka tohto spreja, tiez mam dobru skusenost, istu dobu u nas nefungovalo vobec nic, resp. dcera odmietala cokolvek, ak sa nejakym sposobom poranila, ale toto bolo v pohode, lebo to nestipe, nepali a bavilo ju s tym striekat 😅 Jasne, ze bolo rychlo po nom, ale to som zatrhla.

@janikk54 A toto kto realne robi?