icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

zrncita
15. júl 2026

...a ja praveze najradsej objednavam. 🙂 je to pohodlnejsie.
a veru hlavne v lete pri detoch vonku sa tomu clovek asi uplne nevyhne, ihriska, bicykle, priroda... vzdy sa nieco najde proste 😀

waggi
17. júl 2026

@zrncita A si predstav, že dieťa padá oveľa viac ako iné deti 😂 Aj také poznám

zankapetro
20. júl 2026

@waggi aj to sa stava bezne. ja som chodila velmi casto dorantana domov ako dieta, mama vzdy hovorila zo srandy, ze som horsia ako traja chalani dokopy 😝

xeonela
21. júl 2026

@zankapetro Tiez tak. Vidis a prezili sme 😉 Teraz mini ranka, googlis, obvolavas 😂

zrncita
22. júl 2026

@xeonela presne 😂 dnes ma clovek pocit, ze pri kazdom skrabanci musi mat doma polovicu lekarne. ale zase chapem, ked su deti male, chces mat istotu, ze mas cim osetrit, hlavne ked sa to stane vecer alebo niekde mimo domu...

ertlovik18
24. júl 2026

@zrncita No to objednavanie uplne chapem, hlavne pri veciach, ktore clovek pouziva pravidelne a vies, co ti pride. Na blind objednavat veci, to nie, to nerada robim, vzdy sa mi to vypomsti. 😅

jarinka33
3. aug 2026

ahojte, stala sa mi taka vec, boli sme na chate, dostipalo ma v noci volaco a samozrejme som si to doskriabala do krvi. davam si na to alfasilver, lebo to svrbelo nehorazne. je to lepsie, ale neviem, ci je to ok si takto stipance rozskrabat, nestane sa nic??

marcela64
3. aug 2026

@jarinka33 Však to sa môže stať každému 😀 Hlavne keď to začne svrbieť v noci, človek si to ani neuvedomí a už sa škriabe. Horšie je, keď sa do toho zanesú baktérie, lebo cez tie ranky sa ľahko môže dostať infekcia...

xeonela
4. aug 2026

@jarinka33 A vies aspon, co ta stiplo? 😀 Na chate to moze byt fakt hocico, od komara az po daku velku bzdochu 😀 Ja mam vzdy po pobyte v prirode nejake nove stipance a vacsinou ani neviem, od coho, lebo som si nevsimla, co ma kuslo 😀

xeonela
4. aug 2026

@marcela64 Ano, to sa velakrat podcenuje, ale vie to narobit celkom velku galibu...

ertlovik18
5. aug 2026

@xeonela Mne sa osvedcilo dat si na take veci nieco hned, ked o tom viem a zacne to svrbiet. Lebo ked to necham tak, tak viem, ze do vecera uz budem mat pekne krasne rozskrabane miestecko. 😀

jarinka33
5. aug 2026

@xeonela netusim vobec, co to bolo, ako som aj pisala. ale na tom asi nezalezi, vzdy sa mi to dlho hoji.

xeonela
6. aug 2026

@jarinka33 Ano, lebo cim viac do toho zasahujes, tym horsie. 😉

marcela64
7. aug 2026

@xeonela Alebo aj nie 😂 Mne sa normálne taká malá blbosť zapálila v bazéne resp. na kúpalisku 🙈😨 Asi tam nie je úplne čisto alebo neviem, ako si to mám vysvetliť. 😀

zrncita
11. aug 2026

@marcela64 ono aj ked sa ti to mozno najprv javi ako blbost, bazeny su potvory..chlor, bakterie, nikdy nevies, co si domov prinesies ako sa hovori 😀 ale teda ked uz mam nieco take, aj ked male, tak si to nejak poriesim, zakryjem, osetrim, pripadne nejdem do vody vobec.

jarinka33
12. aug 2026

tak stane sa. a ocividne voda aj ked je chlorovana, neznamena, ze je zbavena bakterii

ninapat
13. aug 2026

@jarinka33 to veru nie. a co si si na to dala?myslim po kupalisku. ja by som radsej ani do vody nesla alebo ked uz, tak si dam sacok na nohu alebo ruku 😝

jarinka33
13. aug 2026

@ninapat tak to by som si pozrela 😀 ja by som sa tak hanbila ist, to sa fakt radsej nekupat. a predsa dalsia vec - ak mas nejake vaznejsie poranenie, tak si logicky aj PN a kupat sa nejdes, ci? ja som vazne nic nemala a predsa to vie narobit sarapatu. len alfasilver pouzivam, nic take nemam doma. prelepim maximalne a niekedy ani to vobec. ale ked idem von, tak radsej hej, doma mi nevadi, ze som trochu biela, vonku je to ine 😝

xeonela
17. aug 2026

@jarinka33 To sa ti vo vode asi zmyje, ale inak ho pouzivam doma tiez 🙂

zrncita
17. aug 2026

@xeonela uplne sa nezmyje, ale hej. radsej nemokrit 🙂 uz len z principu, ani nie preto, ze je to nastriekane.

tatianna56
18. aug 2026

@marcela64 inak, ked uz spominate tie stipance, mate niekto nejaky trik, ako sa im vyhnut uplne? 😀 ja mam pocit, ze komare si vzdy najdu prave mna, aj ked na ostatnych okolo mna absolutne kaslu 😂

javorinska
18. aug 2026

@tatianna56 mne pomaha hlavne repelent a dlhe nohavice, ale teda v lete je to samozrejme nerealne.. skor ma zaujima, ci niekomu fakt funguju tie elektricke odpudzovace. mame jeden doma a nikdy neviem, ci vdaka nemu nemame komare, alebo ich tam jednoducho uz tolko nie je..

xeonela
19. aug 2026

@javorinska U nas nepomaha absolutne nic, cele leto 😂 Uz nech je jesen, fakt..Vtedy tej havede tolko nie je...

slapina
19. aug 2026

Jedine pretrpieť to leto, ja som tiež celá doštípaná 😅

zrncita
24. aug 2026

@slapina ja toto leto ani jeden stipanec, sama som v soku, ze som takto dobre obisla, pretoze sa to nestava. ozaj je menej komarov alebo co? 😲

tatianna56
25. aug 2026

@zrncita Ja ten pocit nemám. Idem sa doškriabať ešte aj teraz. Nepomáha ani alpa, ani nič, neviem, čo sú to za potvory, ale predtým mi to pomohlo aspoň na chvíľu, teraz sa idem zblázniť z toho svrbenia.

xeonela
25. aug 2026

@tatianna56 no ale to skriabanie je najhorsie, co mozes spravit samozrejme. viem, ze sa to lahko hovori a tazko robi, ale je to tak 😅

slavkadud
1. sep 2026

https://www.drmax.sk/alfasilver-a96020 Ja som cele leto prezila len vdaka tomuto mam pocit 😂 Stipance, komare, ovady, aj do zihlavy som spadla raz, tak sa mi postastilo 😂 No toto leto bol masaker 😀

izabellik
2. sep 2026

@slavkadud to je dobre aj po styku so zihlavou?

slavkadud
2. sep 2026

@izabellik skusala som a dobre. zachladi, prestane svrbiet.. takisto ako aj pri stipancoch 🙂