Stále zapálená tvár 17-ročnej pri užívaní Roaccutane .
Zeny, ak ste brali tento liek, aku kozmetiku ste pouzivali popri uzivani? Dcera berie 3 mesiace 30mg denne, vyrazky sa jej uz prakticky netvoria, ale tvar ma stale cervenu. Dermatolog jej povedal, ze si ma davat len nemastny krem proti slnku, do skoly La roche possay SPF 15, a ked ideme na plaz alebo von, tak znacka ISDIN SPF 50. Toto vsetko je ok, ale ja si myslim, ze by mala vecer pouzit aj nejake jemne mydlo/gel, lebo za deñ sa jej tam nachytaju necistoty a to sa vodou neodstrani, a mozno z toho je to zacervenanie. Ako to bolo u vas?
Ja sa ho znova spytam, ale ideme az o tyzdeñ
Aj ja som mala pri ňom červenú suchú kožu. Treba sa vyhýbať slnku. Ja som mala neskutočnú svetloplachosť, musela som ho prestať brať. Pleť by som čistila len jemnou pleťovou vodou a natierala hydratačným krémom. Potom nejaky mace up s ochrannym faktorom aspoň 15. Laik, osobná skúsenosť.
jezisis to kto inteligentny zmenil ten nadpis???????? 3-rocnej? Ty pako, dcera ma 17 rokov
... asi to už viete, ale pre istotu ešte doplním - hlavne sa pri braní Roaccutanu neopaľovať...
@tenerifka ja som to brala skoro 20 rokov dozadu, a vtedy som pouzivala caledula kozmetika, stale sa vyraba. Cenovo dostupna. Avene je dobra volba pri akychkolvek problemoch. Z hladiska zlozenia rozhodne lepsia ako bioderma. Tot hodnotenie kozmeticky, ked sme sa o znackach bavili
ja by som dcerke poradila mozno aj klobuk so sirokou strechou /siltovku. mozn osa poradit u kvalitnej kozmeticky. a urcite napr. la roche z rady sensibio napr. na extremne citlivu plet. to zacervenanie je sposobene podla mna tym ze sa jej stale olupuje vrchna cast koze. to tak pri roaccutane proste je. je akoby oziarena chemoterapiou chuda. mozno skor nejake mlieko a tonikum typi excipial lotio. ale urcite radsej poradit sa s profikom/profickou a skusat. drzim jej palce. najma nech sa chrani v ramci sexualneho zivota. ak ho ma..
@juliet86 ona je este panna😅, tam nic nehrozi, ju zaujimaju len knihy a pisomky a dostat sa na tu naj VS
Pred slnkom sa chrani, klobuk ani siltovka nehrozi
Len mi je divne, ze sa dermatolog brani cistiacej kozmetike, ale ja si myslim, ze hlavne tu u nas to treba, je tu piesok, vela fuka
@tenerifka ja mám blbú pleť doteraz a to mám už 46 rokov. Mám rozšírené póru a ľahko sa mi potom tvoria vyrážky. Preto používam len kozmetiku Bioderma, pri nej mám pleť najlepšiu. Ak zmením krém na iný, do týždňa mám vyrážky. Najlepšiu pleť som mala keď som kojila, ale to sa nedá celý život. 😀

@tenerifka avene ste nepozerali?