icon

Stále zapálená tvár 17-ročnej pri užívaní Roaccutane .

tenerifka
26. feb 2020

Zeny, ak ste brali tento liek, aku kozmetiku ste pouzivali popri uzivani? Dcera berie 3 mesiace 30mg denne, vyrazky sa jej uz prakticky netvoria, ale tvar ma stale cervenu. Dermatolog jej povedal, ze si ma davat len nemastny krem proti slnku, do skoly La roche possay SPF 15, a ked ideme na plaz alebo von, tak znacka ISDIN SPF 50. Toto vsetko je ok, ale ja si myslim, ze by mala vecer pouzit aj nejake jemne mydlo/gel, lebo za deñ sa jej tam nachytaju necistoty a to sa vodou neodstrani, a mozno z toho je to zacervenanie. Ako to bolo u vas?
Ja sa ho znova spytam, ale ideme az o tyzdeñ

evitka83
26. feb 2020

@tenerifka avene ste nepozerali?

tenerifka
autor
26. feb 2020

@evitka83 poznam tu znacku, ale uvitala by som osobnu skusenost pocas uzivania toho lieku, kedze robi plet velmi citlivou

matabb73
26. feb 2020

Aj ja som mala pri ňom červenú suchú kožu. Treba sa vyhýbať slnku. Ja som mala neskutočnú svetloplachosť, musela som ho prestať brať. Pleť by som čistila len jemnou pleťovou vodou a natierala hydratačným krémom. Potom nejaky mace up s ochrannym faktorom aspoň 15. Laik, osobná skúsenosť.

matabb73
26. feb 2020

Ja mám najlepšie skúsenosti s kozmetikou Bioderma, rada hydra alebo sensibio.

tenerifka
autor
26. feb 2020

@matabb73 ako dlho si ho brala? Dcera bude az do jula....
U nas sa slnku vyhnut neda, preto bez ochranneho kremu nevychadza z domu, make up ale nechce pouzivat. Dermatolog vsak nechce, aby si patlala kremy, okrem toho proti slnku

matildam
26. feb 2020

Pri Roaccutane Biodermu, alebo spomínaný LaRoche

tenerifka
autor
26. feb 2020

jezisis to kto inteligentny zmenil ten nadpis???????? 3-rocnej? Ty pako, dcera ma 17 rokov

matildam
26. feb 2020

... asi to už viete, ale pre istotu ešte doplním - hlavne sa pri braní Roaccutanu neopaľovať...

zuzana76
26. feb 2020

@tenerifka ved to, ja som citala nazov a neverila som, ze niekto 3-rocnej predpisal ten liek

tenerifka
autor
26. feb 2020

@zuzana76 Admin si asi hrkol

evitka83
26. feb 2020

@tenerifka ja som to brala skoro 20 rokov dozadu, a vtedy som pouzivala caledula kozmetika, stale sa vyraba. Cenovo dostupna. Avene je dobra volba pri akychkolvek problemoch. Z hladiska zlozenia rozhodne lepsia ako bioderma. Tot hodnotenie kozmeticky, ked sme sa o znackach bavili

juliet86
26. feb 2020

ja by som dcerke poradila mozno aj klobuk so sirokou strechou /siltovku. mozn osa poradit u kvalitnej kozmeticky. a urcite napr. la roche z rady sensibio napr. na extremne citlivu plet. to zacervenanie je sposobene podla mna tym ze sa jej stale olupuje vrchna cast koze. to tak pri roaccutane proste je. je akoby oziarena chemoterapiou chuda. mozno skor nejake mlieko a tonikum typi excipial lotio. ale urcite radsej poradit sa s profikom/profickou a skusat. drzim jej palce. najma nech sa chrani v ramci sexualneho zivota. ak ho ma..

zuzana76
26. feb 2020

@tenerifka a dalsie co mi napadlo, ze teba tu uz dlhsie evidujem a ze som ani nevedela, ze mas este take male " babatko" 😀

tenerifka
autor
26. feb 2020

@juliet86 ona je este panna😅, tam nic nehrozi, ju zaujimaju len knihy a pisomky a dostat sa na tu naj VS
Pred slnkom sa chrani, klobuk ani siltovka nehrozi
Len mi je divne, ze sa dermatolog brani cistiacej kozmetike, ale ja si myslim, ze hlavne tu u nas to treba, je tu piesok, vela fuka

tenerifka
autor
26. feb 2020

@zuzana76 uz som to nahlasila, snad to zmenia

tenerifka
autor
26. feb 2020

@evitka83 mne ide len o ten gel/mydlo alebo tonikum, nie vsetko, to az po douzivani

matabb73
26. feb 2020

@tenerifka ja som ho brala necelé dva mesiace. Bolo to v zime, všade biely sneh a mne šlo oči vypáliť ako sa slnko odrážalo od snehu. Ani slnečné okuliare nepomáhali. Mala som problém zájsť do obchodu. Inak, ma dosť nežiadúcich účinkov, jedným je aj tá svetloplachosť.

matabb73
26. feb 2020

V skupine zdravotnici je kožná lekarka, tá by ti mohla poradit konkrétny krem.

tenerifka
autor
26. feb 2020

@matabb73 vdaka, pozriem tu skupinu

tenerifka
autor
26. feb 2020

@matabb73 a ako to dopadlo s tvojim akne, kedze si prerusila liecbu?

matabb73
26. feb 2020

@tenerifka ja mám blbú pleť doteraz a to mám už 46 rokov. Mám rozšírené póru a ľahko sa mi potom tvoria vyrážky. Preto používam len kozmetiku Bioderma, pri nej mám pleť najlepšiu. Ak zmením krém na iný, do týždňa mám vyrážky. Najlepšiu pleť som mala keď som kojila, ale to sa nedá celý život. 😀

matabb73
26. feb 2020

@tenerifka póry

tslobik
26. feb 2020

@tenerifka No konkrétne ja som už zo samotného La roche mala podráždenú pleť. Mne táto značka vôbec nesadla. Nemôže byť to aj tým...

tenerifka
autor
26. feb 2020

@tslobik ja netusim, ka roche je viac druhov kremov a tento je ze uplne bez vsetkeho zleho, potom vyfootim