icon

Strata hmotnosti a petéchie

mamka34
7. okt 2021

Mám mladučkú kolegyňu, schudla 21 kg, dnes som jej na tvári zahliadla podliatinu, opýtala som sa, čo sa jej stalo. Najskôr šla na WC a potom mi ukázala, že sa jej podobné podliatiny tvoria aj na tele, ale neskôr miznú. Celkovo pôsobí veľmi slabo, unavená a biela. Vraj sa nemôže dostať k praktickej lekárke, pretože je dlhodobo PN a vždy ju iba niekto zastupuje. (Oznam, kto ja asi na dverách) Normálne rozmýšľam, či mám ísť na pohotovosť a asi áno, lebo včera si sťažovala na bolesti brucha, na ktoré jej nepomohol algifen ani Nospa. Fa

grace55
7. okt 2021

@mamka34 smer pohotovosť jednoznacne

hipuska
7. okt 2021

@mamka34 na pohotovosť sa chodí s akútnym problémom a nie s problémom ktorý trvá niekoľko mesiacov. To potom tam musí človek čakať so zlomenou nohou alebo reznou ranou lebo sú plné čakárne ľudí ktorí svoje problémy neriešia. Minimálne mala mať urobené základné krvné odbery.

danulicek
7. okt 2021

a preco nejde k lekarovi, ktory zastupuje jej doktorku? urcite ju neodmietne.

danulicek
7. okt 2021

ak si stazovala na bolest brucha, tak to je podla mna pri takomto stave akutne a na pohotovost urcite treba ist. kazdopadne, isto je nepochvalia, kde bola doteraz.

siska53
7. okt 2021

@mamka34 Paneboze.. uz davno mala.byt u lekara! Hoc aj zastupujuceho! Schudnut tolke kila?? Plus to, co popisujes!

mamka34
autor
7. okt 2021

@hipuska áno má. Vravela, že lekár kaša prestala usmievať keď ich videla a opakovane má ísť 25. októbra na odbery. Je objednaná na sono brucha, má absolvované gastro. No mňa ako laika prítomnosť drobných modrých bodiek v skupine, na tvári a rukách, znepokojila.

mamka34
autor
7. okt 2021

@siska53 má teraz 51 kg. Odhadujem stratu hmotnosti za pol roka 21 kg. Lekárka zastupujúca ju videla.

mamka34
autor
7. okt 2021

@danulicek už to rieši, po našom naliehaní ale tie petéchie som si všimla len dnes.

danulicek
7. okt 2021

@mamka34 och tak verim, ze to nakoniec dobre dopadne

siska53
7. okt 2021

@mamka34 aj tak dost. Len lekari dost casto vedia cloveka zanedbat, zvlast, ak to nie je ich pacient..
Dufam, ze coskoro zistia, co to je a nasadia liecbu.

mamka34
autor
Autor odpoveď zmazal
zdenka11081983
7. okt 2021

@mamka34 to vyzerá na leukemiu, prip. iné rak. ochorenie. Skus ist s nou, ked sama si nevie vybavit vysetrenie. Mozno sa bojí, mozno sa necha odbit rychlo. Drzim kolegynke palce.