Syn mal Covid-19 a my ostatní členovia rodiny sme ho od neho nedostali
Dobrý večer syn prekonal covid pred troma týždňami .Má 15 rokov Priebeh bol taký že mal zapálene dutiny bolesť hlavy strata čuchu a bolesti svalstva .My ako členovia domácnosti dcérka 9 rokov muž očko ja a mama neočko.Bol vysoko infekčny .Čakala som že to chytíme a ani jeden z nás to nechytil .Máte aj vy podobnú skúsenosť ?Ďakujem za vaše názory
poznam pripady, bez izolacie choreho partnera a deti a manzelka opakovane negativni, ani priznaky ani Ag nemali,jednoducho to niektorych ludi netrafi.
Akože aj môj oco bol pozitívny a žijeme v dome piati. Nikto nieje očkovany . Ja mama oco moja dcéra a moja starká . Oco bol pozitívny koncom januára nijako sme sa mu nevyhýbali ani nič a nikto nebol pozitívny . Ja som pracovala v potravinách tým pádom som išla aj na pcr a všetko negativne. Nie raz som mala pri sebe pozitívneho človeka ( ktorý samozrejme v daný moment o tom nevedel a ani raz som pozitívna nebola )
@julka188 popravde ja to ani nesledujem ale tuším vtedy nebolo ešte očkovanie starka sa išla potom očkovať a tiež v pohode
no poznam rodinu, ze iba ockovani to medzi sebou pochytali a neockovani od nich nie. takze fakt to ockovanie ma uplne uzasny vyznam ako sa coraz viac presviedcam 👍
My sme tak zatial, pozit.je len manzel ( klop klop)
Fungujeme rovnako, spavame spolu, hrame sa vsetci spolu, varime spolu. Antigenov mame doma na milu rit, denne nas so synom testujem dvomi testami . Uvidime, mozno neskor 🤷♀️
@falbala132 Prepac, zas sa to zvrhne na debatu ocko neočkovaní a podobne. Nikoho nepresviedčam o svojej pravde, každý to má ako chce. Len na margo ocko a neocko. Očkovanie Ta 100% neochráni pre tým, že virus nedostaneš. Ide o priebeh ochorenia. Moji blízki priatelia, nakazili sa akosi navzájom, ťažko povedať, kto to do rodiny doniesol. Ockovani 5ks bezpriznakovi, jeden má soplik, doslova soplik, dvaja neočkovaní, v nemocnici s veľmi ale veľmi zlým priebehom. Naozaj nechcem víriť debatu pre a proti a rešpektujem Tvoje rozhodnutie. Len toto je moja najčerstvejšie skúsenosť!
@ajka0207 zistuje sa to na zaklade CT hodnoty. Cim nizsia hodnota pod 30 je vysoka inf., nad 30 sa da vyjst z izolacie. Aspon v Nemecku sa to robi automaticky vedla PCR testu .
Doma sme to chytili všetci (od jednej sestry sa nakazili rodičia, jamms mužom, naše dve deti) až na sestru. Tej nebolo nič s test negatív
Ahoj,aj môj 10r syn si priniesol covid zo školy a my 3 sme neochoreli (3r syn a my s mužom-dospelí očkovaní). Podľa mňa bol syn málo infekčný. Ale boli sme spolu doma,dodržali sme s deťmi karanténu, do poslednej chvíle sme čakali a nedostali sme to.
@palicka napriek tomu co si napisala, neviem, ci to ockovanie az tak zavazi. moja 36 rocna ockovana svagrina tiez skoncila az v nemocnici v zlom stave a jej 70 rocny otec neockovany oblickovy pacient, ktory sa nakazil od nej, to vylezal doma so soplom.
preto si myslim, ze to je skor o tom, aky ma kto organizmus.
nechcem sa vobec hadat o prinosoch a negativach jedneho ci druheho, napisala som to ako uplne objektivny pozorovatel.
@falbala132 presne teraz švagrinej kolegyňa ma muža pred ťažkou operáciu srdca neocko obidvaja a dobre to zvládli … preto tvrdím nikto nevie akú ma imunitu 🙂 Všetkým čo najlepší priebeh či ocko či neocko a chrípka je tu tiež 🙂
@falbala132 reálne čísla hovoria niečo iné... v nemocniciach je 80 percent neočkovaných. To samozrejme nevylučuje, že ty máš opačnú skúsenosť. Veď aj auto, čo ide 40-kou môže havarovať...
@alexandra2010 aha, my sme sa k takémuto údaju nedostali, manžel bol pozitívny, prišla sms a už nebolo kam zavolať pre detaily.
@mariali31 Kamoška takto dostala covid so všetkými príznakmi, bola v karanténe s mužom a štyrmi dcérami. A nikto z nik neochorel. Nechápali sme. Na druhej strane, môj bratranec mal tiež príznaky, bol na antigéne niekoľkokrát v čase, keď ich testovali v práci a dvakrát na PCR teste a vždy vyšiel negatívny. Príznaky pominuli, i keď chuť a čuch nemal dlhšie. Nakoniec kvôli niečomu inému išiel na protilátky, no a mal ich a vysoké, takže covid prekonal...Tiež nerozumiem.
@falbala132 my mame pozitivneho 6r. Ja,muz a starky ockovani a nic nam nie je a to uz v utorok malemu konci karantena. Tak netrep ze to neucinkuje
Môj muž bol tiež infekčný a ja aj syn 2r sme s ním spali v posteli a našťastie sme sa nenakazili. Možno ste prekonali v minulosti, a ani neviete.

@mariali31 moja svokra mala covid, pozitívne testy jej vychádzali hádam mesiac a pol. Svokor ostal zdravý, negatívny po celý čas. Ale teda svokra bola nonstop zavreta v spálni, jedlo jej nechával predo dvermi, veľa vetrania a tak. Ak ste sa dobre izolovali tak je to možné.