Syndróm vyhorenia počas materskej
...zažili ste to?
@rainbow0508 ja sa pripajam k tomu co uz tu bolo napisane. obaja ste rovnako rodicia, mate rovnako za deti zodpovednost a teda nejaka diskusia alebo prehovaranie manzela aby sa staral o deti nie je namieste!!! pokial to nie je gauner, svoje deti ma rad a nie je zaroven ani totalny blbecek (pardon za vyraz, ale vymienat plienky a uvarit dietatu mrkvicku nie je alchymia), tak jednoducho zabuchni dvere zvonka. on to zvladne.
@minewka doma u rodičov, partner je už ta tam .. u inej .. ale tiež baran .. to bolo .. všetko vyargumentovať, odmietal ísť niekde na program do mesta, kým som nepovysvetľovala, že čo to bude
išli sme na výlet a navrhla som Demänovskú jaskyňu .. krútil nosom .. vyšlo tak, že dovolenku dostal akurát, čo som bola odcestovaná, tak prišiel po mňa a šli sme na miesto pobytu a v aute mi vraví .. dnes prší, takže pôjdeme do tej jaskyne, dobre som to vymyslel?
😀 😀 😀 a mňa skoro vystrelo, že aký je spokojný a pritom čas dozadu nad tým krútil nosom
mali sme dohodu .. budem chodiť na jeho športovú aktivitu a on pôjde so mnou do divadla .. lenže .. každý návrh mi kompletne odkomentoval, že prečo nie, prípadne ak mi nebude trápne, že tam zaspí .. čiže nakoniec sme ani nič nevybrali .. po čase .. sám došiel s tým, že hrajú komédiu, tak nech objednám miesta .. a po predstavení spokojný sám so sebou, že navrhol divadlo, žeby sme mali chodiť častejšie 😀 😀 😀
ale to nevadilo, to sa dalo rozdýchať 😉
baby, ja troška tých chlapov aj chápem...nie žeby som doma podobného mala, ale ja som si ho už vychovala, po toľkých rokoch už máme vo všetkom súhru 😀 😀 dnes , ked sa chce chlap udržať v práci, má čo robiť, nehľadiac na to, že potrebuje dobre zarobiť, zabezpečiť rodinu, je v strese, vysoké nároky na neho kladú v práci, ved na jeho miesto čakajú další desiati, robí väčšinou od rána do večera, aby si udržal prácu , istú pozíciu...príde domov a tu treba fungovať tiež...žena mu strčí malé ufňukané dieťa, potrebuje pomôcť v domácnosti, ked cestou z práce nestihol nakúpiť, tak šup-šup...a to nehovorím, ak je doma aj nejaký školák, pubertiak, ktorý zas niečo vyviedol a tatko rieš 😉 podľa mňa majú aj chlapi toho dosť..tým nezľahčujem prácu na materskej, to nie...ale mne sa aj napriek tomu doma strááášne páči 😝 ja ešte nechcem ísť do práce a tak sa mi to kráti.. 😀 ale je to aj uhol pohľadu..ja si to užívam, aj to varenie, žehlenie, no hlavne chvíle s dcérou...ja totižto viem, že to o nedlho skončí, ked bude malá v škole,ja v práci, už nám nikdy tak dobre nebude, ranné vylihovanie, prechádzky, výlety, návštevy a ja zasš milujem detské ihriská, preliezky a pokec s mamičkami 😀 a ani neviem, ako mi dieťa vyrástlo a materská sa blíži ku koncu ☹ inak, prvé dve materské som nemala, rovno z pôrodnice do práce...ako som to vtedy zvládla 😕 to teda dnes netuším 😉
@anjelicek26 takze nas uz opustas, nase uprsane Anglicko? ☹
@aliza - veru ano, aj sa tesim, aj nie, ale tak beriem to, ze sa vraciame domov... aspon si uzijeme poriadne leto, z tohoto tu by mal clovek ponorku 😖
@aliza sorry, ale tebe tazko prirovnavat pomery v GB a tu...
@rainbow0508 nerozumiem
@dada1212 vies, moja...nam financie stacia akurat tak na vykrytie potrieb...tu opatrovatelku si uz dovolit nemozem...hoci rada by som
@rainbow0508 - toto je o vztahoch medzi ludmi, nie o peniazoch. Toto zavisi od pomoci rodiny, od psychickej stability vseobecne, nie od toho, kde mas zakotveny zadok 😔 Susedka, ktoru som tu spominala, no jej manzel je clen predstavenstva, penazi dost - a co? Problem taky, ze to uz nedokazala riesit inak, ako pokusom o samovrazdu. Na druhej strane znama, co ziju tak aby im to nejako vyslo, no ich to dalo este viac dokopi, drzia spolu a su stastni... toto nie je o peniazoch... isteze to este starosti v tomto smere nezlahcuju - ale nie je to to, co to sposobuje.
@dada1212 ...a trochu som sa zasmiala...verejna doprava...byvame nedaleko BA...chodime vlakom alebo busom. Ak idem vlakom, tak ma caka riadna fuska s kocikom a druhym za ruku...minule som prosila 11ich chlapov v BA na stanici, aby mi pomohli. A ked som zistila, ze mam len 7minut do odchodu vlaku, vzdala som to a pomaly skusala kocik jednou rukou a maly sa ma za druhu drzal. Az vtedy siel taky studentik chudy a suchy tak, az som mala strach, ci ho nedolame pod tou tarchou kocika...pomohol mi, stihli sme. Ale to cestovanie je des. Mam problemy s chrbticou od 9 rokov...nie je to sranda. A ak sa kdesi ponahlam (i ked vzdy sa snazim vsade ist s dostatocnou casovou rezervou - nenavidim ist kdesi na poslednu chvilu) ako na potvrou sa mi vzdy stane, ze starsi sa pre nejaky ten "svoj" dovod vzprieci. A neostava mi ine, ako vziat ho "na kona"...inak to nejde. A ja si uz ako kon aj pripadam...
@rainbow0508 - moja mas ty nieco v zivote, co ta tesi? Nieco, co ti robi skutocnu radost? Skus sa na to upriamit. Ja po veceroch sijem, hackujem, vyrabam suknicky, satocky, proste sa potrebujem odreagovat, zapojit hlavu a ruky nejako inak, ako len rodinou. Opatrovatelku mi na to netreba, ani spat sa mi vecer ver mi nechce, ked chcem nieco dokoncit 😀 Skus si najst nieco, co by ti robilo kazde rano radost, aj keby to mal byt len par orchideii v okne 😵
Podla toho co pises nutne treba toho psychologa. Co myslis, ze sa stane? Maly zacne o chvilu behat a to zacne len ten pravy cirkus, ver mi... ten druhy rok zivota je najtazsi... Podarilo sa ti aspon dostat starsieho do skolky? Uz to by bola ulava. Keby mas papier od psychologa, tak ti ho vezmu prednostne, aby ti to zlahcili, aj ked mas dieta na materskej. VZDY sa to da nejako riesit. Hladaj moznosti ako ano a nie tie, ako nie.
@rainbow0508 Prečo nedáš staršieho do škôlky? 😉 😉 Budeš mať viac času na seba. S jedným je to predsa len o trošku ľahšie.
@anjelicek26 Si mi to ukradla z jazyka. 😀 😀 😀
@anjelicek26 ale jasne, ze mam veci, co ma tesia...a ja viem, ze sa po par dnoch zas otrasiem a pozbieram...len uz som dosiahla maximum a nemala som to kde pustit, tak som spustila tuto temu a diskusiu. To odreagovanie...je viac veci, pri ktorych by som uplne vypustila ventil, ale zatial su v nedohladne. Ale mam svoje momenty, ked "ujdem" k nejakej drobnosti, co ma tesi.
A ta skolka? Ako dobre, ze sme sa odstahovali z BA...tu mi ho od septembra zoberu. I ked zas vydaje, co manzel zas hundral, ale ja radsej budem suchy chlieb jest, ked vidim, ako mi drobec vzdy leti ku detom na dvor, ked ideme do skolky. A tu su super ucky...uz ho poznaju, tak len zaregistruju, ze "Jeeeej, ahoj Jurko...si sa prisiel pohrat s nami?" ...a neriesia. Takze uz si na tie detvaky aj zvyka. Smejem sa, ze mi uz v podstate chodime do skolky...len mimo zoznamu.
A este sa musim priznat, ze som sa dnes pred manzelom zosypala. Ma z toho tazku hlavu, ale pochopil, ze som v koncoch. Ide vikend, takze zas budu doma 3 deti...uvidime, ci ho to aspon trochu pohlo...to vsetko, o com sme sa dnes spolu bavili...
@rainbow0508 - treba zacat o problemoch rozpravat, to je prvy krok, moja skusenost s muzmi je taka, ze ziadne chodenie okolo, naznacovanie, ale priamo a jednoducho im naservirovat, kde je problem. Lebo oni to bohuzial, niekedy absolutne netusia 😖
@rainbow0508 Držím palce. A daj mu toto prečítať, ak stále nepochopil. 😠 Máš krásne krédo v profile, tak sa ho drž. 😉 😉 😉
@anjelicek26 ja to tak aj robim...ziadne ze "a nech mu dojde" alebo ze "naznacim" ...to je na prd...chlapom treba na rovinu...tak to dnes dostal...husto a zostra
@koniarova jujha, to keby vedel, ze to tu visi...on taketo strasne nema rad...to by bol este vacsi bengal...radsej nie
@rainbow0508 prepáč, ale ak na všetky rady odpovedáš že prečo sa to nedá, tak ti ťažko niekto pomôže.
tým nemyslím seba, ale aj iné, dali ti veľa návrhov, ale ty všetko odmietaš.
a k financiám, ja som nespadla práve teraz sem z inej planéty, takže ja dobre viem, že si skoro žiadna rodina nemôže dovoliť napríklad každý deň na pol dňa opatrovateľku, ale nejakú študentku na pár hodín by ste hádam vedeli zaplatiť. tiež dobre viem, že aj tých pár € bude určite chýbať, ale možno sa muž uvedomí a ak zbadá, že ti to prospieva a prospeje to aj celej rodine, tak ti aj tvoj manžel raz za čas s deťmi pomôže.
prípadne aspoň tak zbadá, že si presadíš svoje a vypadneš na pár hodín, tak mu možno bude ľúto peňazí za opatrovateľku a hoci nebude nadšený, tak radšej sa postará nabudúce o deti aj sám.
a takisto doprava, existujú nízkopodlažné vlaky, autobusy, kde ti nemusí nikto pomáhať. a takisto si nemyslím, že by ľudia boli až toľkí tak neochotný, to bol možno extrém. možno, že spoj meškal alebo pre niečo iné sa ľudia ponáhlali a ochotný neboli.
ale ak nič neskúsiš, tak sa fakt ťažko niečo zmení a táto téma je zbytočná.
tým nehovorím, že moje rady sú nejaké skvelé, poradila som len to, čo ma napadlo a čo nespomenuli iné, ale ty odmietaš aj tie dalšie rady.
ahoj, ja to chapem, zaujala ma vsak poznamka, ze aj tak vies, ze od neho neodides..nevravim, ze treba odist,ale aspon pripustat si v mysli taku moznost je uplne normalne.ale nevediet zit bez neho za ziadnu cenu nie je v poriadku. potom s tebou robi prave to, co robi - zneuziva to, ze pri nom ostanes i ked kesle na to ako si unavena, kolko toho mas, na tvoje pocity, potreby.neviem preco ma oslovila prave tato veta,asi sa stretavam s mnohymi zenami, ktore aj tak po rokoch ich manzel opustil, lebo doma mal zienku domacu, vecne sa stazujucu a taku, ktora ho neopusti i keby jej po hlave skakal a zije JEHO zivot a nie svoj.vobec to nemyslim zle,mozno to vyznieva tvrdo,ale mam nikolkorocnu skusenost s takymto muzom a poviem ti - charakter sa nemeni.bud Ty sama vies co chces,alebo nevies.a ak nevies, nepomozeme Ti ani my na fore.ak vies, mas to jasne sformulovane, N IC nemoze byt prekazkou.akurat tak alibisticke argumenty ako sa to neda..ale vzdy sa da ak ozaj CHCES.dufam ze ma tu nezdrbu tradicne zienky moralistky.Ja mam manzela, ktory ma plne zastupi v starostlivosti o 4mes syna, nakrmi, prebali,necha ma vyspat v inej izbe raz za tyzden,pracu si prisposobi i na ukor jednani..lebo ked sa chce, tak sa da.zazila som i hajzlov, ktori sa neustale vyhovarali na to, ze ked chcem mat iny stndard,musia byt stale v praci, nemozu sa starat atd..a mali 6 mileniek, neprehanam..chore...preto SI UJASNI CO VLASTNE CHCES A NESTAZUJ SA,ALE CHOD ZA TYM.AK CHCES ABY TO TAKTO POKRACOVALO A NECHCES PRIJAT ZIADNE RADIKALNEJSIE RIESENIE, TAK SA NESTAZUJ, ZIAL TI NEMOZEME POMOCT. a to so vsetkou uctou, vazne,klobuk dolu za trpezlivost a zbytocnu obetu
@lamina - veru tak. NIKTO matke za obetovanie samej seba pravdepodobne nikdy nepodakuje. Unavena, s vyplazenym jazykom, znicene zdravie, psychika... preco? Lebo sa obetovala, dobry pocit na dusi. Lenze chybicka je v tom, ze sa da mat jedno aj druhe, aj bez tej obety. Len treba fakt urobit zasadne kroky... radikalne... chce to odvahu, ale co nie?
ano, aj odvahu ako pises,ale ja nerozumiem ludom,ktori tvrdia ze nieco chcu a potom vidia mnoho logickych prekazok.ak NAOZAJ nieco CHCEM, je mi jedno ake su prekazky, vzdy sa da dako prezit, nieco vybavit alebo aj zmenit zivot.a aj oustit muza co sa nestara, lebo to sa nezmeni...ja to mam tak,ze ak nieco chcem kaslem na vsetko a aj obetujem vsetko, lebo to myslim vazne.ale ak len spekulujem, tak hladam vyhovorky.a potom na rit zivot..co ja nastastie nemam, vybrala som si muza - poklad.ale zas len preto, lebo som vedela co chcem🙂 asi zlozite, ci?
@rainbow0508 hej, ja horim uz 2 roky 😝 😅 😨 😔 😀
@minewka no tak to s tymi aktivitami, to ako u nas. nie dost, ze mam vela prace s malou, ale este aj ked niekam ideme, tak robim full servis pre vsetkych troch... tiez som uz poznamenala, ze radsej uz nikam mimo domu nejdem, nez mam na vsetko mysliet sama, balit sama, a napokon, ked na nieco zabudnem, este po mne hukne, ze ako je mozne, ze som na TOTO zabudla 😝 😅 😀 no, chyba mi tu fuck smajlik 😀 😀 😀
@lenka_da paaaaaaaana, ten tvoj, to je tiez poriadnu trúd 🙄 🙄 😵
@mandragora22 nie, nie je, je to velmi dobry clovek, len je to velke decko 😉
@lenka_da kedysi som aj ja si robievala cez sobotu nákupy v TESCU a DM-ke, aby som nemusela chodiť na nákupy s malým dieťaťom a zatiaľ MM bol doma s dieťaťom. Nevadilo mu, že ťahám ťažké tašky, ja som nereptala, bola som rada, že sa dostanem medzi ľudí aj bez dieťaťa. Po čase vyšlo z MM, vraj mojím relaxom sú nákupy a veľa míňam. Povedala by som, že to má od svokry, ktorá celé dni sedí pred TV a v tých seriáloch vtedy boli postavy žien, ktoré sa venovali viac nákupom ako rodine. Takže MM sa rozhodol, že nakupovať bude on. Začal nosiť domou párky, zmrzlinu, keksíky, čokoládky a také blbosti - vraj dávno to už nejedol, nuž tak dostal chuť. Tak sme mali vtedy zážitok.Samozrejme toaletný papier vždy chýbal a na moju otázku, prečo ho nekúpil mi vždy odpovedal, že drogériu si mám kupovať sama. 😀 Našťastie postupne objavil medzi regálmi aj zemiaky, dokonca aj banány a mrkvu 😀 ...a po čase s prekvapením skonštatoval ako vraj málo prejeme 😀

@stardust - Niedersachsen... o 10 dni 😅 Drahy ostava este do decembra v Uk, takze bude sranda,, 40h pracovny tyzden, dve deti a rozvazka denne 60km, ale vsak co nas nezabije, to nas posilni 😅 😅 😅