Ťažké trávenie: Ako zlepšiť trávenie po jedle?
Ahojte prosím vás vedeli by ste mi poradiť niečo účinné na ťažké trávenie po jedle už som nešťastná nezjem ani celú porciu a žalúdok mám ako kameň aj po 2 hodinách od posledného jedla strašne ma to trápi kôli tomu nemôžem ani pribrať aj pečivo keď zjem je mi ťažko bola som na Gastro všetky vyšetrenia sú ok nerozumiem tomu prekonala som 2 infekcie a odvtedy je mi tak aj Pancreolan alebo Pangrol si dám niekedy pomôže inokedy ako vôbec nič prosím o každú dobrú radu.
Skús piť kefir pravidelne a zaradiť aj kyslú kapustu a veľa veľa zelenej zeleniny. Obe obsahujú baktérie mliečneho kvasenia a sú veľmi prospešné pre trávenie a crevnu mikrofloru. Jedz jogurty, ale nie smotanový ani tie lacne. Najlepšie sú tie hollandia biele ktoré dozrievajú v kelimku priamo. Niekedy je akcia za 0,4€ a bez akcie tuším stoja 0,8€ ale ja na nich nedám dopustiť. Ani na kefir! Kefir je výborný
@oblacik31 čo ti poradili na gastro?
@tosomjaosobne jesť pomenej a častejšie a enzýmy na trávenie Pangrol že je silnejší sa ale ani ten mi nepomáha som z toho fakt nešťastná
skus zaludocne kvapky bylinne.. napr od Eneo su fajn. Mne v zivote ziadne enzymy traviace nepomohli, este horsie mi byvalo po pancreolane z nejakeho dovodu. A treba si dat dietu trosku, vlakninu a dostatok vody.
skus zaludocne kvapky bylinne.. napr od Eneo su fajn. Mne v zivote ziadne enzymy traviace nepomohli, este horsie mi byvalo po pancreolane z nejakeho dovodu. A treba si dat dietu trosku, vlakninu a dostatok vody.
@simca06022011 práveže vôbec nejem mliečne výrobky ani údeniny skoro nič také čo by mohlo veľa vecí som vylúčila a čo z toho nič
@simca06022011 práveže vôbec nejem mliečne výrobky ani údeniny skoro nič také čo by mohlo veľa vecí som vylúčila a čo z toho nič
@oblacik31 ano to som ja zle precita.. ze nie po tazkom jedle, ale tazke travenie... no jednoznacne probiotika pridaj, jogurtove a tak.. skus tie kvapky a hlavne nestresuj sa pri jedle. Clovek si aj tak podvedome uz vytvori stres tym, ze zase sa najem a bude mi tazko (ja som to mala ked som riesila zlcnik... uz mi bolo tazko aj pri pohlade na to jedlo),stres a psychika na travenie vedia hned posobit. Niekedy aj kombinacie jedla orbia zle, pripadne cas kedy sa co zje.. mne je napr strasne zle ak si dam rano chlieb len tak , ale ze strasne... :D neviem preco, tak si ho nedavam:D
@oblacik31 ano to som ja zle precita.. ze nie po tazkom jedle, ale tazke travenie... no jednoznacne probiotika pridaj, jogurtove a tak.. skus tie kvapky a hlavne nestresuj sa pri jedle. Clovek si aj tak podvedome uz vytvori stres tym, ze zase sa najem a bude mi tazko (ja som to mala ked som riesila zlcnik... uz mi bolo tazko aj pri pohlade na to jedlo),stres a psychika na travenie vedia hned posobit. Niekedy aj kombinacie jedla orbia zle, pripadne cas kedy sa co zje.. mne je napr strasne zle ak si dam rano chlieb len tak , ale ze strasne... :D neviem preco, tak si ho nedavam:D
@simca06022011 ale čo vlastne mám jesť čo som bola naučená jesť všetko bez problémov a zrazu toto a aké probiotiká

@oblacik31 sleduj co ti robi zle, a nejedz to