Tipy a triky s letným bábom.
ake je leto s novonarodenatom?? co kupit zohnat pripravit aky rezim mat? co ste vyuzili pri letnom babatku?
Ja mám aprílové dieťa, ale keď sa narodil bolo nonstop 30 a viac stupňov, čiže akoby letné..Bolo to vo všetkom jednoduchšie, nakúpila som mu krátke body a body bez rukávov, klobuciky, slnečník na kočík, inak sme normálne fungovali hneď od narodenia, čiže chodili veľa von, na výlety atd..Jedine kde som to leto nebola bolo kúpalisko a more, prišiel mi na to moc maly a ani ja by som si to neuzila.. Samozrrjme bábätko stále v tieni držať, ja som popri kojení dávala aj čaj..
Aj ja mám aprílovu a teda to leto boli hrozné horúčavy, nevedela v noci spať, a ani ja. Inak presne ako píšu nadomnou, krátke body a len nejaké ľahké nohavice, ja som kupovala to polobody, teda spodnú časť. Treba dať pozor na to, že také bábo nemá ešte termoregulaciu, takže ja som vždy vonku zakrývala aspoň plienkou, lebo vedela spat aj 4 hodiny v kuse. A kúpala som každý večer, napriek tomu čo sa dnes píše a hovorí. U všetkých troch detí to bol náš rituál.
Tenka bavlnena ulitka je fajn, ak je rado babo zaviazane. A ja som aj meravala teplotu v kociku, lebo je to ozaj klamlive, bezne sa dalo namerat v kociku 40°C v tych horucavach

Rezim sme mali taky, ze mesiac sme lezkali v posteli a tulili sa v kontakte koza na kozu, von sme chodili len k doktorom, boli pokusy s kocikom, ale nasledovali po nich velke vecerne place, tak som potom len nosila. Ked som sa dala dokopy, bolo z toho normalne pohodove leto - grilovacky, priatelia... Na oblecko mu bolo treba takmer nic, vacsinu zivota stravil len v plienke, cize sa minimalizovalo mnozstvo ogrckanych okakanych a omliekovanych veci.