icon

Tipy na riešenie silnej zápchy a kŕčov

michaela404
5. feb 2026

Čo vam pomohlo na taku strasnu zapchu az mate krce bola som aj na pohotovosti spravili mi klistir ale neulavilo sa mi

Strana
z2
tamara321
5. feb 2026

Skus si kupit forlax, je to na zmakcenie stolice dlhodobo to mozes uzivat kym sa to neupravi, dcera ma s tym problemy.

michaela404
autor
5. feb 2026
@grof_monte_christo

Mne na prevenciu zápchy pomáha psyllium v kombinácii s dostatočným príjmom tekutín. Najviac mi chuti, keď si ho zamiešam do jogurtu a hneď na to vypijem pohár vody, zriedenej stavy alebo čaju. Stolica každý deň a ide to jak po masle.

@grof_monte_christo po akom case sa vam to upravilo po tej vlaknine a davate si 2 lyzice

michaela404
autor
5. feb 2026
@tamara321

Skus si kupit forlax, je to na zmakcenie stolice dlhodobo to mozes uzivat kym sa to neupravi, dcera ma s tym problemy.

@tamara321 toto jej pomohlo

michaela404
autor
5. feb 2026
@vler

autorka ja si myslim ze je na mieste zvazit ist znova na pohotovost. Na tvojom mieste, v tvojej situacii nedavaj do seba piate cez deviate, aby si si neublizila. Ja som (zriedkavo) zazila v praxi aj pacientov, ktori mali taku zapchu ze stolica isla nakoniec opacnym smerom-hore krkom

@vler na tej pohotovosti mi nepomozu bola som tam dnes

grof_monte_christo
5. feb 2026
@michaela404

@grof_monte_christo po akom case sa vam to upravilo po tej vlaknine a davate si 2 lyzice

@michaela404 Po 3 dňovej zápche som potom išla na druhý deň, spočiatku ešte veľmi tuhá zapečená stolica a zvysok už dobre, bez nejakého tlačenia. A užívam odvtedy preventivne 2 čajové lyžičky do jogurtu. Len pri užití psyllia treba cez deň veľa piť. Hneď aj 3 dcl vody.

michaela404
autor
5. feb 2026
@grof_monte_christo

@michaela404 Po 3 dňovej zápche som potom išla na druhý deň, spočiatku ešte veľmi tuhá zapečená stolica a zvysok už dobre, bez nejakého tlačenia. A užívam odvtedy preventivne 2 čajové lyžičky do jogurtu. Len pri užití psyllia treba cez deň veľa piť. Hneď aj 3 dcl vody.

@grof_monte_christo dobre skusim aj to dakujem

tamara321
5. feb 2026

Forlax davaju aj starsim ludom co lezia, stolica bude makka, ked je zapcha treba aj 2 saciky denne davali nam to teraz aj na gastre, dcere tie vlakniny ani sirupy nepomohli len toto. Makove veci treba zarafit a ceresne jej pomahali vzdy.

anonym_c11788
5. feb 2026
@michaela404

@anonym_c11788 to ty pomohlo

@michaela404 nie mne, ale rodinnemu prislusnikovi.

anonym_029608
5. feb 2026

Ovsene vločky,jablko,kava,energetak toto keď si dam hned idem na WC. Mala som zapal žaludka brala som lieky, predtym stolica 3x denne a vtedy 1x za 2 dni a bola som nafuknuta potrebovala som ist na velku potrebu. Teraz je to lepsie

vikisisi
Včera o 05:08

Aj sušené slivky a šťava z kyslej kapusty pomáha

alenamihal
Včera o 07:42

Zajacicka horka mineralka je topka...garantujem ..

Strana
z2