Účinné spôsoby na liečbu plantárnej fascitídy a ostrohy
4. apr 2025
Zdravím Vás... neporadite, čo vám pomohlo na plán.fascitidu plus ostrohy? Vyskúšala som razovu vlnu, oziare 3 série- ďalšie my už nedajú, bolest ustúpila na 2 roky a opäť sa vratila, lakdovanie, gulanie nohy na fľaši.... už netuším co s tým?bolave chodidlo zapálené zo spolu, pata až lytko....dakujem
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

@macka111 starsia tema, ale pridam sa so svojimi skusenostami. ortoped na rtg videl ostrohy, bolesti mi neveril, plantarku ako diagnozu neuviedol. predpisal vlozky, tvrde, skusala som, nedalo sa. nic ine neponukol ani na kontrole po 9 mesiacoch, ale uznal, ze asi plantarka a k tomu dodal, ze nevie, co so mnou. tak dakujem za nic. musela som si kupit vacsie tenisky a do nich makke penove vlozky od cinana (drahe kadejake s podporou klenby mi len tlacili na bolave fascie) - v tom chodim, vsade autom, mhd a na kolobezke, nezasla som ani do obchodu. ked to bolo opuchnute a cervene, diklofenakova mast ani oralne diklofenak mi nepomohol, len ma bolel zaludok. pomohol mi babsky recept - niekolko acylpyrinov roztlacit na prasok, zmiesat s bravcovou mastou, natriet na nohu, to som dala do sacku, potom do ponozky a par hodin to mat. po 2 dnoch mi zapal a opuch stiahlo). razovky mi nepomohli (5 x 50 = 250 eur), rehabilitacie (70 eur) a cvicenie doma 3 mesiace rano a vecer poctivo po hodine + masaze pomohli len ciastocne, ale potom mi to uz zacalo chytat aj achilovku a vystrelovat az do lytka, mala som pocit, ze mi tuhnu, spazmuju. tak som sa na vsetko vybodla, aj na lekarov, ktori si myslia, ze si bolest vymyslam. vsetky tvarovane vlozky bokom, v domacich papuciach mam na sebe 2 silikonove rovne vlozky a kazdy vecer si nohy natieram a masirujem lytka az po kolena bylinnym gelom kostival - 300 ml za 4,5 eur z tesca a uz po 3 dnoch som videla zlepsenie o 1/4, teraz je to uz 11 dni a uz zajdem v pohode do obchodu (po 10 mesiacoch trapenia a behania po doktoroch!!!). tak neviem, na kazdeho asi zabera ine, mne toto. problem je ten, ze ak si aj vyliecim zapal fascii, ostre ostrohy predsa neodstranim a budu nadalej drazdit a nicit slachy. tiez sa pytam ako ini, preco sa neodstranuje pricina? je naivne mysliet si, ze cokolvek pomoze, ak si nadalej necham ostry pripinacik v topanke, nie? bolo mi vysvetlene, ze ostroha sa razovkami nerozbije, ze len pomaha hojit zapalene tkanivo. potom je logicke, ze je to len docasne. bohuzial, ja uz mam vyrastky aj vpredu na klbe palca, cize chodza ma bude drazdit aj nadalej a netusim, ako sa to da odstranit. som z toho nestastna, lebo sa nemozem plnohodnotne venovat dietatu, praci, mozem zabudnut na vylety, tury, dovolenky, je to zle aj na psychiku. akokolvek, ak aspon jednemu z vas moje rady pomozu, budem rada.