Úspešná liečba črevných kvasiniek: Rady a skúsenosti
Ahojte, mate niekto skusenost s uspesnou liecbou crevnych kvasiniek? Ja uz neviem co mam robit. Mam ich od augusta minuleho roka ale dojcila som tak mi doktor kazal brat len probiotika. Tie pomahali. V januari som prestala dojcit, predpisali mi antimykotika mycomax, nepomohlo. Na gastre mi kazali brat butisan (kyselina maslova) + hylac forte. To beriem uz druhy mesiac, par tyzdnov bolo vsetko ok a teraz zo dna na den mi zasa byva zle, mam slabost a rano ma 2x prezenie. Nejem ani sladke, dodrziavam dietu ale uz som fakt zufala. Na ryzi a sucharoch sa pri 1.5 rocnom dietati fakt neda fungovat. Mate niekto nejake rady/tipy? Dakujem
Preco jes ryzu a suchare? To je uplne zle, mas jest uplne ine veci. Dietu ti kto daval?
Preco jes ryzu a suchare? To je uplne zle, mas jest uplne ine veci. Dietu ti kto daval?
@veselo_neveselo na gastre kazali nejest sladke, kysnute, pecivo, cestoviny atd… najlepsie sa citim ked si dam len ryzu s niecim ale to uz mi ide usami, nemam uz ani chut nieco jest
Vyskúšaj kefir keďže každé ráno a poobede. Najlepšie keď si kúpiš kefirove zrnká a budeš si robiť vlastný kefir. Obsahuje baktérie mliečneho kvasenia veľmi prospešné pre tráviaci trakt. Ak ti kefir nechuti, skús kyslú kapustu - ta je pre tráviaci trakt veľmi prospešná. Tiež obsahuje dobre baktérie.
Mycomac je celotelove antimykotikum. S lekarenskymi probiotikami opatrne - môžu narobiť viac problémov než úžitku. Skús kefir a kapustu a veľa zelenej zeleniny. Na preháňanie čierne uhlie a banan. Čierneho uhlia môžeš v podstate “neobmedzene”..
@anonym_8ef0c2 dakujem, skusim🙂
@veselo_neveselo na gastre kazali nejest sladke, kysnute, pecivo, cestoviny atd… najlepsie sa citim ked si dam len ryzu s niecim ale to uz mi ide usami, nemam uz ani chut nieco jest
@anonym_autor ryža obsahuje veľa škrobu tým, sa živia a množia kvasinky.
Jedz púpavové listy, rukolu, špenát... sú výborné proti kvasinkám (obsahujú horčiny a vytláčajú kvasinky, parazity... z tela) sprav si z nich šalát s olivovým olejom, citrónom, rajčiny, bylinky tymián, oregano... Pridaj do stravy bezškrobovú zeleniu brokolicu, karfiol, ružičkový kel, cuketu... si upeč s olivovým olejom, kurkumou, korením, bylinkami...
@anonym_ce1741
@anonym_autor
Presne tak, potrebujes jest vela, vela bezskrobovej zeleniny, vela listovej zeleniny, ovocie iba vybrane.
Preskumaj, ake koreniny by ti spravili dobre; kurkuma, cesnak, cierne korenie, oregano, skorica?
Nie som si ista ci ti fermentovane vyrobky teraz pomozu, sprav si vyskum - v kazdom pripade s nimi zacni pomalicky, po lyzickach.
Musis jest uplne inak ako si doteraz jedla.
Este skus precitat na iprobio, ci si tam nenajdes nieco co by ti mohlo pomoct. A ja by som sa popytala ci nie si kandidatom na fekalnu transplantaciu, keby sa to nedarilo upravit stravou.
@anonym_ce1741
@anonym_autor
Presne tak, potrebujes jest vela, vela bezskrobovej zeleniny, vela listovej zeleniny, ovocie iba vybrane.
Preskumaj, ake koreniny by ti spravili dobre; kurkuma, cesnak, cierne korenie, oregano, skorica?
Nie som si ista ci ti fermentovane vyrobky teraz pomozu, sprav si vyskum - v kazdom pripade s nimi zacni pomalicky, po lyzickach.
Musis jest uplne inak ako si doteraz jedla.
Este skus precitat na iprobio, ci si tam nenajdes nieco co by ti mohlo pomoct. A ja by som sa popytala ci nie si kandidatom na fekalnu transplantaciu, keby sa to nedarilo upravit stravou.
@veselo_neveselo och tak ja som toho robila velmi vela zle🙈 dakujem za vsetky rady, pojdem si nakupit zeleninku🙏🙂
@anonym_autor to o kolko ju mas premnozenu ?na kolko ++++?a preco ti kazali brat hylak?vsak to niesu probiotika a i keby boli, probiotika ti kvasinky nezabiju antimykotika ti mozno zabrali len davkovanie si dostala ake ?1x 12h?ci kazde6h?
@anonym_autor to o kolko ju mas premnozenu ?na kolko ++++?a preco ti kazali brat hylak?vsak to niesu probiotika a i keby boli, probiotika ti kvasinky nezabiju antimykotika ti mozno zabrali len davkovanie si dostala ake ?1x 12h?ci kazde6h?
@liliputka2131 hylac v kombinacii s butisanom, na obnovu crevnej mikroflory🤷♀️ vysledky z labaku mam taketo. Micomax davkovanie som mala 1 tabletu denne ale bolo mi vzdy potom strasne zle a prehanalo ma
@liliputka2131 hylac v kombinacii s butisanom, na obnovu crevnej mikroflory🤷♀️ vysledky z labaku mam taketo. Micomax davkovanie som mala 1 tabletu denne ale bolo mi vzdy potom strasne zle a prehanalo ma
@anonym_autor nepise ti tam vobec na kolko ju mas zvysenu ,pozri ak by si mala albicans + ,tak ti pomoze aj jedna liecba plus obmedzenie sacharidov ale ak mas viac tam ti treba 2x silnejsiu liecbu ja som mala +++ ziadna dieta ti pri takom stave nepomoze ani neviem, co mne najlepsie zabrali tie tabletky co mas uvedene na nich citlivost nystatyn ,lenze tu ich nekupis a to som brala 3x denne jednu proste narazova liecba
@anonym_autor ja som mala pri kojení probiotiká, potom na tri týždne antibiotiká a ešte nejaký týždeň spomínané lieky z gastra a bolo všetko ok. Kvôli tomu som aj prestala kojiť, mesiac mi bolo zle, bola som slabá a hnačkovala som. Sladké ale nejem dodnes, iba nejaký domáci koláčik a to už je tomu rok

Vyskúšaj kefir keďže každé ráno a poobede. Najlepšie keď si kúpiš kefirove zrnká a budeš si robiť vlastný kefir. Obsahuje baktérie mliečneho kvasenia veľmi prospešné pre tráviaci trakt. Ak ti kefir nechuti, skús kyslú kapustu - ta je pre tráviaci trakt veľmi prospešná. Tiež obsahuje dobre baktérie.
Mycomac je celotelove antimykotikum. S lekarenskymi probiotikami opatrne - môžu narobiť viac problémov než úžitku. Skús kefir a kapustu a veľa zelenej zeleniny. Na preháňanie čierne uhlie a banan. Čierneho uhlia môžeš v podstate “neobmedzene”..