icon

Uštipnutie osou do ruky

17. aug 2022

Zdravim chcel by som sa poradit... Predvcerom ma bodla osa do ruky ,no v ten den som to nejak neriešil kedže nastala len bežna reakcia po bodnuti , no včera mi ruka opuchla nie len v mieste bodnutia ale aj v okoli cca 10cm .. Chcem sa opytat či je to normalne a odpuchne to postupne alebo to treba riešit s doktormi??

bloger
•
17. aug 2022

Skús si to chladiť niečím. Zmierniš si tým opuch. Ak si nemal vážnejšiu reakciu netreba.

humajnicek
•
17. aug 2022

Pokiaľ nie si alergický, tak by to malo ustúpiť samo. Ono to niekedy trvá aj zo dva dni, kým to odpuchne, je to úplne bežná reakcia na jed v tele a takýmto spôsobom sa s tým tvoj organizmus snaží bojovať. Takže pokoj.

h2o2
•
17. aug 2022

Daj si na to octan.

h2
•
17. aug 2022

Ahoj, mne sa to stalo pred 2 mesiacmi, aj som to tu riešila, pozri do môjho profilu, 13. jún. Napokon som komunikovala mailom s doktorom, poslala som mu fotku a predpísal mi celkom dosť liekov. Pomohli.

mjk40
•
17. aug 2022

Ak nie sú iné príznaky ako sťažené dýchanie, horúčka. Tak stačí len chladiť miesto pichnutia.

sojorez
•
17. aug 2022

Je to normalna reakcia. Ak mas doma antihistaminikum, daj si. Mne pomohol octan krem nahrubo namazany, obviazala som obvazom a chladila na tej mraziacej vlozke, co sa dava do autochladnicky.

jaroe
•
18. aug 2022

Prejde to, mňa tiež postipala osa po dlhej dobe a bola som prekvapená (a trochu vystrašená), ako veľmi to opuchlo

sona110
•
18. aug 2022

No presne to to isté sa stalo mne pred dvoma tyždnami,tiež som to nejak neriešila v ten den ak ma uštipla.Ale na druhy den tak isto opuch nenormalny,celu noc som si davala nato ocot a v práci som si to natierala TEA TREE OLEJOM,ale vobec mi to nepomáhalo.V noci som ani nevedela kde si mám tu ruku položiť aj ma bolela a svrbela.Po troch až štyroch dnoch mi ten opuch ustúpil ,ale ešte teraz mám normálne taku malu dieru po vpichu,až hnisavú.A to fakt nikdy som alergická nebola.