icon

Uzliny na krku a stres

petra834
7. jan 2017

Ahojte. Tak po dnesnej skusenosti, a vsetkom co som si precitala na nete som uplne ale ze uplne dole :( uz dlhsie je to, co som si nahmatala uzliny pod krkom.. nikdy som neregistrovala co to je, no asi tak pred dvoma dnami som si to zacala googlit.. samozrejme vyslo vsetko hrozne, rakovina atd.. a za tym som sa dostala do obrovskej depresie. V hlave mam stale tie najhorsie scenare, nakolko mam fobiu z tejto choroby, obrovsky strach z nemocnic, a uz len pri pohlade na krv odpadavam, usudila som ze som velmi slaba. Neviem z coho ich mam... mam 46kg, mozno preto si ich viem nahmatat, su celkom tvrde a nie vsetky bolia.. som alergik, tak mozno je to tym.. mimoto uz asi tyzden ma tlaci vracat pretoze som zjedla nieco na co mam zrejme alergiu.. mam 16 rokov, a uz asi rok som hypochonder, jednoducho sa bojim vsetkych chorob.. :( mama mi povedala, ze to ma tiez, takze je to mozno dedicne, ja neviem.. mozno to mam aj z dovodu ze som predcasne narodena, ja neviem, som uz hrozne zufala a snazim sa najst vsetko pozitivne pretoze sa zblaznim.. :( mozno ich tam mam od narodenia a ani o tom neviem, lebo nikdy som si takto neprezerala telo ako za posledne mesiace.. hrozne sa bojim... ja to nedam.. v hlave uz mam vsetko to, co ma zrejme caka.. na googli som si náa vsetko negativne.. neviem co mam robit.. nedokazem sa samu seba predstavit niekde v nemocnici pretoze viem, ze cestou tam by ma doslova chytil infarkt. Som strasne slaba ako som sa uz zmienila... citala som si aj priznaky ktore by si clovek mal vsimat, no ja sa nepotim pocas spania, ani nic take.. mozno to nic nie je, co dufam, no som uplne psYchicky na dne.. dnes som cely den prerevala.. uplne cely.. ja viem ze stres absolutne nicomu nepomaha, no je to moja povaha.. mozno tie uzliny si len viem nahmatat lebo som chuda :( ja neviem.. naposlwdy som bola chora niekedy v oktobri.. a pocas zimnych mesiacov som chora stale, nemam ani zimu rada.. mame psa, moze to byt z jeho srsti?? Co viem, na macaciu srst mam isto alergiu, u psov mozno tiez.. ludia som na dne.. :(

Strana
z2
llenka014
21. dec 2020

@cammille ahojte tiež mám problém našla som si uzlinu na krku v ľavo bola som na odberoch krvi aj usg vyšetreni všetko ok vraj pozapalove .. neviete niečo nato poradiť ?

delphineta
21. dec 2020

@petra834 ak nemaš ine priznaky okrem uzliny nestresuj,mam s tym skusenosti.Daj si to radšej vyšetrit ore svoj klud

llenka014
21. dec 2020

@delphineta ahoj tiež máš problém s uzlinami ?

delphineta
21. dec 2020

@llenka014 ano,ake so synovymi

llenka014
21. dec 2020

@delphineta :/ boli ste aj na nejakom k vyšetrení okrem usg? Lebo ja mám robené len usg + krvný obraz a povedali že pozapalove ktoré mi ostali ns krku no nevidno ich ale cítiť na dotyk

delphineta
21. dec 2020

@llenka014 prekonal rakovinu lym.uzlin,takže to co vytu opisujete,mi to nepripada na dôvod na stresy z rakoviny.Mame za sebou všetly vyštrenia,diagnostilu,liečbu s naozaj by som googlu sni rôznym diskusiam neverila pokial nepodstupite vyšetrenie.

tilly
22. dec 2020

Ak je to pozapalove, tak je to normálne, rakovina by bola z ničoho nič a hrčka tvrdá, ako napr guma na gumovanie

llenka014
22. dec 2020

@tilly to áno ja toto mám už hádam aj viac ako rok-2 je to neviditeľne a cítiť to keď pritlačim prstom na krku

tilly
22. dec 2020

@llenka014 tak potom žiadny stres

llenka014
25. dec 2020

@tilly neviete čo by pomohlo nato aby ta uzlina zmizla ?

tilly
27. dec 2020

podla mna same by to malo zmiznut

llenka014
27. dec 2020

@tilly dúfam že zmizne, lebo dosť sa toho obávam

tilly
28. dec 2020

@llenka014 to bude dobré

klaudiasalaiova
12. feb 2022

Dobry vecer citim sa zle mam zvecsene uzliny ktore mna bolia je to strasne mam aj hrcku pod pazuchou mam ich take zdurene

tilly
13. feb 2022

@klaudiasalaiova ultrazvuk pýtaj a odber krvi. Ono to vyzerá na reakciu, ale radšej... nebola si chorá alebo očkovaná teraz niekedy?

Strana
z2