V akom veku môžeme hovoriť o mentálnej dospelosti?
Okamžite som si po prečítaní otázky spomenula na "vtip:"
Ak muž nedospeje do štyridsiatky, tak už nedospeje nikdy. 😀
@taynee mam 25 a stále pocit, že nie som mentálne dospelá preto sa pýtam, či mám ešte nejakú "vyhovorku" 😀
kazdy to ma inak ... niekto nedospeje vobec a niekto moc skoro .. zalezi aj v akom prostrtedi vyrasta ako je vychovavany a co ma v hlave ...
@syslik81 ja suhlasim... ja som dospela cca vo veku 21 rokov ked som si zacala zarabat sama na byvanie, skolu... dovtedy doma z detskej izby bolo vsetko jednoduche.
A čo vlastne hovorí o dospelosti? Čo to charakterizuje podľa teba? Lebo ja nikdy nebudem taká nudná pani tetka/matka.Môj manžel tiež taký nie je a má 40.
Nemá pocit žeby sa zmenil v niečom.
Niekde som čítala múdru vetu od psychológa, že dnešní mladí ľudia dospievajú cca v 26 r🙂tak ešte si v limite.
ja som napr. dospela az narodenim deti a prevzatim zodpovednosti za ne, ake po pravde aj po 40tke sa citim ako pubertiak. dnes som si napr. kupila Disney tricko a tesim sa jak mala 🤪😁
Ja mam skôr na mysli to, ze poviem nejakú hovädziny úplne vymyslenu aj keď to nie je vtipne a takto. Neviem prečo
@kacena4 ja mam Disney pyzamo z Woman secret, ospravedlñuje ma jedine to, ze som rychlo potrebovala letne pyzamo z bavlny a toto bolo jedine normalne😎
Autorka, ja si myslim, ze je to individualne, a asi u muzov toto obdobie nastava ovela neskor ako u zien, oni su celkovo viac tupi,zabrzdeni a obmedzeni, a velakrat sa to ani vekom nezlepsi. Zena, ako sa stane matkou, tak vtedy mozno nastava ten ozajstny zlom
28... vraj až v tomto veku si človek uvedomuje všetky následky a dôsledky svojho konania...
rozhovor, ale už to asi nenájdem...
ako pisu vyssie okolo 28 som tak nejako vyzrela. zacala som zit s partnerom a tym padom som uz mala aj svoju domacnost - nebola som uz zodpovedna len za seba, muselo som fungovat s ohladom aj na neho. a vnimam aj to ze sa mi tak nejak zdvihlo sebavedomie, uz som nemala problem nic vybavit, zistit a pod
prve mentalne vyzretie je ked opustis rodicov a zacnes sa sama starat o seba, druhe to prave menstalne vyzretie je ked uz mas svoju rodinu a staras sa nielen o seba, ale aj o muza a deti. Podla mna je to cca okolo 30 roku zivota v priemere