icon

Vedia lekári, že vidíme ich záznamy v aplikácii?

15. aug 2024

Myslíte že je to tým, že som lajk a nerozumiem sa do tých zápisov alebo to robia účelovo a nevedia že v apke všetko vidíme?
Mám napísanú diagnózu že som neplodná a vôbec to nie je pravda. Nechcela som sa pýtať priamo, pretože lekárku si veľmi vážim a je naozaj veľmi dobrá ale opýtala som sa to nenápadne či všetko funguje ako má a či môžme skúsiť baby. Tak vraj áno že sa blíži ovulácia a že vajíčka sa tvoria.
Tak potom tomu nerozumiem. Je to kvôli nejakým liekom ktoré keď mi chcela predpísať tak musela uviesť diagnózu neplodnosť? To iste aj s obvodnou lekárkou. Mala som angínu a v karte zapísaný zapal pľúc.
Zaujíma ma názor tých čo sa v tom vyznajú. Len zo zvedavosti. Nejdem nič riešiť ale so segrou sa o tom bavíme. Lekári sú inak naozaj veľmi dobrí. Sestre gynekologička zachránila život. Ďakujem

Strana
z2
taktotedanie
16. aug 2024

@mandzula tiez ked pride niekto s niecim v oku naboduje sa to ako cudzie teliesko v oku , na dalsiu kontrolu uz lekar nevie vybodovst vysetrenie na danu diagnozu hold musi bodovat na diagnozu bolest oka inak vysetrenie nebude preplatene a dokonca pri danych diagnozach nie vzdy preplatia meranie ocneho tlaku, ktory je dolezity ak je tam uraz preto musi vybodovat na diagnozu podozrenie na glaukom a pacient ho realne nema ale teda keby sa mal riadit len lekar podla toho chybalo by dolezite vysetrenie takze nieje vsetko biele ani cierne ak nevies ako system funguje!
A autorka neuviedla vsetky podstatne info, co ak jej lekar robil hormonalny profil ale nie vsetky hormony sa daju vykazat na jednu diagnozu tak nieco vykazal na diagnozu neplodnost
Keby sa mali lekari riadit striktne diagnozami potom by tu ludia vyskakovali a take vysetrenie nemam a hentoto mi neurobil a toto mi nevzal a krv mi nevzal - zase by bolo zle
Vysetri lekar nedobre nevysetri tiez nedobre typicky slovak sa stazuje furt
Samozrejme sa tu bavime o vykonoch ktore boli realizovane ale pokial nebol u lekara a ten si vykazoval kadeco a realne sa to nestalo potom to riesit cestou poistovne

mandzula
16. aug 2024

@taktotedanie dakujem za vysvetlenie.🙂

bosorkabb
16. aug 2024

Funguje to tak že lekár musí napísať diagnózu ak chce preplatiť úkon z poisťovne. Akýkoľvek úkon. Čiže napíše niečo.
Aj predpis liekov sa riadi pravidlami. Bez diagnózy to nejde.
Celý ten systém je na hlavu ale lekár ho nevymyslel.

simca06022011
16. aug 2024

@taktotedanie tak to si treba riešiť s príslušnými " instituciami", ak raz s aliek pouziva na viac diagnóz tak aby tam boli riadne uvedené... A áno radšej si zaplatím ako mať hlúposti v karte, ktorú dnes vidí fakt každý. Rovnako ako XY vyšetreni, ktoré ani veľa lekárov poriadne neurobí. Potom idem k inému a počúvam prednášku ako mi to a hento už robil ony lekár.. pritom som sa tam otočila medzi dverami. Kedysi si si mohli písať co chceli.. papier sa chytil a vyhodil. Dnes je už iná doba.

Strana
z2