Vedia lekári, že vidíme ich záznamy v aplikácii?
Myslíte že je to tým, že som lajk a nerozumiem sa do tých zápisov alebo to robia účelovo a nevedia že v apke všetko vidíme?
Mám napísanú diagnózu že som neplodná a vôbec to nie je pravda. Nechcela som sa pýtať priamo, pretože lekárku si veľmi vážim a je naozaj veľmi dobrá ale opýtala som sa to nenápadne či všetko funguje ako má a či môžme skúsiť baby. Tak vraj áno že sa blíži ovulácia a že vajíčka sa tvoria.
Tak potom tomu nerozumiem. Je to kvôli nejakým liekom ktoré keď mi chcela predpísať tak musela uviesť diagnózu neplodnosť? To iste aj s obvodnou lekárkou. Mala som angínu a v karte zapísaný zapal pľúc.
Zaujíma ma názor tých čo sa v tom vyznajú. Len zo zvedavosti. Nejdem nič riešiť ale so segrou sa o tom bavíme. Lekári sú inak naozaj veľmi dobrí. Sestre gynekologička zachránila život. Ďakujem
angína. má to spojitosť s plúcami. Zrejme krvné testy vyhodnotené.
gynekologička- predpísala ti lieky na plodnosť? Ak nie, tak ..... chybička se vloudila
@isis234 nie žiadne lieky. Pri angine neboli robené žiadne krvné testy. Boli opakovane vytery. Možno potrebovala byť krytá?
Plodnosť nebola riešená aj keď mi bolo povedané že netreba to odkladať lebo nastávajú nejaké zmeny na maternici. Nerozumiem tomu a plne dôverujem ale predsa je to zaujímavé 😀
Mne môj obvodný raz povedal, že nech sa nezľaknem akú diagnózu napísal, ale že to píše pre poisťovňu. No aj výter si musí podložiť podozrením na nejakú diagnózu, ktorú tým výterom chce potvrdiť, alebo vyvrátiť.
Jasne ze sa to tak robi, aby poistovna preplatila dane vykony, musia napisat nejaku diagnozu.
Casto krat aj mojim detom pisu take diagnozy, ktore v zivote mat nebudu.
Ako bolo spomenuté, aj kvôli poisťovni, aj kvôli liekom ktoré ti idú predpísať, ja som potrebovala Norethisteron kvôli dovolenke a niečo musela napísať, pretože ,,ide na dovolenku" určite nemôže 😃
@anketkarka to môže byť pravda. Som učiteľka a keď som začala učiť deťom sa bežne brávali vytery. Dokonca sa robili hromadné. Prišla lekárka do triedy a vytery sa robili všetkým deťom. Dnes ich lekári nechcu robiť. Možno preto musí nahodiť diagnózu aby jej priplatili výter.
@ewell13 veď chvalabohu
* preplatili
Ja som bola napr. so synom na neuroligii, len na kontrole. Dr. Si vykazala bolest hlavy, bolest chrbtice a este 1 dg., pritom nic take nema.
Ja pracujem v zubnej ambulancii, a tam tiez kombinujeme vykony, az poistovne zaplatia co najviac, a lekar ma co najviac penazi od poistovne. Casto krat poistovne preplacaju take nezmyselne hluposti
@ewell13 tak si trocha prezradila zákulisie ale mysleli sme si že to tak bude. Hlavne tí starší skúsenejší oťukanejší lekári v tom vedia chodiť.
Ale diagnoza neplodnost je strasne siroky pojem...ak par do roka nesplodi dieta, uz je brany prakticky ako "problemovy"... ako dlho si jej povedala, ze sa snazite? Ja som uz mala styri deti a pri piatom tiez napisali "sekundarna neplodnost" a poslali po roku do centra... trebalo lepsie vysetrenia, lepsi monitoring, hematologa, endokrinologa, laparku a na to moj gynekolog nemal "cas a financie" ako sa hovori... v centre to slo vsetko rychlo a aj nasli pricinu... ziadne umele oplodnenie nebolo potrebne, pomohla laparka a injekcie na riedenie krvi...
Ja som si išla k svojej starej Dr po kartu a v aplikácii som si našla zapísané kompletne vyšetrenie 🙈😀
Moja dr to robila účelovo pretože jej to lepšie preplacali a netajila sa tým
Podla mna takto lekari z poistovni tahaju co najviac penazi. Plus by ma zaujimalo, ci sa potom z takychto nepravdivych udajov robia napriklad statistiky vyskytu urcitych ochoreni v populacii. Hned tu mame vdaka autorke jednu neplodnu, ktora realne neplodna zrejme nie je.
@mandzula ano robi sa to, ked na jeden vykon dostane lekar tolko a na druhy vykon viac pritom vysetrenie to iste preco by si nenabodoval ten lepsie plateny? Akoze vy na jeho mieste by ste to nerobila?
Vsetci sa tu tvaria ako by boli svati pritom poniektori by si za 100€ aj do kolena nechali vrtat
Nie statistiky z diagnoz sa z toho nerobia
inak presne ma toto napadlo, dnes su tie zaznamy "viditelne" a aj pre inych lekarov napriklad. Je uplne odveci pisat tam nezmysly, lebo poistovna. A mala by to riesit aj poistovna. Ja mam tiez tolko sprostosti popisanych kade tade, ze nechapem...a potom mi vypisu 20diagnoz do vypisu :DDD z ktorych som drvivu vacsinu nikdy nemala...
potom problem = napr s poistenim komercnym atd. A to sa nebavime len o angine, alebo nejakom zapale ucha... v karte by mali byt zapisane faktry, riadne, overene, nie bachorky
@mandzula mimochodom poistovne teda aspon vacsina z nich je velka cierna diera na peniaze
Jasne, ze peniaze nedaju do systemu ak hlavna pobocka nemenovanej poistovne vš.. ma original mramorove podlahy takmer v celom sidle a velku mramorovu sochu s fontanou aby pekne privitala chudakov slovakov ktori sa idu stazovat ze nemaju lekarov nevedia si najst termin alebo im neschvalili liecbu rakoviny ci liecbu v zahranici- to je paradox co?
A to nechci vediet ako to vyzera v kancelariach na vedeni luxus je slabe slovo a to nehovorim len o zdravotnictve, zeleznice su dalsia cierna diera pretoze nie ze dam na platy rusnovodicom alebo kupime novy rusen kdezeee objedname si bronzovu sochu s zivotnej velkosti ktora troni na vedeni zeleznic a zakazku na sochu nam da “vysutazena” firma ktora vznikla len na par dni aby sa preprali peniaze
@mandzula tak si neplat odvody ak ti to vadi
Mne nie, nech si lekar naboduje je lahko sudit ked nevies ako funguje system
@mandzula ale pozor tu sa nebavime o tom, ze si lekar preplati nieco na co nema pravo..lekar si da preplatit vykon ktory urobil avsak uvediem len priklad ktory nemusi byt pravdivy ale ako laik by si to mohla pochopit ak pozrie do hrdla dany ukon naboduje nie na katar hornych dychacich ciest ale napr na akutny zapal mandli - cervene hrdlo moze byt pri oboch diagnozach ale pri druhej dostane preplatene viac cize tu nikto nikoho neklame a neohovara
A to nehovorim o tom, ze na niektore diagnozy sa dane vysetrenia mozu robit len v urcitych intervaloch po niekolkych mesiacoch a pokial ma pacient problem a dane vysetrenie potrebuje lekar ho musi vybodovag na inu diagnozu aby mu vysetrenie bolo preplatene inak ty by si robila zadarmo len z dobrej vole? Pochybujem
Nevidis do systemu nevies ako funguje ale usta si otvaras dostuduj a potom vyskakuj
@taktotedanie ja vidim problem nie v platbach lekarom, ale v tom, ze sa ma KLAMAT v zaznamoch, aby niekto dostal zaplatene. Ano, ak by som u dr ani nebola a vidim, ze si na mna pise kadeco, ozvem sa hlasnejsie a vymenim ho. Ale nemozu sa kadejake vymyslene diagnozy tahat s ludmi. TO ja mam teraz kazdemu lekarovi vysvetlovat napr. ze NIEEEE nemam vysoky tlaka nie neliecim sa, lebo "musela" mi to dr dat do diagnozy ked skusala liek pre tlakarov na uplne inu diagnozu?? System ako to funguje/nefuguje nech si diskutuju lekari/poistovne/ministerstvo ako chcu. Nemozu tam proste pisat bludy.
@simca06022011 no bohuzial aj biekore lieky sa daju predpiat len na urcitu diagnozu inak si zaplatis plnu sumu

Samozrejme ze vedia