icon

Vyčerpanosť a náladovosť matky dvoch deti

11. dec 2020

Ahojte, prepáčte že píšem ako anonym ale dosť ľudí má tu pozná tak preto. Môj problém spočíva v tom že som neustále nespokojná, unavená a podráždená. Mám 2 deti, manžel chodí na týždňovky, rozostavaný dom a pre nedávnom som nastúpila do prace- ešte že mám umožnené robiť z domu. Viem že je standartna situácia ale ja to nezvládam 😒 som neustále unavená a vybuchnem pre maličkosť. Neustále vrčím po mužovi a už nieje ďaleko od toho aby má opustil...Existuju nejaké nenavykove lieky na upokojenie?dakujem za každú radu

hettinka
11. dec 2020

Daj si vyšetriť krv. Ja som bola takáto v kuse unavená a precitlivena pri ťažšej anémii.
Zatiaľ si kúp nejaký multivitamínové a multimineral, magnezium možno a skús viac relaxovať.

autor
11. dec 2020

@hettinka krv je v poriadku, minuly týždeň mi brali

siska53
11. dec 2020

Magnezko a skusit nejak relaxovat. Lebo..tatoo situacia nikomu neprospieva. Ja som.stastna, ze aspon obcas mozem ist normalne do prace.. je to uz ponorka, tolko doma.. vsetci.. vsetci sme takmer stale uz podrazdeni z toho. Nechci vediet, aky je moj priatel.. tiez vkuse podrazdeny.. a uz to chyta aj mna.. ale viem sa odreagovat, takze nie je to take zle..no .a to magnezko..

stanulienkat
11. dec 2020

@hettinka co by jej odber krvi pomohol???
Pises,ze je toto standartna situacia. No, nie je, ver mi. Ty slobodna matka dvoch deti,pracujuca a dozerajuca na stavbu domu. Dost aj na koňa. Nemas oporu,nemas pomoc od muza. Takto to nema byt. Si vycerpana,unavena,akurat si nazenies infarkt. Zlavit z narokov,zapriahnut muza do pomoci,ak uz teda si nemoze najst pracu pri vas.

anjelicek26
11. dec 2020

Suhlasim, ze je to aj na kona vela, poznam ten pocit a to nestavame dom... staci praca, deti, domacnost, ulohy, vozenie, kruzky a muz stale v p-ku...u mna tiez v praci teda od 7-7 a vecer odkvecne unavou... proste nepouzitelny... co sa tyka relaxovania, tak ja som si nasla svoje, vecer sijem, upratujem len niektore dni (ano vysat, zmyt dlazku, umyvacku, pracku, to beriem ako kazdovecernu rutinu), akceptujem, ze proste sa to zvladat vsetko neda... ty sama musis najst svoj "ventil", ktory ti ukaze cestu s tunela "stale makam"...

hettinka
11. dec 2020

@stanulienkat ja nepíšem, že toto je štandardná situácia. (Či to už nebolo mne?)
A niektoré choroby spôsobujú podráždenosť a únavu, krv by to mohla odhaliť. Ale teda ona ju má OK, takze príčina bude inde. Možno je toho na ňu moc, sama s deťmi, chlap na týždňovkach, rozostavaný dom. Možno by pomohlo, keby on zmenil prácu a bol každý večer doma. Vzťahy na dialku sú take - nijaké...

kopytko03
11. dec 2020

Nepoznám tvoje návyky, ale ja by som ti v prvom rade odporučila poriadne spať, minimálne tých 8 hodín denne ak sa dá. Nedostatok spánku dokáže urobiť pekný bordel. Veľa magnézia, kľudne krátkodobo aj viac než dennú dávku (ale pozor, má laxatívny účinok tak aby si nemusela stále behať na záchod) a z tabletiek je výborný Persen - je to bylinkový výťažok, nenávykový a rýchlo zaberá.

hariet
11. dec 2020

wow, ale to je teda velmi vela, co musis sama zvladat. Neviem teda ake velke mas deti, ale pracovat popri nich a domacnosti v tejto dobe je maximalne narocne. A stres zo stavby domu ani nehovorim. To sa necudujem, ze si unavena, podrazdena.. Tazko radit, ak nie su financie na nejaku opatrovatelku, alebo nemas pomoc od starych rodicov aspon. Ja by som toto urcite bez pomoci a bez muza doma cez tyzden nezvladala. A praca z domu pri detoch je masaker, predpokladam, ze robis hlavne vecer, ked mas klud a tak si ani neoddychnes a nevyspis sa. POprosila by som pomoc aspon od kamosky, pripadne nech sa deti pohraju spolu a potom postrazis zas ty. Riesenim je sa od nejakych povinnosti odbemenit a co mozes, to vypust.

autor
11. dec 2020

Dakujem Vám všetkým za odpovede, postrehy. Robota u manžela na teraz nieje možná meniť.deti sú v škole a v skolke takze robím keď sú tam. Aj spánku mám dostatok, chodím spat 20:30 čo doslova odpadnem do postele. Stari rodičia sem tam postrážia deti, ale keďže tiež chodia do prace tak
nemôžem čakať zázraky.skúsim to magnezium, snáď ma trochu nakopne. Aspoň cez Vianoce bude muž dlhšie doma tak snáď trochu zresetujem. Dakujem a krásne sviatky Vám želám
@siska53
@stanulienkat
@anjelicek26
@kopytko03
@hariet

hariet
11. dec 2020

pokial sa da, dobijaj baterky, lahni si aj s detmi pocas dna. Mysli na seba a cielene relaxuj, aj ked to budu chvilky pocas dna. Mas to teraz velmi tazke, ale neboj sa, prejde to, cez vianoce ked bude aj muz viac doma si oddychnes a nacerpas viac energie. drz sa 🙂

autor
11. dec 2020

@hariet Dakujem ☺️ Dúfam že sa to zlepší cez sviatky

elizabeth88
11. dec 2020

@stanulienkat No ved to by jej pomohol,ze by sa zistilo,cinie je anemicka,pretoze to je clovek viac unavenya potom aj podrazdeny.Hoci ano,v tejto situacii ma dovod byt unavena

stanulienkat
11. dec 2020

@elizabeth88 kazdy hlada vacsinou pricinu v zlej krvi. No zle krvne vysledky su toho pricinou v zanedbatelnych pripadoch. To ako ked tlste zeny si myslia,ze su tlste kvoli stitnej zlaze. Co v 99% nie je.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
princeznasevera
12. dec 2020

@pupavka89 prosim ta skor ako niekomu budes nieco predpisovat si zisti na co je piridoxin. Je to vyzivovy doplnok ziadne na nervy. My to davame starym ludom ako placebo na psychiatricke lieky. To jej uz mozes ponuknut aj tic tac a ma to rovnaky ucinok

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
princeznasevera
13. dec 2020

@pupavka89 ale neni to na nervy