icon

Vypadávanie vlasov pri liečbe Crohnovej choroby

barbora2025
9. feb 2026

Dobrý deň, znepokojuje ma vec, totiž dočítala som sa ze pri liecbe crobnovej choroby medikamentózna liečba spôsobuje vypadávanie vlasov. Ked s tym ma niekto skusennosť, prosím.do akej miery to je?

anonym_a3b0d3
9. feb 2026

@barbora2025 a nemáte možnosť biologickej liečby ? Tam je padanie vlasov naozaj rarita .

anonym_a3b0d3
9. feb 2026

@barbora2025 ak aj nemáte možnosť, padanie vlasov je len dočasné vo väčšine prípadov. Trošku vám môžu zrednut vlasy lebo lieky spôsobia spomalenie delenia buniek a vlasy to môže naozaj zasiahnuť ale len do určitej miery.

anonym_cf014e
9. feb 2026

snád je dôležitejšie aby si žila a mala čo najkvalitnejši život ohladne zdravotnej stránky
vlasy to je to posledné čo rieš
teraz to napíšem hnusne ale budem len citovat jednoho lekara , ako ked to povedal kamoške mala som ho chut preplieskat ale sadlo to , začala spolupracovat a prestala vychylovat pre vlasy - " snád je dôležitejšie sa do truhly dostať čo najneskôr pre deti , ak budete bez vlasov stále vás tam tak nemusi nik vidieť , vlasy nie sú všetko .. je to len 150 000 chlpov a uprimne drviva čast bab ich aj tak ma zničene odfarbenim bez strihu v 40

baba doma 2 deti a ona riešila vlasy a čo povie okolie, ako chápem že okolie a spoločnost riešit niečo takéto , ale snad ženu robí ženou niečo iné nie len vlasy

barbora2025
autor
Včera o 02:49
@anonym_a3b0d3

@barbora2025 a nemáte možnosť biologickej liečby ? Tam je padanie vlasov naozaj rarita .

@anonym_a3b0d3 prosím Vás pri akej liečbe padajú? Momentálne riešim diagnostiku.Máte s tým skúsennosť?

elenka74
Včera o 06:17
@barbora2025

@anonym_a3b0d3 prosím Vás pri akej liečbe padajú? Momentálne riešim diagnostiku.Máte s tým skúsennosť?

@barbora2025 Vlasy zvykli padať pri imunosupresivach. Niekto ich znáša v pohode, iný nie, ja nemám žiadne komplikácie.