Vysoká dávka Euthyroxu - vypadávanie vlasov
Ahojte. Mám problem. 10 rokov sa cca liečim na štítnu.. chodil som prvé k detskej iba tá postupne zvyšovala dávky 25...50 atd až som sa dostal na 100...mám to aj v rodine. Potom sa prešiel k lekárovi pre dospelých. Tá mi hneď nahodila 137..po nejakom čase nastalo u mna kruhové vypadávanie vlasov a diagnostikovali alopecia areata... trvá to už tri roky skúsil som asi všetko mám polku hlavy aj viac vypadanu. Po nejakom čase sa mi začali ukazovať nejake vlasky celkom čierne a husté asi veľkosť dlane a držia sa tam už dlhšie aj na miestach kde mi pred 3 rokmi vypadli. Zmenil som aj lekárku ale tá tiet ostáva pri 137..nemáte nejake rady čo skúsiť alebo skúsiť inú lekárku opäť? Vďaka.
@bambulienka25 ale to pri tom novom balíni ano?
@bambulienka25 ja som z toho chorá jak blbá si lamem hlavu že čo som zmenila že menzes neprišiel stále si spätne spomínam že čo a zrazu bum som narazila na túto. Tému náhodné a aj ti sedinkedzenmam pol balenia nového vybratého... 🤦♀️🤷♀️
@lubos56 ono možno skočili skoro zo 100 na 137. Primár v Ľubochni mi povedľa že to musí ísť postupne ja som zo 88 išla. Na 100 a zo 100 na 125 a tam. Som ostala... Ono keď máš výsledky hlavne TSh v poriadku ti to. Asi nikto nezmení.
@bambulienka25 ja som si teraz pozerala články kde upozorňovali že môžu nastať zmení nakoľko tká bola. Jedna látka vymenená a ze môže nastať v tele rozkolisanie. Hormónov a ako nežiaduci k tomu bolo aj nepravidelná menštruácia
@bambulienka25 tak kd ma niekto intoleranciu na laktozu mozno im to skodilo
@bambulienka25 ako oni tká chcú tu jednu látku viac stabilizovať ale tým telo prejde hormonálnym šokom a tam. Bolo aj možnou poruchou menštruácie 🤔🤦♀️ako som nasrana lebo prste aj ta bolesť. Hlavy atď môže byť preto... Ja som bola teraz 27 na. Kontrole. V Ľubochni ale ja som nevedela ze. Beriem nové. Zloženie ináč by som sa na to pýtala a ešte mi ani nemeskali ešte. Som. Bola. V očakávaní menzesu. Ja som si myslela. Ze len balenie zmenili nadavkovala som si do dávkovača a. Neriešila
@nika82 áno ale. Tam. Nezmenili len to
@michalka4193 a co este zmenili, ja som to zial nestudovala
@nika82 pridali nejaké látky aby stabilizovali hladinu levohtyroxinu a celkovo formulu lieku zmenili a. Tým. By mal. Byt pacient sledovany
@bambulienka25 tu na 1 strane pisala baba že l-thyrixyn 125 sa nevyrába
Ahojte aj mne strašne padajú vlasy... Na štítnu sa liečim od 17r a začínala som na 50.. potom 75 a 100 na striedačku zmenila som lekárku a som na 125 len teraz posledne som bola na kontrole po pôrode a povedal že hodnoty z krvi sú fajn že by sme mohli znížiť dávku keď sa to ustálilo .. myslíte že to nadmerné padanie môže byť tým ???...aj vitamíny jem
@katarina9593 nadmerné padanie u teba by mohlo byt aj hormónmi po pôrode vyzdy príde obdobie kedy veeľmi padajú vlasy
@michalka4193 no len ja som to mala aj pred pôrodom mi padali vlasy ..ale teda teraz som 9mesiacov po pôrode a aké chumáče vlasov mi padajú že hrôza 🤦🤦tak neviem kde sa obrátiť