icon

Vysoká dávka Euthyroxu - vypadávanie vlasov

lubos56
3. nov 2020

Ahojte. Mám problem. 10 rokov sa cca liečim na štítnu.. chodil som prvé k detskej iba tá postupne zvyšovala dávky 25...50 atd až som sa dostal na 100...mám to aj v rodine. Potom sa prešiel k lekárovi pre dospelých. Tá mi hneď nahodila 137..po nejakom čase nastalo u mna kruhové vypadávanie vlasov a diagnostikovali alopecia areata... trvá to už tri roky skúsil som asi všetko mám polku hlavy aj viac vypadanu. Po nejakom čase sa mi začali ukazovať nejake vlasky celkom čierne a husté asi veľkosť dlane a držia sa tam už dlhšie aj na miestach kde mi pred 3 rokmi vypadli. Zmenil som aj lekárku ale tá tiet ostáva pri 137..nemáte nejake rady čo skúsiť alebo skúsiť inú lekárku opäť? Vďaka.

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
michalka4193
3. nov 2020

@bambulienka25 ale to pri tom novom balíni ano?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
michalka4193
3. nov 2020

@bambulienka25 ja som z toho chorá jak blbá si lamem hlavu že čo som zmenila že menzes neprišiel stále si spätne spomínam že čo a zrazu bum som narazila na túto. Tému náhodné a aj ti sedinkedzenmam pol balenia nového vybratého... 🤦‍♀️🤷‍♀️

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
michalka4193
3. nov 2020

@lubos56 ono možno skočili skoro zo 100 na 137. Primár v Ľubochni mi povedľa že to musí ísť postupne ja som zo 88 išla. Na 100 a zo 100 na 125 a tam. Som ostala... Ono keď máš výsledky hlavne TSh v poriadku ti to. Asi nikto nezmení.

michalka4193
3. nov 2020

@bambulienka25 ja som si teraz pozerala články kde upozorňovali že môžu nastať zmení nakoľko tká bola. Jedna látka vymenená a ze môže nastať v tele rozkolisanie. Hormónov a ako nežiaduci k tomu bolo aj nepravidelná menštruácia

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
nika82
3. nov 2020

@bambulienka25 tak kd ma niekto intoleranciu na laktozu mozno im to skodilo

michalka4193
3. nov 2020

@bambulienka25 ako oni tká chcú tu jednu látku viac stabilizovať ale tým telo prejde hormonálnym šokom a tam. Bolo aj možnou poruchou menštruácie 🤔🤦‍♀️ako som nasrana lebo prste aj ta bolesť. Hlavy atď môže byť preto... Ja som bola teraz 27 na. Kontrole. V Ľubochni ale ja som nevedela ze. Beriem nové. Zloženie ináč by som sa na to pýtala a ešte mi ani nemeskali ešte. Som. Bola. V očakávaní menzesu. Ja som si myslela. Ze len balenie zmenili nadavkovala som si do dávkovača a. Neriešila

michalka4193
3. nov 2020

@nika82 áno ale. Tam. Nezmenili len to

nika82
3. nov 2020

@michalka4193 a co este zmenili, ja som to zial nestudovala

michalka4193
3. nov 2020

@nika82 pridali nejaké látky aby stabilizovali hladinu levohtyroxinu a celkovo formulu lieku zmenili a. Tým. By mal. Byt pacient sledovany

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
michalka4193
3. nov 2020

@bambulienka25 tu na 1 strane pisala baba že l-thyrixyn 125 sa nevyrába

katarina9593
3. nov 2020

Ahojte aj mne strašne padajú vlasy... Na štítnu sa liečim od 17r a začínala som na 50.. potom 75 a 100 na striedačku zmenila som lekárku a som na 125 len teraz posledne som bola na kontrole po pôrode a povedal že hodnoty z krvi sú fajn že by sme mohli znížiť dávku keď sa to ustálilo .. myslíte že to nadmerné padanie môže byť tým ???...aj vitamíny jem

michalka4193
3. nov 2020

@katarina9593 nadmerné padanie u teba by mohlo byt aj hormónmi po pôrode vyzdy príde obdobie kedy veeľmi padajú vlasy

katarina9593
3. nov 2020

@michalka4193 no len ja som to mala aj pred pôrodom mi padali vlasy ..ale teda teraz som 9mesiacov po pôrode a aké chumáče vlasov mi padajú že hrôza 🤦🤦tak neviem kde sa obrátiť

Strana
z2