icon

Vyzývam nás všetkých o opatrnosť!

jajko22
10. mar 2020

aby sme brali zodpovedne a vazne tuto situaciu s virusom a upozornovali nasich rodicov, starych rodicov, mladež, aby nechodili medzi ludí, naozaj si uvedomme, že na virus sa zomiera a treba teraz zachovat co najviac izolaciu medzi sebou, kludne aj dva metre stat od seba, kychat do vreckoviek, pleca, nie do rúk. Naozaj je situacia vazna, v Taliansku davaju chorym liek na ebolu a nestihaju, zamedzme sireniu virusu, nech sa najdu chory a izoluju, aby sa virus nešíril. Vláda sa nezachovala obozretne, na dva tyzdne ako je inkubacna doba by sme mali vsetci byt v karantene, nech sa vychytaju chorý, kto viete apulujte na vladnych cinitelov.

jajko22
autor
10. mar 2020

@montemotherone paniku? paniku má hlavne cele taliansko ze su vypredané potraviny a je tam karantena v celom state? Tak teda to taliansko ked podlahlo panike dokonca cela vlada tak asi nieco na tom bude, akoze izolovat mna za co, preco take píšeš, ved umrelo v taliansku 97 ludí. Tebe to je jedno z tvojich prispevkov. Takto by si sa zachovala aj keby umrelo sto tvojich susedov, akoze vsak nevadi. Ale na kazdom ludskom zivote zalezí. Kiez by nikto viac neumrel ale fakt je ze ludia v taliasnku zomrelo skoro sto ludi.

jajko22
autor
10. mar 2020

@montemotherone a inak ja som toto chcela vymazat, ale uz sa nedalo :D, ano dostala som paniku, po tom zhliadnuti videa z talianska, ked povedala prekladatelka ze liecia liekom na ebolu a ked som videla tych ludi na stoloch ako nevedia dychat, tak hej vystrasila som sa o svojich blizkych! Tak ma izoluj, ja za to nemozem ze tento moj poplasny blud sa neda vymazat, sama sa na tom aj cudujem ako som to napisala :D ze vyzyvam ....haha ja som ale v noci pisala aj pelegrinimu a volala na tu telefonnu linku ze nech nas daju do karanteny alebo viac informuju v telke.

katrinka8
10. mar 2020

@livka_ - byť Číňan je dôvod na zatknutie cudzineckou políciou? 😲

sisaka
10. mar 2020

@akinom0077 na Coronavirus zaberá aj alkohol, takze informácia že len SAVO je nepravdivá

katrinka8
10. mar 2020

@akinom0077 - a čo ich mali s tým dieťaťom s teplotou colníci poslať nazad do Talianska? Alebo ich mali vysadiť na hranici v poli? Nechápem, o čo ide. Všetci máme inštrukcie, čo máme robiť. Zmerať teplotu si snáď každý dokáže aj sám, sebe aj deťom.

katrinka8
10. mar 2020

@luccija - mimochodom, starý pán... úplne prvá info, ktorá o starom pánovi vyšla bola, že starý pán spadol z rebríka, následne sa uňho objavili problémy s dýchaním a príbuzní ho zobrali do nemocnice (nikde ani slovo o tom, akí príbuzní to boli). Príbuzní nepotvrdili, že by sa pán stretol s niekým s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. Po jeho hospitalizácii telefonovala príbuzná, že starého pána navštívil vnuk, ktorý bol v Taliansku. Mne z toho vychádza:
1. starý pán spadol z rebríka, zľakol sa, mal zdravotné problémy, určite prvé, na čo myslel, bol koronavírus...
2. príbuzní, ktorí ho viezli do nemocnice, nemuseli ani len tušiť, že ho navštívil vnuk. Keď my v 75-ke spadneme z rebríka, možno budeme radi, že vôbec žijeme a nie sme dolámaní.
3. príbuzná, ktorá zistila, že pán je v nemocnici s dýchacími problémami tam hneď zavolala a oznámila personálu návštevu vnuka. Na tomto nevidím nič nezodpovedné.
Položme si otázku, čo z tohto urobili médiá...

sisaka
10. mar 2020

@jajko22 liek na Ebolu neexistuje, píšeš o Remdesivir, ktorý je experimentálnym liekom, v štádiu testovania, je to antivirotikum, povodne testované na Ebolu, ale v 3. fáze testovania sa neukázal veľmi účinný proti Ebole v porovnani s inými testovanými liekmi. Momentálne testujú jeho účinok na Coronavirus, priamo na ľuďoch, výsledky by mali byt známe už v apríli.
Presne takto sa šíria kadejaké neoverené a “zmutovane” informácie, ktoré úplne menia pôvodnú informáciu
Fakt sa skludni, lebo tvoje príspevky vyznievajú priam hystericky

katrinka8
10. mar 2020

@jajko22 - prosím Ťa, naozaj sa upokoj. Toto, čo robíš, nepomáha nikomu a očividne Tebe to spôsobuje ešte väčší stres. Na Slovensku zatiaľ nie je nutné vyhlásiť celoplošnú karanténu. Máme tu nejaký krízový štáb, ktorý snáď tvoria odborníci (či azda Ty si väčší odborník ako napríklad hlavný hygienik SR?), ktorí sú na krízové situácie školení. A karanténa neznamená, dokonca ani v Taliansku, že sa všetci ľudia v štáte na 2 týždne zabarikádujú vo svojich domovoch a nebudú nikam vychádzať. Všetky potrebné opatrenia sú urobené, každý z nás má snáď dostatok informácií o tom, ako sa máme správať. Väčšina toho, čo bude, je v našich rukách.

livka_
10. mar 2020

@katrinka8 o akom zatknuti pises? Len sme sa nepochopili. Cudzinecka policia prijma ziadosti od cudzincov na pobyt, chalani strankuju, nemaju ziadne ochranne prostriedky, v meste sa zatvara koli virusu co to ide, skoly, kniznice atd a na cudzineckej policii je v strankovaci den multikulti z celeho sveta a nikoho to neserie. Len mi je luto nasich policajtov v kosiciach, ze tam nechavaju svoje zdravie, a nasledne zdravie svojich rodin, na ktore pani Sakova ani slovkom nepomysli.. ziadne gely, ziadne ruska.. verim ze v obchodoch a nemocniciach sa to siri.. ale oni su v prvej linii, som tym chcela povedat.. take zamyslenie

nada789
10. mar 2020

ovela viac by pomohlo, ak by sa zavreli hranice..... dnes to mnozstvo Talianov na svahu v jednom nasom stredisku, vcera milion korejcov v Lomnickom sedle! sak len si to zvlakajme, zatvarajme skolky skoly, ale nech sem prichadzaju veselo vo velkom z najviac postihnutych oblasti......

katrinka8
10. mar 2020

@livka_ - no písala si, že okolo Teba prešlo zo 10 Číňanov (či koľko).. tak reku či si myslela, že ich treba zatknúť tou cudzineckou políciou, či čo mali robiť s nimi keď tam boli? Ľudia, čo žiadajú o pobyt môžu byť na našom území už predtým, ako sa tu udialo toto všetko. Plus za to, aké majú/nemajú ochranné prostriedky pri práci policajti, je zodpovedný ich zamestnávateľ, nie mesto. Plus oni určite majú nejaké svoje pokyny. Nám chodia pokyny z ministerstva denne ohľadne situácie (ministerstvo je náš zriaďovateľ), dokonca aj v noci.
Ja robím v inštitúcií, ktorú primárne navštevuje veľmi veľa zahraničných študentov a tiež sme nemohli na dvere vyvesiť zákaz vstupu zahraničným študentom, aj keď už bolo stopnuté vyučovanie na ich škole a odporúčanie návratu domov...

livka_
10. mar 2020

@katrinka8 ved som ti odpisala ze nie zatknut...
Mozu byt a nemusia..
Ano zamestnavatel, ja som mesto nespomenula ale Sakovu
Nie nemaju pokyny.. nadriadena im oznamila ze "prisahali ste"..
Tvoja institucia je jedna vec a OCP druha, tam keby dali zakaz stranok,policajti maju papierovaciek a svojej roboty na desat rokov vopred.

nini1010
10. mar 2020

@jajko22 Si normalna?Kto sa ti vyhraza?Som ti oznamila ze sirenie poplasnej spravy je trestny cin a to je fskt.Ty si ozaj mimo.

deedol
10. mar 2020
marca12
10. mar 2020

Uz vidim ako ludia ostanu doma a nepojdu do kina,do nakupneho centra,ked mnohi pindali,ze su cez sviatky zavrete obchody. Nasa rodina to dodrziava,ale my do kina a na verejne miesta nechodime ani v case chripky. Kazdy rok v case chripkovej epidemie sa stranim masam ludi,nechodim do wellnes a podobne. Vsetko je o ludoch a ked sme nedisciplinovane hovada a namiesto tych reci,co sa kazdy bavi o korone,keby vsetci aj nieco spravili,nielen recnit

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katarinka1990
10. mar 2020

@jajko22 žiaden extrém nieje dobrý, nechápem preto reakcie niektorých tu... používať zdravý rozum a zodpovednosť... keď si ktosi kúpi 10kg múky, je to jeho vec, nikoho tým neohrozí, potravín je dosť a ešte nejakú dobu bude, ale keď niekto príde vysmiaty do práce že bol na dovolenke v benátkach a ostatný sú svine, keď ho nechápu a chcú poslať domov, tak je vrcholne nezodpovedný! Nieje to vyrazka, zomierajú na to ľudia! Takže každý robte čo sa dá, žiadne extrémy ale zdravý rozum...

modrykoniicek
10. mar 2020

@jajko22 Už nás uzavreli na 2 týždne ale tak či onak o týždeň ideme do práce všetci zamestnanci.

luccija
10. mar 2020

@katrinka8 ale veď sa zistilo, že chlapec zo Zahoria bol na výlete v IT s vnukom či niekým z rodiny toho starého pána z Košíc písali to všade, že sa nakazili spolu

jajko22
autor
Autor odpoveď zmazal
jajko22
autor
10. mar 2020

@modrykoniicek ved to aj tak nepomoze.

jajko22
autor
10. mar 2020

Dr. Pijak vraví ze zvysenie HDL dobreho cholesterolu pomaha a kokosovy pravy olej uzivat, najdite na jeho stranke ked chcete.

jajko22
autor
10. mar 2020

@fidka79 karantena neni pre zachranne a nevyhnutne zlozky, pokicajti, hasici, vojaci zdravotnici a vyrobcovia zaklasnych potravin, elektrikari, vodari atd...ale vyroba cukrikov a cokolad a kaviarne ano, karantena aj tak neni v meste mozná, tuto situaciu sme nikdy nezazili, nikto nevie, bude to ako inde, odoznie to ked sa najde ucinny liek.

jajko22
autor
10. mar 2020

@nini1010 ale ze si to vobec spomenula taku hlupost.

nini1010
10. mar 2020

@jajko22 Ano,lebo presne na toto pravidelne upozornuje stranka Ministerstva zdravotnictva.Evidentne nemas prehlad.Nevadi,je jasne ze si dost mimo takze nema zmysel na teba viac reagovat.

jajko22
autor
10. mar 2020

@katrinka8 pekne napisane, dakujem, suhlasim.

jajko22
autor
10. mar 2020

@sisaka no ale vidis, ze ich fakt liečia liekom na ebolu a tvrsilo sa tam ze zaberaju, takze inak suhlasim, hystericka som ale z uplne ineho dovodu.

anjika44
10. mar 2020

No ja som stornovala velkonočný pobyt v jednom hoteli na Morave...ked sa situácia v lete zlepši...BODAJ BY..tak myslim si, že nejake ubytko zženieme, ale už v Čechách je 58 nakazenych

sisaka
10. mar 2020

@jajko22 Neliečia ich liekom na Ebolu, liek na Ebolu NEEXISTUJE!
ten liek bol testovaný, ale nemá potrebné účinky, teraz ho testujú na Coronavirus. Fakt nerozumieš písanému textu?