Zadýchavam sa
Zadýcham sa vždy keď vyjdem po schodoch z čoho to môže byt nemá niekto skúsenosti?
No ak to prislo z nicoho nic, moze to byt priznak vaznejsich problemov so srdcom. Samozrejme nemusi, nie som lekar, odbornik.
Ale v kazdom pripade, na tvojom mieste by som s tymto problemom vyhladala lekara a nechala si urobit potrebne vysetrenia.
@viestta ale mám aj extrasystoly a minimálnu nedomyksvost chlopne v máji som bola u kardio
@viestta https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy-a-lieky-pre-dospelych/ake-vysetrenie-robi-kardiolog/#post-83907614 😉 nemrhaj radami, je to zbytocne
tak po covide sú niektorí ľudia oslabení aj dlhší čas, už sú na to aj nejaké špeci ambulancie, tak tam sa skús informovať
No a mas odpoved,si zdiagnostikovana nakomplet. Dychavicnost po covide,od srdca pruser tiez a ta anemia ti do toho nepomaha.
tak to kludne môže byť nedostatkom železa, zadýchavanie, potenie, točenie hlavy, neprimeraná únava..
treba ísť k pľúcnemu ak si nebola. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou ak je to po covide sú pľúca ok a je to bežný jav po covide. Treba viac regenerovať, primerane sa zaťažovať a časom by sa to malo zlepšiť.
@marsmykkok pľúca su asi ok bola som v nemocnici aj ale rtg pľúc nemám robený no všetko iné áno, mna aj chrbtica veľmi boli lava strana lopatka
Na tu krv ti daju zelezo,chlopnu v najhorsom vymenia za umelu a pluca sa snad nejak zregeneruju. Vybavene 🙂
@tncka myslím že pľúca by mali byt v poriadku v nemocnici mi merali saturáciu cely čas a krv crp bolo ok aj všetko okrem železa a tu nedomyksvost povedal dr že nemám vrodenú
To bude tym zelezom, anemia z nedostatku zeleza, malo hemoglobinu, tym padom menej krviniek, ktore mozu transportovat kyslik, a preto sa zadychavas
Môže to byť tým železom, moja mamka mala veľmi nízke hodnoty a už po pár krokoch sa zadýchala. Mne železo kleslo v tehotenstve a ak po pôrode boli hodnoty nízke a takisto s sa zadýchavala. Asi po mesiaci liečby sa mi to upravilo
@mimini no to železo mám dedične mame všetci menej z maminej strany, ja mám pár dni do ms tak možno aj to
Ja keď som sa zadychavala už pri bežných činnostiach ma poslali na pľúcne a tam po vyšetreniach som mala pozitívny čierny kašeľ, paradoxne bez kašľu. Dostala som ATB a zadychanie zmizlo.

no čo slabá kondícia...ak je to aj po malej námahe môže to byť problém aj so srdcom.