icon

Záhadné zmeny nálady a úzkosť: Čo robiť?

30. apr 2026

Jednu chvíľu sa cítim šťastné, druhu chvíľu chcem všetko ukončiť. Momentálne je v mojom živote všetko v poriadku. Mám milión záľub, čo zvyčajne nemám, iba som na telefóne. Mám konečne vzťah s mužom, skrátka nič také negatívne sa nedeje, ale moja hlava veľmi rýchlo z pocitu " Som šťastná " prepne do " Nechcem už žiť ". Mám silné úzkosti, a ako keby taký pocit prázdnoty. Akoby som bola hladná, ale je to aj vtedy, keď som najedená. Rodičom to povedať nechcem. Mám za sebou veľa pobytov na psychiatrii, nechcem im pridávať ďalšie starosti s tým, že sa tam zase dostanem... A mám veľmi veľa energie. Tú energiu dávam naplno do hobby vecí, ale mám aj obrovskú odvahu. Napríklad som sa dnes rozprávala s náhodnou paní na zastávke, čo nikdy nerobím, lebo som tichá. Predávam všetko z mojej izby, aj to, čo potom ľutujem, že som predala. Skrátka mi strašne drbe a neviem, čo so sebou. Priateľ ma tiež nevie ukľudniť, berie to na ľahkú váhu...

carduelis
30. apr 2026

@anonym_autor ake boli dovody pobytov na psychiatrii?

autor
30. apr 2026
@carduelis

@anonym_autor ake boli dovody pobytov na psychiatrii?

@carduelis psychóza

anonym_a8f199
30. apr 2026

Nemáš bipolarnu poruchu? Jednoznačne psychiater

billy_jean
30. apr 2026

Vyzerá to na hypomániu resp. manickú fázu. Čiže nie si zamedikovaná? BAP.

anonym_c67617
30. apr 2026

@anonym_autor preco mas uzkost, ved to nie je len tak, z nicoho nic.vies, ja niekedy mam pocit, ze tu si temy vymyslaju. Preco sa neporozpravas s rodicmi? ak si na tom zle, preco nejdes za doktorom? co cakas ze ti MK napise? Prepac, sama mam psycho diagnozy a tu som naozaj nenasla pochopenie. A vlastne nechapem, preco si chora ty, lebo podobne pocity som mala v puberte uplne bezne

autor
30. apr 2026
@anonym_c67617

@anonym_autor preco mas uzkost, ved to nie je len tak, z nicoho nic.vies, ja niekedy mam pocit, ze tu si temy vymyslaju. Preco sa neporozpravas s rodicmi? ak si na tom zle, preco nejdes za doktorom? co cakas ze ti MK napise? Prepac, sama mam psycho diagnozy a tu som naozaj nenasla pochopenie. A vlastne nechapem, preco si chora ty, lebo podobne pocity som mala v puberte uplne bezne

@anonym_c67617 Cítiš sa lepšie po tomto tvojom komentáry? Možno čakám nejakú radu... Rodičom to už nechcem vešať po tom všetkom na nos, ale asi mi nič iné nezostáva... a prečo som chorá? Bohužiaľ som sa ťuknutá narodila. Mám to dedičné, starká ma schizofréniu.

euka210
30. apr 2026

@anonym_autor tiez mi to pride ako znaky bipolarnej poruchy. Ale moze to byt kopec inych veci, co je za tym. Utcite treba psychologa a aj psychiatra.Radsej brat lieky a byt stabilizovany, ako zit vo vnutornom chaose.

anonym_c67617
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_c67617 Cítiš sa lepšie po tomto tvojom komentáry? Možno čakám nejakú radu... Rodičom to už nechcem vešať po tom všetkom na nos, ale asi mi nič iné nezostáva... a prečo som chorá? Bohužiaľ som sa ťuknutá narodila. Mám to dedičné, starká ma schizofréniu.

@anonym_autor vesiat na nos? Su to tvoji zakonni zastupcovia. Ak mas nieco vazne, treba to riesit. Lieky beries?

anonym_7befeb
30. apr 2026

Tiez si myslim ze to moze byt bipolarna porucha, alebo schizoafektivna porucha. Tam pomoze len psychiater a liecba. Tiez som mala taketo zmeny nalad, ked som mala psychozu, ale brala som lieky a neskor to preslo. Teraz beriem AD aj antipsychotika, dlhodobo, nizke davkovanie a nemam ziadne problemy.

anonym_367cbe
1. máj 2026

@anonym_autor práveže keď nechceš spôsobovať starosti a problémy daj sa hospitalizovať. Rodičom sa určite na pár dní uľaví. A tebe pomôžu.
Máš bipolárnu poruchu?

januska12323
1. máj 2026

@anonym_autor prosím ťa, povedz to rodičom, viac starostí im pridáš keď svoj zdravotný stav nebudeš riešiť.

bielasovicka
1. máj 2026

@anonym_autor ved rodičia vedia o tvojich problémoch, tak nebudú prekvapení

anonym_b2eb40
1. máj 2026

Dúfam, že máš liečbu. Ak nepomáha, treba zmeniť.