Zákal sklovca
Ahojte bol mi diagnostikovaný zakal sklovca. Ocna mi robila celé vyšetrenie zevraj je všetko OK. Mam 30 rokov. Mam to v oboch očiach aj keď ona videla len vpravo oku. V pravom oku mam hore čiernu gulicku a potom dve gulicky pospájané ako keby ciarkami. V ľavom oku som mala tri cierne ciarky ale mala som ich periferii. Ale teraz sa mi začali hýbať už aj dopredu. Je to prosím v poriadku? Nechcem jej zbytočne volať ma toho habadej. Ďalej sa chcem spýtať ci je okej ze ja ich vidím stále ale záleží od svetlá. Najmenej intenzívne to mam podvečer ale cez deň sa mi stále mihajú pohľadom. Som kratkozraka -2 a -1.5. Bojím sa aby som ich nemala viac. Celkovo som z toho taka mimo už to mám vyše 4 mesiacov a stále si neviem zvyknúť lebo ich stále vidím. Beriem aj vitrocap aj jodid ale necítim nejaké zlepšenie. Je tam predzvesť ze ich bude aj menej vnímať alebo už to proste bude stále takéto?
Zjavilo sa mi to cca polroka po porode. Úprimne sa aj bojím mat druhe dieta aby sa mi to ešte viac nezhorsilo. Co som čítala rôzne fóra tak väčšinou ľudia písali ze to vidia len na oblohe ale ja to vidím všade. Nechápem prečo. Budem rada za odpovede. Ďakujem

@kiki68 za mna ma laser ovela viac rizik ako benefitov to iste aj PPV
@taktotedanie aj ja si to myslim