icon

Závažné zdravotné problémy: Ako na ne reagovať?

5. aug 2024

Zdravim, nieco so mnou nie je v poriadku, ale nikto nevie co a uz sa na mna pozeraju ako na blazna…fakt niet dna, aby mi nieco nebolo. Uz aj manzel uznava, ze nieco nie je v poriadku…takze v skratke:
- boli ma ta cast sanky/kosti hned pred uchom a to potom smeruje dalej do hlavy a sanky
- boli ma hlava uplne vzadu ako sa napaja na krk, ale je to taka zvlastna bolest
- posledne asi 3 tyzdne mam pocit, ako keby mi niekto namiesto hlavy polozil 10 kilovy melon a normalne sa namaham, aby som hlavu udrzala vzpriamenu
- posledne asi 2 tyzdne ma boli krk, uzliny…plus uplne pod sankou vzadu mam take 2 tvrde male plochy, zubar povedal, ze to mozu byt slinne zlazy, mam ist na sono, len sa neviem dovolat
- poslednych par dni ma boli pod “pazuchami”, asi 2 dni dozadu zacali boliet uz aj klucne kosti a od vcera ma boli prava ruka v ramene a pokracuje to cez pazu az do hornej strany zapastia
- tie uzliny, resp krk ma boli hlavne v tej zadnej casti ako konci sanka
- tazsie sa mi dycha a pocitujem ako keby bodanie
- plus ma sem tam ako keby pichne/zaboli pri pravej slabine
- zvyknu ma boliet stehenne kosti
- niekedy rano mi je na zvracanie
- niekedy po jedle mi je na zvracanie
- som casto unavena, poobede si potrebujem casto lahnut
- mavam neskutocne vykyvy nalad
- mam anemiu
- zvykne ma boliet chrbat v krizovej oblasti
- smrad v ustach kludne aj minutu po umyti zubov

Robili mi xy vysetreni, x krat mi brali krv, bola som na preventivnej kompletnej prehliadke, nikde nic nezistili.
Robili mi gastroskopiu aj kolonoskopiu a nic.
Akurat teda, ze mam kamienok v oblicke a chronicky zapal zaludka.
Do toho mi este pred asi 6 rokmi? diagnostikovali uzkostno depresivnu poruchu, to sme ale zistili, ze mam z histaminu.
Mam fobiu z rakoviny.
A vzdy sa vystresujem z kazdej zmeny, ktoru na sebe zbadam.
Dnes mi lekar, ked som ho poprosila, ci by ma mohol poslat na rtg pluc povedal, ze to nie je samoobsluha na vymenne listky…pozera sa na mna ako na blazna a povedal, ze sa nejak velmi sledujem…
Ja rozumiem tomu, ze to vyzera zvlastne a na navstevu cvokara, ale viem, ze so mnou nieco nie je v poriadku a ze takto sa zdravy, 37 rocny clovek neciti…

Zajtra mi maju vziat vzorky na testy na preventivnu prehliadku a potom sa uvidi kam a ci ma vobec niekam posle.
Kedze mam z neho pocit, ze ho to absolutne nezaujima a len ho obtazujem…
O tyzden som objednana na neurologiu…tak snad pridu na problem a snad to nebude nic vazne…
A este mavam hrozne navaly tepla…ze mam pocit ako keby som vo vnutri horela…

Stretli ste sa niekto s niecim takymto?

Strana
z3
taktotedanie
5. aug 2024

Vysetrit SZ, neurologia- ten krk, sono uzlin, serologia zoberie VL a pozhanaj si psychiatra

autor
5. aug 2024

@taktotedanie bola ta posledna poznamka nutna?

unicornlady
5. aug 2024

Mňa keď bolievala sánka pri uchu, znamenalo to, že mám zle urobený zub (vyčistené kanáliky), na rontgene nič nebolo vidno. Až keď mi ho otvoril a nanovo urobil.

Keď máš zápach z úst, to môže byť aj zlé trávenie, kvasinky ..

1fifinka1
5. aug 2024

Ma pravdu, všetko nasvedčuje tomu, že to môžeš mať zo psychiky. Hoci si to nechceš pripustiť.

1fifinka1
5. aug 2024

@unicornlady však má chronicky zápal žalúdka, tak zrejme to bude tým...

bublinka1426
5. aug 2024

zubar, imunolog? ( uzliny) mna s tym poslali na rtg som sla s uzlinami
chbrtica ortoped, (krk krize stehna pichanie pri dychani)
prichanie pri dyuchani moze byt kyselina aj srdce aj chbrtica
usta(hadica? nemavas kyselinu, vysetrenie na helikobaktera?)
zvracanie mavam pocit z kyseliny zaludkovej

oliviakatka
5. aug 2024

Bežné symptómy po 30tke 🤣
+ Každý bod mi sedel na HIT čo si nakoniec aj potvrdila

marhulka13
5. aug 2024

Práveže ten psychiater nie je zla poznámka. Ak všetko vylúčia, skus aj toho. Asi poznáš pojem psychosomaticka bolest

deti95060810
5. aug 2024

prečo odmietaš psychiatra... však aj lekár ti povedal že sa nejak moc sleduješ...
návaly tepla? to býva pri prechode , ale vzhľadom na tvoj vek asi ťažko... ale môžeš navštíviť gyn., nech ti spraví horm. profil

mamina7070
5. aug 2024

najskor uzkost o depresivna poricha so psychosomatickymi prejavmi ako valstne aj pises
dobry psychiater liecba a terapie ti pomozu v tomto poradi

taynee
Odpoveď bola odstránená
derdia
5. aug 2024

Základná otázka u psychiatra si bola?
Ak nie a nenechas si ani poradiť, navštíviť psychiatra, tak si nepýtaj radu.

lienka.7
5. aug 2024

@autorka uprimne? Ja by som ti ako prvého lekara navrhla psychiatra 👌
Btw, potom ze nie sú peniaze v zdravotníctve, keď takým ako ty sa robia vyšetrenia od buka do buka, a to teda nie si jediný hypochonder, aby som bola objektívna.

bluka2
5. aug 2024

Ja som tiež mala 100 takýchto príznakov, mňa boleli hlavne nohy, ale aj všetko iné. Ale nič nenašli. Tak som si povedala, že idem skočiť z 3m mostíka do bazénu a aj keby z toho dostanem infarkt, musím to spraviť. Normálne ma ešte raz tak intenzívne zavolali obe nohy, taká pichľava bolesť a odvtedy som “vyliečena”. Doteraz nechápem, ako je možne, že psychika ma takú silu, že až naozaj môžeš cítiť silnú fyzickú bolesť

bluka2
5. aug 2024

To ako alternatíva k psychiatrovi 🙂
PS: rovnaký vek

yeon_bouw
5. aug 2024

Len tak v skratke, čo mi napadá - krčnú chrbticu máš v poriadku? Anémiu riešiš? Histamín - upravila si stravu? Rameno aj celá ruka ťa môže bolieť z CBS - cervikobrachiálny syndróm, sama ním už pár rokov trpím, bolesť ramena, cez lakeť až do zápästia, občas mi aj tŕpnu prsty. Bolesť sánky a za uchom môže byť aj zo zubov, bola si na dentálnom RTG, či ti nerastie niekde zle zub múdrosti a netlačí na zdravé zuby? Zlý dych môže byť z trávenia.

tatiana149
5. aug 2024

Nemáte zápal trojklanneho nervu? Mňa tak bolel krk, sánka, pred uchom, za uchom, všetky kosti okolo celej hlavy. Mesiac mi neprišli na nič až potom.

lenkakravcova
5. aug 2024

Ešte to môže byť aj zo zubu. Zapálený nerv.

carmenuska
5. aug 2024

Smer psychiater. máš učebnicove psychosomatické prejavy svojej poruchy, ktorú si pomenovala. Návaly tepla máš z toho, hypochondriu tiež, únavu takisto, bolesti hlavy,sánky a chrbtice , všetkého = pri tvojej psychiatrickej diagnóze sa ti svaly stiahnu,stuhnúť a všetko ťa bolí. Prestaň sa sledovať a ber liečbu od psychiatra,všetko mu povedz.A najmä vracanie ráno a po jedle,pokiaľ máš všetko ok a tiež aj zápal žalúdka chronicky súvisia so stredom a psychikou. Tieto vyšetrenia prenechaj ozaj chorým ľuďom. Potom sa nemôžeme dostať,keď nám niečo je.

taktotedanie
5. aug 2024

Poznamka? Sama si to spomenula, s tvojim mentalnym zdravim to tiez nieje ruzove evidentne mas problem tak s tym ti kozny nepomoze len psychiater, bola to rada tak ako si chcela preto si tu pisala, aspon keby si podakovala! K 100 diagnozam si pripocitaj aj neznalost slusneho spravania
Nemas zaco

autor
5. aug 2024

U psychiatra som bola keď mi začali úzkosti a netušila som čo sa so mnou deje, tak mi diagnostikovala úzkostno depresívnu poruchu...pol roka som brala antidepresíva, až sme nakoniec pri tretej psychiatričke zistili, že úzkosti mám z histamínu. Stravu som samozrejme upravila, držím tak isto aj diétu na ten chronický zápal žalúdka. Ale tie úzkosti prichádzajú s každou zmenou na mojom zdravotnom stave.
Ja si uvedomujem, že mi to psychika zhoršuje. A nie je to tak, že keď mi nič nie je, tak si niečo dovymýšľam, aby som nemala nudný deň. Určite by som oveľa radšej trávila život ako každodenným stresom...ale ano, riešim aj možnosť ísť znova za psychiatrom, aby vylúčil, čo môže byť reálne z psychiky a čo je "klasický" problém.

U zubára som bola, spravil mi komplet RTG, zápal nemám žiadny, zub mi žiadny nerastie, 8 nemám. Tak isto nemám ani žiadne kanáliky zle prečistené, kontroloval mi aj vnútro úst, podnebie, nejaké väzivá či čo to bolo a všetko je ok. Akurát ma poslal na sono k stomatochirurgovi, aby mi spravil sono slinných žliaz.

Bola som s tou bolesťou "sánky" aj u ORL? to bola prvá cesta, pozrela komplet všetko a že všetko je ok. Jemne chytila sánku pred ušami a povedala, aby som otvorila do široka ústa. Mňa to teda hodne zabolelo, na čo ona povedala, že to by ma rozhodne bolieť nemalo.

Takže ďalšia možnosť je neurológia, kam som objednaná.

Čo sa týka chrbtice, bola som na vyšetrení, tam mi povedal, že mám nejak prehnuté stavce v krížovej oblasti a to mi môže spôsobovať bolesť v stehennej kosti.

autor
5. aug 2024

@lienka.7 nič v zlom, väčšinu vyšetrení si platím, keďže chodím na súkromné kliniky. Tak isto aj minuloročnú zdravotnú kompletnú prehliadku som si zaplatila. Plus do toho si platím zdravotné poistenie ako každý iný človek. Myslela som si, že peniaze v zdravotníctve nie sú preto, lebo sa kradnú na najvyšších miestach a ošetrujú sa asociáli, feťáci a rôzne indivíduá, ktoré nie sú prínosom pre tento štát a len ho vyciciavajú, ale ok...Váš názor, beriem.

autor
5. aug 2024

@taktotedanie Základy slušného správania myslím mám a teda ospravedlňujem sa, ak to vyznelo horšie ako malo, len tá posledná časť ma mierne rozhodila. V každom prípade, za rady predtým ďakujem.

drobec02
5. aug 2024

Sestru bolel krk ,potom to prešlo do kľúčnej kosti ,ramena až ku bolela celá ruka dosť dlho ,lekár povedal že to stoho že sa veľa hrá z telefónom,hahaha neskôr ju začali bolieť kolená až jej jedno opuchlo až nemohla chodiť ,bolesti v slabinách , únava nervozita a nakoniec po mesiaci CT a potom magnetická rezonancia a diagnóza rakovina lymfatických uzlín a metastázi na kosti a ramene takže ak nie si ok tak si za tým stoj ,sestre nikto neveril že ju niečo bolí veď čo 18 ročná šťanda chce ,chvalabohu je tu rok po chemo a dvoch operáciách,klop klop

autor
5. aug 2024

A ďakujem všetkým, ktorí aspoň rozmýšľali, čo by to mohlo byť.
Ja psychiatra samozrejme nevylučujem, som si vedomá toho, že všetko stres len zhoršuje.

autor
5. aug 2024

@drobec02 toho sa presne bojím, či by to nemohlo byť niečo také...a ak aj, tak nech na to prídu čím skôr...lenže ak by sme sa mali riadiť tým, čo napísalo pár ľudí vyššie, tak som len hypochonder...podobne ako Vaša sestra...a radšej sa budem snažiť prísť na to čo mi je, ako by som to mala podceniť a že a veď nič to nie je, len som hypochonder...

taktotedanie
5. aug 2024

Tak si ho zozen, pretoze ak ta rozhodi toto tak sa necudujem tvojmu “stavu” a ked ti najdu pricinu nejake ochorenie psychika ta polozi
Pekny den

lienka.7
5. aug 2024

@autorka keby ti niečo bolo, tak by ti to už našli... preventívky sú zadarmo, a aj si ich na teba výkaze lekar, neboj sa. Pokial všetko platis ako osol, tvoj problém. Vidia to, tak ta pekne zosekaju. 👌 psychiater by ta vyšiel menej, neboj.

autor
5. aug 2024

@taktotedanie ak by som bola zly clovek, tak by som Vam priala zazit si na vlastnej kozi ake to je, ked neviete uplne ovladat svoj strach a pocity. Takto Vam prajem len to, aby ste sa to naucili chapat. Nie kvoli mne, ale mozno raz bude potrebovat pochopenie niekto z Vasich blizkych a teda podporu z Vasej strany…je sa na co tesit. Tymto som s Vami skoncila. Dakujem za radu a prajem pekny zvysok vecera

autor
5. aug 2024

@lienka.7 preventivna je raz za 2 roky. Tak sme si s manzelom zaplatili komplet vsetky vysetrenia, za 5 - 6 hodin sme boli vybaveni. Nemyslim si, ze to, ze clovek nechce cakat na termin na gastro o 2 mesiace alebo k neurologovi o pol roka z neho robi osla, ale ok…pokial viem, od nikoho tu som na svoje vysetrenia nepytala ani cent, takze… 🤷🏼‍♀️

Strana
z3