Závraty z krčnej chrbtice
Ahoj, tie čo máte problém so závratmi, kvôli krčnej chrbtici, ako sa to prejavuje?ako by ste popísali tie závraty? Dá sa s tým aj niečo robiť, pomáhajú nejaké lieky, alebo cvičenie alebo je to už nastálo? :( A ako často sa Vám závraty objavujú? Ďakujem za rady
@miriamka áno cca pol roka v kuse, mňa čo hlava bolela dovtedy možno 3x za život 😣 hlavne v zadnej časti a niekoľko migrén som mala za ten čas. Chvalabohu že už je to pár rokov dozadu a zas je to ok. Už keď cítim vzadu že začína bolieť krk a stúpa to do hlavy, najskôr to snažím rozcvičit, rozmasirovať, ak nezaberá nasadím dorziflex, ten do troch dní zaberie. Už to nenechám zájsť ďalej, vždy keď to podchytim na začiatku je to pár dní pokoj. A intervaly návratu bolestí sa predlžujú. No vzdala som sa niektorých vecí, prestala som háčkovať, vyrábať bižutériu, proste poloha hlavy rúk a chrbta pri tomto mi robila problémy. Ono dosť som to svojho času preháňala, chcela dom takú z onakú čiapočku pre malú a hodiny som háčkovala, to isté čo šperkami. Občas ešte maľujem na textil aké musím si tieto veci dávkovať...po troche a tretie dieťa mi to ani moc neumožňuje je taký lapaj , berie mi väčšinu času 😆
@miriamka brala som veľa liekov...aj proti točeniu hlavy -to vôbec nezaberalo, to bolo skôr určené ak problém vznikol vo vnútornom uchu, lieky na uvoľnenie svalov (dorziflex), proti bolesti (xeforapid, aulin), milgamma - vitaminy. Mne to celé ale zhoršoval herpes čo som mala v oblasti krku, takže ja som aj antivirotiká brala.
@miriamka to háčkovanie je zabijak na to, fakt som to preháňala, niekolko čiapok za týždeň som urobila, potom mi už tŕpla ruka aj v noci som sa na to budila, alebo malý ak ma zobudil, že chce cumlík, nebola som schopná mu ho tou rukou dať, lebo som si ju necítila a nehovoriac o tom ako ma bolela v oblasti ako ked máš syndróm kaprálneho tunela. Proste nie len počítačová myška, ale aj háčik dlhodobo nie je ok. Syn má odomňa asi 6 čiapok za dva roky ak to nepreháňam je to ok.
Závraty, na zvracanie, super silné tlaky na spánky a sánku..lieky nepomôžu, len pravidelné cvičenie na krčnú chrbticu ale odporúča sa zároveň cvičiť na celú chrbticu, tie cviky sa dajú nájsť na internete, taktiež ak na RTG zistia bloky na krčných stavcoch lekár odporúča rehabilitáciu..tak treba s tým začať čím skôr, lebo krčná chrbtica a celkovo chrbtica to je...veľký beťár...
@miriamka Zabudla som ti napísať, že v lekár.potrebách sa dajú kúpiť akupunktúrne podložky rôznych veľkostí, ja som si kúpila tú najmenšiu, vystlejem si ju uteráčikom a krkom na to ľahnem, veľmi mi to pomáha...na začiatku to bolí, lebo sú to také ostré čudlíky, ale uľaví sa mi od toho dosť..
@miriamka ahoj. Čítam ake mas problemy a akoby si opisovala moje. Uz ti nieco pomohlo? Ja to mam uz zopar dni niekedyelsor inokedy horsie. Zacala som pred mesiacom cvicit, ale nie cielene na chrbticu skor take silove s cinkami. No a mam pocit, ze som si dost pohorsila. Vcera som. Bola aj na masazi po nej bolo uplne v pohode a dnes zas pocit, ze sa mi toci hlava.boli ma krk a vzadu hlava.
@katarina.banska no mne po masazi uplne ze zle...do dnes nie som uplne ok...stale zavratove pocity
@katarina.banska no mne po masazi uplne ze zle...do dnes nie som uplne ok...stale zavratove pocity
@miriamka nečítala som všetko a neurológ Ti nenapísal infúzie?ja, keď som mala s týmto problém sa mi veľmi uľavilo.Mne aj pískalo v ušiach, závraty, bolesti, pocit stiahnutosti...je to nekonečný príbeh, ak máš dobrý RTG či neviem či si bola na MR zvykne pomôcť pravidelná masáž.mozno máš niečo zablokované v krížoch či hrudnej chrbtice a to vyžaruje do krku
Často sú to skrátené svaly, šľachy....
@katarina.banska ako Ti je?Ja tyzden pravidelne SM system cvicim+joga...verim ze pomoze

@miriamka čoraz menej. Treba cvičiť SM systém. U nás v nemocnici majú rehabilitačné sestry dve čo ho ovládajú. Mala som 10x aj sama doma som podľa internetu cvičila, aké treba aby ťa niekto odkontroloval či to robíš dobre. Pomohli mi veľmi aj obstreky a masáže ale mäkké techniky.