Zhoršené výsledky štítnej žľazy: Ako postupovať?
Ahojte, ešte pred 4m som mala TSH na úrovni 4, čo je u mňa relatívne dobre. Keď mám pod 2 napríklad, tak sa necítim ok. Ale tak medzi 3-4 je fajn. Po odberoch dnes som zistila, že mám TSH 9, pri nezmenenej liečbe. Užívam liek ráno, nalačno, podľa inštrukcie lekárky hodinu pred jedlom, aj pred kávou. Mám už vysoké dávky lieku Poslala som jej výsledky, nech sa na to pozrie. ft3 aj ft4 mám v norme. železo a Hgb - ok, feritín a sTrf nízky. Ako ste postupovali vy? Aké máte režimové opatrenia? Držíte AIP za účelom eliminácie zápalu? Mám hashimoto. Ďakujem.
Neužívaš nejaký doplnok?
@stellarstar keratín na vlasy a vlasové hnojivo (biotín, metionín, L-cysteín, kyselina pantoténová), vitamín D, lagosa.
@stellarstar keratín na vlasy a vlasové hnojivo (biotín, metionín, L-cysteín, kyselina pantoténová), vitamín D, lagosa.
@anonym_autor pozri si zloženie a či vôbec môžeš pri hashimoto užívať. Že či to nerobí jedno z nich
Na nete píšu že od liekov na štítnu odstup aspoň 4 h. Máš 4 h odstup?
@stellarstar jasne, že mám odstup, užívam ich na obed a potom večer. S tým, že ich užívam dlhodobo a nikdy s nimi nebol problém. Dokonca metionín umelo môže znižovať výsledok TSH niekedy, čiže ho treba pred odberom vynechať.
@stellarstar jasne, že mám odstup, užívam ich na obed a potom večer. S tým, že ich užívam dlhodobo a nikdy s nimi nebol problém. Dokonca metionín umelo môže znižovať výsledok TSH niekedy, čiže ho treba pred odberom vynechať.
@anonym_autor este ma napadlo, koľko máš rokov? Pýtam sa kvôli tomu či nahodou nie si perimenopauze? Aj vtedy sa moze tsh zvýšiť
@anonym_autor este ma napadlo, koľko máš rokov? Pýtam sa kvôli tomu či nahodou nie si perimenopauze? Aj vtedy sa moze tsh zvýšiť
@stellarstar 44, ale hormóny mám ok, a ide o nejaké režimové niečo a potrebujem to zmeniť. Zrejme potrebujem AIP. Ja mám hormón už substituovaný na najvyššej hranici.
@stellarstar 44, ale hormóny mám ok, a ide o nejaké režimové niečo a potrebujem to zmeniť. Zrejme potrebujem AIP. Ja mám hormón už substituovaný na najvyššej hranici.
@anonym_autor Ako silny euthyrox uzivas? Myslim si, ze by to mohlo suvisiet s perimenopauzou. Dcera mala 100uq v puberte, a to zacinala v 11 rokoch na 25ug, teraz ma 88. Uz bude mat 17 rokov, tak uz puberta odznela.
ja som si kúpila vlasové hnojivo, a chat gpt mi ho neodporučil užívať 🙂 následne som si to potvrdila u lekára, som liečená na hypertyreózu
ja som si kúpila vlasové hnojivo, a chat gpt mi ho neodporučil užívať 🙂 následne som si to potvrdila u lekára, som liečená na hypertyreózu
@denisa_deniska na hypo môžeš, mám to odsúhlasené lekárom.
@anonym_autor Ako silny euthyrox uzivas? Myslim si, ze by to mohlo suvisiet s perimenopauzou. Dcera mala 100uq v puberte, a to zacinala v 11 rokoch na 25ug, teraz ma 88. Uz bude mat 17 rokov, tak uz puberta odznela.
@anonym_569f56 200 μg.
Neješ niečo kde je jód alebo sója? Ten by si nemala pri hashimoto... hypofýzu a obličky si mala vyš?
Neješ niečo kde je jód alebo sója? Ten by si nemala pri hashimoto... hypofýzu a obličky si mala vyš?
@stellarstar sóju minimálne, jód nejem, ani žiadne doplnky vôbec. Všetko mám vyšetrené, všetko mám v poriadku, len som sa za 3m dramaticky zhoršila... a neviem čím.
@stellarstar sóju minimálne, jód nejem, ani žiadne doplnky vôbec. Všetko mám vyšetrené, všetko mám v poriadku, len som sa za 3m dramaticky zhoršila... a neviem čím.
@anonym_autor tak by som tu sóju vynechala a chorá si nebola za tie 3m?
@anonym_autor tak by som tu sóju vynechala a chorá si nebola za tie 3m?
@stellarstar nejem sóju vôbec, iba ak je v niečom - ona je v mnohých výrobkoch ako aditívum, ale samostatnú sóju, ani sójové výrobky nejem, nekupujem. Chorá som nebola. Ale aj keď som chorá, ŠŽ sa to nedotýka. Ja mám hypo viac ako 20r, a nikdy sa žiadna choroba, ani nič podobné pod výsledky nepodpísali.
@anonym_autor a protilátky máš aké?
@3petka vysoké, ja mám hashimota, mám stále vysoké protilátky.
@3petka vysoké, ja mám hashimota, mám stále vysoké protilátky.
@anonym_autor a akú máš hodnotu ak smiem vediet. Ja síce neviem akú som mávala kedysi lebo nikdy mi to moja Dr nepovedala no teraz sa opýtam keď pôjdem na kontrolu ale ja som šla ako samoplatca na kontrolu a mala som TPO 160.
Ešte pred tým mi asi pól roka zvýšila dávku ale necítila som sa dobre tak som prešla späť na nižšiu a je mi fajn. Plus som urobila nejaké úpravy jedálničku a pod.
Toto je z minulého roku: aTG 479.30 kIU/l, aTPO 121.70 kIU/l , aTSH receptor 1.02 IU/l. Ale to bolo v čase, keď som mala TSH v re. rámci, teraz to bude oveľa viac.
Ahojte, len pre info začala som užívať liek tak, že si nastavím budík na 2.00 v noci. Po dvoch týždňoch mám TSH 3. Takže tam niekde bol problém, ráno som si dala kávu cca. hodinku po užití a liek sa mi nevstrebával.
Ahojte, len pre info začala som užívať liek tak, že si nastavím budík na 2.00 v noci. Po dvoch týždňoch mám TSH 3. Takže tam niekde bol problém, ráno som si dala kávu cca. hodinku po užití a liek sa mi nevstrebával.
@anonym_autor ja som kedysi užívala euthyrox rano s tým že som nečakala tú pol h a dala som si kávu. Výsledky vždy dobré. Ale na čo si dávaš budíček o 2 h ? Daj si tbl pred spaním. Ja to tiež tak užívam. By ma ani nepadlo o 2 h vstávať kv tbl to by som uz nezaspala
@anonym_autor ja som kedysi užívala euthyrox rano s tým že som nečakala tú pol h a dala som si kávu. Výsledky vždy dobré. Ale na čo si dávaš budíček o 2 h ? Daj si tbl pred spaním. Ja to tiež tak užívam. By ma ani nepadlo o 2 h vstávať kv tbl to by som uz nezaspala
@stellarstar musí to ísť na lačn žalúdok a pred spaním tam jedlo určite ešte mám nepretrávané. Skúšala som aj večer pred spaním a neboli dobré výsledky. Zjavne potrebujem asi min. 2-3h odstup od všetkého. Mám gastritídu, čiže vstrebávanie je horšie a teda som rada, že som si našla cestu.
@stellarstar musí to ísť na lačn žalúdok a pred spaním tam jedlo určite ešte mám nepretrávané. Skúšala som aj večer pred spaním a neboli dobré výsledky. Zjavne potrebujem asi min. 2-3h odstup od všetkého. Mám gastritídu, čiže vstrebávanie je horšie a teda som rada, že som si našla cestu.
@anonym_autor veď som nalačno, večeru mám o 18 h a ja už ptm nejem.

Neužívaš nejaký doplnok?