Zhoršené výsledky štítnej žľazy: Ako postupovať?
Ahojte, ešte pred 4m som mala TSH na úrovni 4, čo je u mňa relatívne dobre. Keď mám pod 2 napríklad, tak sa necítim ok. Ale tak medzi 3-4 je fajn. Po odberoch dnes som zistila, že mám TSH 9, pri nezmenenej liečbe. Užívam liek ráno, nalačno, podľa inštrukcie lekárky hodinu pred jedlom, aj pred kávou. Mám už vysoké dávky lieku Poslala som jej výsledky, nech sa na to pozrie. ft3 aj ft4 mám v norme. železo a Hgb - ok, feritín a sTrf nízky. Ako ste postupovali vy? Aké máte režimové opatrenia? Držíte AIP za účelom eliminácie zápalu? Mám hashimoto. Ďakujem.
Neužívaš nejaký doplnok?
@stellarstar keratín na vlasy a vlasové hnojivo (biotín, metionín, L-cysteín, kyselina pantoténová), vitamín D, lagosa.
@stellarstar keratín na vlasy a vlasové hnojivo (biotín, metionín, L-cysteín, kyselina pantoténová), vitamín D, lagosa.
@anonym_autor pozri si zloženie a či vôbec môžeš pri hashimoto užívať. Že či to nerobí jedno z nich
Na nete píšu že od liekov na štítnu odstup aspoň 4 h. Máš 4 h odstup?
@stellarstar jasne, že mám odstup, užívam ich na obed a potom večer. S tým, že ich užívam dlhodobo a nikdy s nimi nebol problém. Dokonca metionín umelo môže znižovať výsledok TSH niekedy, čiže ho treba pred odberom vynechať.
@stellarstar jasne, že mám odstup, užívam ich na obed a potom večer. S tým, že ich užívam dlhodobo a nikdy s nimi nebol problém. Dokonca metionín umelo môže znižovať výsledok TSH niekedy, čiže ho treba pred odberom vynechať.
@anonym_autor este ma napadlo, koľko máš rokov? Pýtam sa kvôli tomu či nahodou nie si perimenopauze? Aj vtedy sa moze tsh zvýšiť
@anonym_autor este ma napadlo, koľko máš rokov? Pýtam sa kvôli tomu či nahodou nie si perimenopauze? Aj vtedy sa moze tsh zvýšiť
@stellarstar 44, ale hormóny mám ok, a ide o nejaké režimové niečo a potrebujem to zmeniť. Zrejme potrebujem AIP. Ja mám hormón už substituovaný na najvyššej hranici.
@stellarstar 44, ale hormóny mám ok, a ide o nejaké režimové niečo a potrebujem to zmeniť. Zrejme potrebujem AIP. Ja mám hormón už substituovaný na najvyššej hranici.
@anonym_autor Ako silny euthyrox uzivas? Myslim si, ze by to mohlo suvisiet s perimenopauzou. Dcera mala 100uq v puberte, a to zacinala v 11 rokoch na 25ug, teraz ma 88. Uz bude mat 17 rokov, tak uz puberta odznela.

Neužívaš nejaký doplnok?