icon

Žienky, som v 16tt, chcem sa spýtať či užívate nejaké vitamíny alebo vôbec nič?

beatrixx123
1. dec 2020

Keďže ako tehotná som už riešila že nemej jedávam dokonca som aj schudla tak či preistotu užívať nejaké vitamíny aby babo malo všetko

viikkki
1. dec 2020

@beatrixx123 femibion 2 - od druhého trimestra sú tam všetky vitamíny ktoré babo potrebuje ale nenahrádza stravu...

s_a
1. dec 2020

kyselinu listovú na začiatku, potom ani to nie a malý je zdravý ako buk a vždy mal ukážkové výsledky.. teda užívala som ešte železo, ale to mi ku koncu ani dobre nestúpalo,, a tiež som málo jedla lebo som celé tehotenstvo nechutilo poriadne.. keď tak len sladkosti mi občas prišli na chuť, ale z normálneho jedla som jedla málo

alikal
1. dec 2020

ja som brala tehu vitaminy od jamiesona, ale doktor mi vravel ze nie su nutne ak nechudnes ozaj rapidne, babo si vzdy vezme co treba z mamy, uplne v najhorsom pripade by tebe zacali padat vlasy alebo sa lamat nechty ale ze babo bude v poriadku, vela zien na zaciatku schudne

renatamate
1. dec 2020

@beatrixx123 pri dcére som neužívala nič, teraz mi tiež moc “nebere” som v 15 týždni ale snažím sa jesť každý deň, ovocie, zeleninu.
Stretla som sa s názorom jednej zdravotnej asistentky ktorá hovorila že dnešné mamičky sú so všetkého vystresované a trepú do seba kopec vitamínom. Namiesto toho by mali spomaliť, ukľudniť sa, sadnúť si, dať si pohar vina a najesť sa. Tak sa sem tam snažím to dodržať.
Ináč by som sa spýtala radšej gynekológa

jullietka
1. dec 2020

@renatamate pohar vina v tehotenstve? To ako vazne?

cookie29
1. dec 2020

Babo bude mat všetko. Príroda to tak zariadila. Ale Ty riskujes nejaké nedostatky a raz sa Ti to spočíta. Nejde o to či ješ menej ale aby si mala vyváženú stravu.

diaalex
1. dec 2020

@beatrixx123 femibion 2 od 13tt som brala 🙂 a nie, nemám extra veľké dieťa a ani som neprenášala 🙂

eskop
1. dec 2020

@beatrixx123 ja tiez nic nepouzivam, teraz neskorsie magnezium len a jem celkom dost ovocia aj zeleniny, polievky . Babatko si same vezme co potrebuje, nechcela som uzivat ziadne lieky.

kiki68
1. dec 2020

Ja som brala femibion 2 a jedla zeleninu a ovocie. Zdrave veci a maly je uplne oki, moj medvedik

renatamate
1. dec 2020

@jullietka áno úplne vážne

vevapeto
1. dec 2020

@beatrixx123 ja som si kúpila kys. listovú ( hlavne v 1.trimestri) a ešte omega mastné kyseliny, femibion sa mi zdá zbytočne predražený. To, že na začiatku trochu schudneš nie je nič hrozné.

vevapeto
1. dec 2020

@renatamate sem tam ( 1x za mesiac) si dám deci vínka aj ja, aj mojej prvorodenej to nijak neublížilo, je z nej šikovná baba 😅👌

renatamate
1. dec 2020

@vevapeto presne, ja som si sem tam dala pri dcére deci červeného alebo pohar piva a bude mat 2 roky a je úplne v poriadku. Je to ale každého vec, či čo a ako budú robiť aj v tehotenstve aj vo výchove dieťatka.

leeo
1. dec 2020

@beatrixx123 okrem kyseliny listovej na zaciatku som nebrala nic. Deti zdrave zatial chvala Bohu. Skus jest menej ak ti nechuti, ale kvalitnejsie.

ivka21
1. dec 2020

Ja som pri prvom jedla ale koli nevoľnosti som prestala lebo išli zo mňa von. Inak iba kyselinu listovú, železo, a magnézium. Inak veľa zeleniny a ovocia a vápnik zo stravy

erika2789
2. dec 2020

@beatrixx123 femibion 2 a magnezium 🙂

poleva
4. dec 2020

Ladeevita vitamíny