icon

Život s chronickou infekciou Helicobacter

dominika2019
12. mar 2025

Dobry deň chcem sa spytať či je to velmi važne ked je to chronické alebo da sa s tym normalne žit ? Mam 28 rokov a som z toho nestastná velmi.Mam az taky nepokoj,uzkost z tych vysledkov.Dakujem

Strana
z2
balerina2025
12. mar 2025

@dominika2019 ako chronicke? ze ti vysiel viac x pozitivny? z krvi ci stolica, u lekarky?

dominika2019
autor
12. mar 2025

@balerina2025 mala som ho v roku 2018 a teraz ho mam.V papieroch mam stredne tazky chronicky zapal zaludka.

dominika2019
autor
12. mar 2025

@dominika2019 bola som na hadicu

balerina2025
12. mar 2025

@dominika2019 a kde ta to presne boli. mna caka hadica, bojim sa
inac pri castom helikobakterovi by som isto chodila castejsie na kontrolu. lekarka co na to povedala

dominika2019
autor
12. mar 2025

@balerina2025 ja som nemala ziadne priznaky nic ma nebolelo.Iba som isla na celiakiu na vysetrenie a zrazu toto.Dr.povedal ze mate helicobaktera dame atb a ja doma citam ze chornicky zapal....

balerina2025
12. mar 2025

@dominika2019 aha a cieliakia ako prebieha vysetrenie

dominika2019
autor
12. mar 2025

@balerina2025 tak isto biopsiou

balerina2025
12. mar 2025

@dominika2019 nebola som este.

deti95060810
12. mar 2025

mám to čo ty a mne ani antb. nepomohli...

dominika2019
autor
12. mar 2025

@deti95060810 tak vam dali dalsie atb?

unicornlady
12. mar 2025

Minule ten docent (minulý týždeň) v Dámsklom klube (STV1 to dáva na obed) hovoril, že je 80% šanca vyliečiť helikobaktera.

Moja mamina mala helikobaktera tiež asi 2x.
Niekto jej poradil mastichu.
https://mastichaterapia.sk/masticha-zabijak-hel...

Neviem, či toto jej konkrétne pomohlo, ale brucho ju už nebolieva.

malvinka229
12. mar 2025

@dominika2019 Ja som žiaľ ten menej šťastný prípad, kde antibiotiká nepomohli a mám ho už 12 rokov. Mávala som dosť veľké ťažkosti s trávením ale v tom čase som študovala na VŠ, čo je tiež záťaž pre žalúdok. Počúvala som svoje telo a prišla som na to, čo mi škodí a už nemám žiadne bolesti ani kŕče a neberiem žiadne lieky, iba pijem aloe vera. Tej diagnózy sa určite netreba báť, zisti, čo ti škodí, budú to hlavne niektoré mliečne výrobky, káva, kapucino a pod. Gastroskopia je najlepší spôsob, ako identifikovať tráviaci problém. Dlho som odkladala toto vyšetrenie a možno by som sa helikobaktera už dávno zbavila, keby som neotáľala. Ale žijem plnohodnotný život, samozrejme, stravujem sa zdravo a vlastne ani nevnímam, že mám nejakého spoločníka 😃

dominika2019
autor
13. mar 2025

@malvinka229 dobry den tak to ma mrzí. A ked mate stale helicobaktera tak mate aj stale zapal? To vam neskodi nejak na zaludok?

dominika2019
autor
13. mar 2025

@unicornlady dobrý deň ano masricha activ zacinam uzivat ale ked uz to mam ako chronicky zapal ci mi to pomoze 🥲 ci ten zapal uz budem mat stale navzdy

unicornlady
13. mar 2025

Ja by som aj probiotiká určite doplnila.
Nech sa obnoví črevná mikroflóra. Proti zápalom je dobrý aj vitamín C a D.

kiki68
13. mar 2025

Skus preliecit atb a potom imunolog skrz imunitu. Predsalen celiakia je metabolicke ochorenie, cize tam prisna blp strava a pd imunologa nieco na imunitu.

kiki68
13. mar 2025

Neviem, ci vies, ale vsetci v rodine tiez musia byt testovani zo vzorky stolice, tiez intimny partner. Oni mozu mat totiz tiez toto a roky, u mna to tak riesil na gastro a mal aj partner. Lebo inak Ta ihned po liecbe niekto takto reinfikuje. Nezabudaj, ze je to velmi nakazlive a staci vykyv imunity

dominika2019
autor
13. mar 2025

@kiki68 dobry den celiakia sa mi nepotvedila.a vy ste to mali tiez?

oli18
13. mar 2025

Helikobaktera ma 99 % populacie a zni o tom nevedia, lebo nemaju problemy.
Ak ho aj antb..vyliecis, za chvilu ho chytis znovu. Ja ho mam dlhodobo, aj zapal zaludka. Moj mlady rozhladeny gastroenterolog mi ho odmietol liecit prave z toho dovodu. Beriem liek na znizenie zaludocnej kyseliny, nejem niektore veci, ktore mi robia kyselinu, co je zivna poda pre HB. Pijem dlhodobo harancekovy caj. Masticha mi nepomohla.

aandrea9
13. mar 2025

@dominika2019 máš helicobaktera alebo chronicķy zápal žalúdka? Helicobakter sa predsa dá liečiť pokiaľ viem. Ja mam chronicky zápal žalúdka a žijem. Nepijem alkohol a vyhýbam sa pikantným a korenistym jedlám. To je všetko.

tatiana149
13. mar 2025

@dominika2019 mám ho niekoľko rokov. Tiež som bola nešťastná. Ale žijem s tým. 10 % percent ľudí sa ho vôbec nemusí zbaviť. A ja Patrim k nim. Ani trojkombinacia antibiotík mi nepomohla ani stvorkombinacia. Proste ho mám stále. Na gastro chodím pravidelne

dominika2019
autor
14. mar 2025

@tatiana149 dobry den a mate aj chronicku gastritidu?

dominika2019
autor
14. mar 2025

@aandrea9 ako dlho ho mate? Ja mam aj helico aj chronicku gastritidu

dominika2019
autor
14. mar 2025

@oli18 a nezhorsuje sa stav pri chronickej gastritide? Bojim sa toho najhorsieho ze rokmi mi moze byt diagnostikovane horsie

aandrea9
14. mar 2025

@dominika2019 zistili mi to pred cca 9 rokmi na gastro ale nemala som nikdy žiadne ťažkosti. Helico som nemala.

canany
14. mar 2025

@oli18 ano presne toto som citala v zopar knizkach, ze jednoducho ho mame v sebe a kadeco ine, ale spravnou stravou si vieme tieto "zivocichy" drzat na uzde a neskodia nam. Ale v dnesnej dobe vysokospracovanych potravin,sladkosti a kadejakeho bordelu, sa jednoducho premnozia a skodia.

balerina2025
14. mar 2025

@dominika2019 budes sledovana, neboj. ked su chronicke zapaly, lekar by tiez mal na to dozerat

malvinka229
14. mar 2025

@dominika2019 určite už žalúdku uškodil, lepšie by mu bolo bez helikobaktera. No po poslednej gastroskopii spred dvoch rokov boli všetky výsledky v norme. Proste dá sa s tým žiť a ak je to neliečitelný prípad, čím skôr sa s tým človek zmieri, tým lepšie a bude sa aj cítiť lepšie. Heliko je veľmi citlivý na stres, takže take it easy 😄

stanulienkat
14. mar 2025

Naco mas dve identicke diskusie? Uz sme ti pisali, ze chronicku gastritidu ma velmi vela ludi a zalezi na tvojej zivotosprave. Co mas OCD?

Strana
z2