Žlčníkový záchvat: Ako vyzerá a bolí?
Kto to mal ? Ako Vás to bolelo?
Neda sa popisat. Brutalna bolest za hrudnou kostou, ziadna ulavova poloha. Mala som viackrat, pri poslednom som schytala zapal pankreasu, take hospitalizacia a ked sa upravili hodnoty krvnych testov, rovno mi ho vybrali
U mňa to bolo sťažené dýchanie obrovská bolesť vystrelujúca do lopatky horšia ako kontrakcie žiadna ulavova poloha a zvracanie. Prvý krát som si reálne myslela že idem asi umrieť :D som rada že žlčník už nemám 👍
Sťažené dýchanie, bolesť za hrudnou kosťou v tom trojuholníku taká zvláštna tupá bolesť prosté ani sa nadýchnuť ani nič iné žiadna úľavova poloha a nosia zabrala až po 0,5 h
no boli to ako hovado....zacina to ako nic, postupne sa ta bolest stupnuje a "putuje", akoby az do stredu hrude a mas pocit ze dostanes infarkt, nasledne sa to vrati pod pravy obluk a tak ta to stiahne ako paragraf, a nevies ci mas sediet-lahnut-cupnut-schulit abo ako...a napina na zvracanie...tam pomoze len urgent, alebo ak mas nospu aj 4 tabletky a na zlcnik = to potom postupne uvolni a potom rovno ist za lekarom...ja som po operacii a vdaka bohu nikdy viac taka bolest bolo to hrozne...cim viac budes otalat tym viac budes riskovat viac a viac zachvatov a viac silnejsie.
no boli to ako hovado....zacina to ako nic, postupne sa ta bolest stupnuje a "putuje", akoby az do stredu hrude a mas pocit ze dostanes infarkt, nasledne sa to vrati pod pravy obluk a tak ta to stiahne ako paragraf, a nevies ci mas sediet-lahnut-cupnut-schulit abo ako...a napina na zvracanie...tam pomoze len urgent, alebo ak mas nospu aj 4 tabletky a na zlcnik = to potom postupne uvolni a potom rovno ist za lekarom...ja som po operacii a vdaka bohu nikdy viac taka bolest bolo to hrozne...cim viac budes otalat tym viac budes riskovat viac a viac zachvatov a viac silnejsie.
@lubkavargova1 veru 🤣 ja som čakala pol roka. Môj rekord ? 6 záchvatov za deň
Mna skrutilo od bolesti tak ako keby ma posadol demon.
U mňa horšie ako pôrod prirodzený. Zatiaľ ma žlč záchvat chytil 2x, bolesť hrozna, mne vystrelovalo az do pľúc, do dychu, v strede pod prsiami kŕč, dokázala som byť jedine v ľahu na boku so skrcenymi nohami, v trase. Nuž, po 37 minútach som mužovi povedala, že nech volá sanitku, no ustalo to naraz a neskutočná úľava v celom tele. Občas cítim kŕč, no nasadim lieky. Som adept na výber, kvôli niekoľkým kameňom tam, no stále odkladám. Až raz ma to prinúti ísť.
U mňa horšie ako pôrod prirodzený. Zatiaľ ma žlč záchvat chytil 2x, bolesť hrozna, mne vystrelovalo az do pľúc, do dychu, v strede pod prsiami kŕč, dokázala som byť jedine v ľahu na boku so skrcenymi nohami, v trase. Nuž, po 37 minútach som mužovi povedala, že nech volá sanitku, no ustalo to naraz a neskutočná úľava v celom tele. Občas cítim kŕč, no nasadim lieky. Som adept na výber, kvôli niekoľkým kameňom tam, no stále odkladám. Až raz ma to prinúti ísť.
@zuzana2910 zlcnikove kamene su potencionalna prekanceroza
Cakas kym budes mat zachvaty aj z cistej vody? Alebo ked ti nebodaj kamen vycestuje a zasekne v zlcnikovych cestach a ty ozltnes ako kanarik a pojde ti o zivot? 🤷🏻♀️
Cakas kym budes mat zachvaty aj z cistej vody? Alebo ked ti nebodaj kamen vycestuje a zasekne v zlcnikovych cestach a ty ozltnes ako kanarik a pojde ti o zivot? 🤷🏻♀️
@taktotedanie ja som mala piesok v zlcivodoch. Ozltla som. Predtým som nikdy bolesti nemala.
Naozaj, nie je to sranda
@taktotedanie stále si to nepripustam, že k tomu dôjde. Viem, k návštevnosti lekárov sa musím polepšiť. A potom Ti ďalší napíše, že neboj s kameňmi sa dá úplne v pohode žiť. Výber si.
@taktotedanie stále si to nepripustam, že k tomu dôjde. Viem, k návštevnosti lekárov sa musím polepšiť. A potom Ti ďalší napíše, že neboj s kameňmi sa dá úplne v pohode žiť. Výber si.
@zuzana2910 absolutna somarina , v tomto by som na “rady” suseda odvedla alebo laika absolutne nedavala, za mna hazardujes so zivotom a velmi laxne sa k tomu stavias
Ja osobne poznam 2 osoby co takto odkladali az sa dopracovali k rakovine a za pol roka ich uz nebolo..a nehovorim kolkych som videla na are tak zltych, ze v tej nemocnicej posteli svietili ako slnko a doslova bojovali o zivot
Lebo tiez asi dostali taku radu ako ty
@zuzana2910 blbosť… ja by som to vybrala. Mala som piesok a to bolo horšie ale neváhala by som ani pri kameňoch.
@zuzana2910 ty nie si normalna, ze? Ty radis, ze v pohode s kamenmi sa da prezit? vies co znamena chronicky zapal ci drazdenie? Prekanceroza plus zlcove kamene ked upchaju zlcovod ci ked sa zmeni na blato? asi nevies, ze? Na vsetko co je pri pankrease by som si davala akurat riadne bacha
Tiez som mala len male kamienky skor take ako blato a to rovno mi povedal lekat ze vybrat zlcnik a neriskovat ze skoncim zlta ako kanarik a uz mi nic nepomoze na cely zivot...dakujem, neprosim. Bola som ako posrata, co to ma caka lebo v zivote som nebola operovana. Robili mi to laparoskopicky, 2 mesiace som cakala na operaciu...dovtedy som drzala prisnu dietu..obmedzovala co smiem a co nesmiem jest, ved aj tak by ma chytil zlcnikovy zachvat ak zjem nieco co to podrazi...v utorok som isla do nemocnice, stredu rano ma uz brali ako prvu na salu, a v piatok uz ma pustali poobede aj domov. V pondelok som isla za svojou lekarkou..o tyzden na vyber stehov a pomarodovala som klasicky 6 tyzdnov, kym sa telo spamatalo "co to kurva sa akoze dialo, co sahali do mna" :D a teraz som rok bez zlcnika, a pohoda. Samozrejme, dovtedy testujem a stale su potraviny co nemozem zjest alebo len malicko....z vajicok sa napriklad do 5 minut s prepacenym po.-..serem..takze take oblozene chlebicky nehrozia, max si musim dat dole vajicko :D :D :D ale uz si viem dat plenu kapustu...fasirku a atd atd...primerane...to zistis co ti zvladne travenie.

bolelo podobne ako kontrakcie😖