Zlepšenie zraku pomocou vitamínov
Ahojte,každým rokom sa mi zhoršuje zrak.Viem ,že vitamíny zázrak neurobia,ale poznáte konkrétne vitamíny,ktoré Vám aspoň zastavilo zhoršenie?
@anonym_b1d509 ako krátkozraký mal na svoj vek oko väčšie ako mal mať. Ako rástol, oko mu spomalilo rast a tak sa mu rozdiel zmenšil, dioptrie sa znížili.
@ekira1 ďakujem za realne vysvetlenie 🙂 z odpovedí dr - to pochybujem, som toho vela nevedela😁
@anonym_b1d509 to bolo vekom. Mne očný povedal, ze detom sa moze nástupom puberty zrak zlepšiť alebo zhorší. Dopredu povedať to nevie nik.
@yanni chvalabohu, ze sa to rastom takto same upraví, veľmi sme boli potešení😊
@taktotedanie neberiete vitamini ?🤪ja tiez nosim a poslednu dobu uz aj na citanie 🙄 asi ich kupim mozno spravia zazrak😂
@anonym_3b0701 vitaminy maju zmysel len v niektorych pripadoch
Iste, keď nie je pestrá strava, vitamíny sú potrebné. Keď je vývojová vada oka, vitamíny neposunú ohnisko pred alebo za sietnicu, ako by aj mohli. Ak je oko unavené, alebo vekom šošovka stráca schopnosť korigovať si dioptrie, vtedy môžu vitamíny pomôcť, oddialiť starnutie..
@anonym_3b0701 Ja pracujem na ocnej ambulancii a nosim okuliare a dalsie 3 kolegyne tiez 🫣
@taktotedanie u nášho očného nosia všetci okuliare. Keď tam pôjdem najbližšie, poradím im, aby začali brať vitamíny, zrak sa im vylieči 🫢
@anonym_a28cf9 👍👍
@anonym_a928c3 Mne to detsky lekar vysvetlil ,ked som ako vela matiek , ked dieta nastupilo do jasli ,pokupila vitamini.
Vsetko som vyhodila ,v mojej lekarnicke je sprej do nosa -morska .
prva pomoc pri poraneniach.to je vsetko .
Kazdy rok chodim na krv , takisto dieta chodilo do 5r zivota na prehliadku kde aj krv bola cheknuta (at )
Dieta je zly jedak , ale zato vela vonku , vela sa hybe a klop klop fakt malo chora .
Naposledy pred 1,5rokom.
Ja to takto napisem - treba vyuzit lekarsku prehliadku , ked je krv ok netreba vobec nic brat . 🤷🏼♀️
@anonym_3b0701 ved jasne, ja sa tiez riadim pokynmi a odporucaniami lekara 🙂 Hlavne ze mate dobre vysledky a ste zdravi 😉😊
@anonym_a28cf9 presne tak.mne sa úplne rozostrilo videnie na ľavom oku. Po výmene vnútroočných šošoviek asi dva roky. A kázala mi len luteinove doplnky, lebo na sietnici mám presne v strede miesto, ktoré slabo regeneruje. Myslela som, že jej preskočilo. Ale pomohlo mi to, po cca mesiaci úplne jasné videnie na obe oči. Samozrejme s dioptriami to nemalo nič spoločné
@anonym_a28cf9 presne tak.mne sa úplne rozostrilo videnie na ľavom oku. Po výmene vnútroočných šošoviek asi dva roky. A kázala mi len luteinove doplnky, lebo na sietnici mám presne v strede miesto, ktoré slabo regeneruje. Myslela som, že jej preskočilo. Ale pomohlo mi to, po cca mesiaci úplne jasné videnie na obe oči. Samozrejme s dioptriami to nemalo nič spoločné
@anonym_3d2e1c vo vasom pripade ano
Ale takto na dioptrie nie

@anonym_3b0701 ale kolko ludi berie tie vitaminy? Malo alebo tomu neveria. Taktiez sa ludia nestravuju zdravo aby tie latky prijali v potrave. Jasne, ze to nie je zazrak co vylieci kazdeho. Ale kazda minca ma dve strany, neda sa povedat, ze nieco nefunguje len preto, ze ja tomu neverim. A ocakavat od nich, ze lekari by mohli zavriet lebo nebudu ludia s okuliarmi je asi na takej urovni, akoze beriem vitaminy na imunitu, tak cakam, ze nikdy neochoriem.
@anonym_a928c3 Mne to detsky lekar vysvetlil ,ked som ako vela matiek , ked dieta nastupilo do jasli ,pokupila vitamini.
Vsetko som vyhodila ,v mojej lekarnicke je sprej do nosa -morska .
prva pomoc pri poraneniach.to je vsetko .
Kazdy rok chodim na krv , takisto dieta chodilo do 5r zivota na prehliadku kde aj krv bola cheknuta (at )
Dieta je zly jedak , ale zato vela vonku , vela sa hybe a klop klop fakt malo chora .
Naposledy pred 1,5rokom.
Ja to takto napisem - treba vyuzit lekarsku prehliadku , ked je krv ok netreba vobec nic brat . 🤷🏼♀️