icon

Zmenšenie poprsia hradené poisťovňou

adrianave
5. okt 2012

Máte niekto skúsenosti s preplatením smenšenia poprsia hradeneho zdravot,posťovnou,ja som sa jednej kliniky pýtala na púotrebne doklady,že potrebujem potvrdenie od ortopeda?neviete mi povedať pri akých prípadoch toot potvrdenie vydáva?muselo by mi to nejak ohrozovať chrbticu alebo ako to je?tiež mavam bolestri chrbtice ale či z toho ja neviem,ale velke prsia mi neuveritelne vadia,aj po psych,stránke,aj je to velká záťaž,nie je to moc príjemné.

evickav
6. okt 2012

@chikitka ja som takéto niečo zažila v Egypte,,, tam aj 10 roční chlapci slintali 😕 bolo mi to neskutočne trápne,,, ich ženy tam chodia v hábitoch a oni potom očumujú turistky,,,
vo vode si hovorím, že takto by mohli prsíčka stáť stále, aspoň by ma netlačili na žalúdok,,, sa mi mm smeje, že mi donesie balónky s héliom a mám po probléme 😀
sa hovorí, že keď sa niekto neoholí pod pažami, že tam má seno,,, no ja tam seno teda nemám a keď si ľahnem bez podprsenky, tak aj tak sa mi tam tie kozy rozbehnú 😝
mm má veľké ruky a vždy hovoril, že pre neho sú akurát do ruky,,, no teraz v tehu už by mu tuším ani dve na jeden nestačili 😨

sweetsuzi
6. okt 2012

Jaaaj baby ani neviete ako vam rozumiem, tiež som na tom podobne - raz ma jeden pokladnik v tescu tak nasral, stale mi cumel na kozy tak som mu rovno povedala že oci mam vyssie, a fungovalo, potom už sa rasej na mna vobec nepozrel 😀

locko007
6. okt 2012

@chikitka Minule som tomu pánkovi "podprsenkárovi" odkázala, že by mi mohol doniesť nejaké spodné prádlo. A on mi poslal také čipkované akože sexi prádielko (ešte aj so swarovského kamienkami) a samozrejme som si do tej podprdy nemohla napchať kozy. A väčšie NEMAJÚ!!!!!! Ja ako nechápem čo tie baby s mega silikónmi môžu mať za spodné prádlo.

locko007
6. okt 2012

@chikitka Keď vravíš o dovolenke. Na mňa ešte staré tety pohoršenie zazerali. Som myslela, že sa mi aj jedna cez papulu újde.

chikitka
7. okt 2012

@locko007
@evickav baby, tak to ja aby som si oblapila jednu kozu, musim nasiroko roztvorit obe dlane! takze, tiez take do ruky 😀 😀 😀 inak, vcera som listovala v bon prixe, oni maju kosiky aj Fka...a celkom pekne... takze ked zasa nabuduce budem zufala, tak sa asi uz nas...rem a objednam. lenze to sa celkom bojim, lebo sak vieme svoje... ziadna nepasujeeeeee 😠
pohorsene kukaju zavistlivkyne jedny! chceli by take bambuuče 😀 sak clovek je potom sam zo seba znechuteny, ked kazdy zazera...

evickav
7. okt 2012

@chikitka ja si vždy musím kupovať drahé podprsenky, aby mi tú moju nádheru udržali,,, kamošky sa mi čudujú, že prečo také drahé že stačia aj od ťongov,,, no tuším 1-2x som to skúsila a des a hrôza,,, prsia na bruchu a zapínanie hore na krku 😝
ak objednáš a nebude ti dobrá, ešte vždy sa dá vrátiť alebo vymeniť,,, ja som si asi v 15 tt musela kúpiť a vyšla ma na 30 eur, no a po mesiaci už mi bola malá 😕 tak som šla po radu k mojej kolegyni, lebo ona má teda riadne nadelenie a tá ma poslala do KIKu,,, a fakt som si tam kúpila za 7.49 eur 90D a dobre mi sedí a je aj pekná,,, a majú aj väčšie a rôzne farby,,, aj súpravy s nohavičkami,,,

chikitka
7. okt 2012

@evickav to fakt? v kiku?? to mam u nas na skok, tak nabuduce kuknem, ci najdem daco suce na tie moje baby 😀 dikes za tip!

evickav
7. okt 2012

@chikitka mávajú ich aj vo výpredajových cenách, len to treba pohľadať,,,

chikitka
8. okt 2012

@evickav dikes, pokukam! a inak vas maly chlapinko sa narodi den po mojich narodkach 😉 tak drzim palce! nech tie giga didule dobre produkuju 😀 😀 😀

simca06022011
14. okt 2012

hehe, len nikde som nenasla odpoved na otazku, co bola zadana... ja uvazujem po vyrieseni inych probemov o zmenseni, lebo uz sa mi ani neda dychat pod tymi prsiami. Pokial viem, tak zdravotne problemy s chrbticou su dobry dovod na odporucenie od ortopeda (napr. artroza, bolesti chrbta a migreny z toho a pod.), urcite to neda na 1.krat...

elka74
28. dec 2012

@adrianave ahoj. VšZP má tieto podmienky.

Dobrý deň,

výkony redukčnej mamoplastiky sú hradené len na základe predchádzajúceho súhlasu Generálneho riaditeľstva VšZP. Žiadosť podáva poskytovateľ zdravotnej starostlivosti písomne krajskej pobočke VšZP, s ktorou má uzatvorenú zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Revízny lekár príslušnej krajskej pobočky overí kompletnosť žiadosti a zašle ju na Generálne riaditeľstvo VšZP na posúdenie.

Poskytovateľ zdravotnej starostlivosti použije „Žiadanku o súhlas k úhrade výkonu JZS“, ktorá je na webovej stránke VšZP www.vszp.sk > Poskytovatelia > Zdravotná starostlivosť > Tlačivá

Nevyhnutnou súčasťou žiadosti sú:

1. Identifikačné údaje pacienta (meno, priezvisko, rodné číslo, trvalé bydlisko, kód poisťovne, zamestnanie).

2. Identifikačné údaje PZS, ktorý bude zákrok vykonávať.

3. Identifikačné údaje PZS, ktorý zákrok indikuje.

4. Celkový objektívny fyzikálny somatický nález, (výška, hmotnosť, BMI index, obvod hrudníka, pása a bokov).

5. Údaje o všetkých ochoreniach (diagnózach) slovne i v 4-miestnej MKCH klasifikácii, pre ktoré je pacientka liečená alebo sledovaná.

6. Zoznam všetkých liekov (vrátane dávkovania), ktorými je pacient v súčasnosti liečený a pokiaľ došlo k zmene terapie i ktorými bol liečený za obdobie posledných 6 mesiacov.

7. Presný popis lokálneho nálezu na oboch prsníkoch, vrátane veľkosti prsníkov (pri hypertrofiách sa používajú hodnoty objemu prsného tkaniva a rozlišuje sa mierna hypertrofia s objemom prsníkov okolo 500 ml, stredná hypertrofia cca 600-800 ml, výrazná hypertrofia do 1000 ml, potom makromastia až gigantomastia nad 1500 ml.) s uvedením dynamiky vývoja stavu.

8. Nevyhnutnou súčasťou žiadosti je priloženie fotodokumentácie.

9. Identifikácia pravdepodobnej príčiny vzniku lokálneho nálezu na prsníkoch (napríklad genetické predispozície, patologické hormonálne stavy v puberte či počas tehotenstva, resp. dojčenia, obezita, porucha funkcie štítnej žľazy a pod.).

10. Dôvody, pre ktoré je navrhovaná plastická korekcia s priložením príslušných kompletných odborných, laboratórnych či pomocných vyšetrení a doterajšej liečby.

Redukčnú mamoplastiku môže indikovať ortopéd, neurológ, a aj psychiater, v závislosti od obtiaží, ktoré táto operácia má vyriešiť

elka74
28. dec 2012

@simca06022011 čítaj podmienky vyššie

katka1981
28. dec 2012

Ahojte kocky, nepatrim do vasej kategorie, ale jendo vam poviem, menej obdarene baby, maju mensi zmysel pre humor, vy ste ozaj neskutocne vtipne.To bude asi tymi vnadami 😀 😀 😀 Nezavidim vam, snad vam ta operacia vyjde. Drzim palce, ale piste dalej, nech sa aspon zabavime na vasich hlaskach 😀 😀 😀 (u sikmacov nekupite ani nulky.....a nielen u nich. Boli casy, kedy som si ozaj kupovala o 2 cisla vacsie)

katka1981
28. dec 2012

Ahojte kocky, nepatrim do vasej kategorie, ale jedno vam poviem, menej obdarene baby, maju mensi zmysel pre humor, vy ste ozaj neskutocne vtipne.To bude asi tymi vnadami 😀 😀 😀 Nezavidim vam, snad vam ta operacia vyjde. Drzim palce, ale piste dalej, nech sa aspon zabavime na vasich hlaskach 😀 😀 😀 (u sikmacov nekupite ani nulky.....a nielen u nich. Boli casy, kedy som si ozaj kupovala o 2 cisla vacsie)

angela1
4. aug 2014

ahojte dievčatá bola ste už niektorá na tom zmenšení?, tiež nad tým uvažujem ale veľmi sa bojím tak ak to máte niektorá za sebou dajte vedieť aj nám ostatným 🙂 🙂 ďakujem

kiki68
4. aug 2014

ja som to zvazovala,lebo mam dost velke prsa, no ale kamosku tak doriadili v CZ, ze asi necham koziska kozami a fertig. Kamoske tam spravili taku buldociu kozu a jedno jej pekne nekleslo, tiez sa v jednom vytvorili nejake zrasty,takze este kvoli tomu beha pravidelne na mamografiu,ze ci je to ok. Jak na potvoru...
tak sa bojim,ze co ak zauraduje priroda,alebo sa majster chirurg utne.
Ale mam byvalu spoluziacku,co si nechala zmensit prsa a tej to vyslo krasne. Hlavne teda chrbatik trpel. Ja dost sportujem,takze chrbat ok,ale nesmiem pribrat ani deko, inak to zacnem citit, mne to furt ide na tie prsiska... 😒
A kde tie silikonove ladies kupuju pradlo? no predsa na internete alebo v predajniach ako playboy a pod. kde zohnat aj take velkosti ako 70 F.

demencia
19. apr 2015

baby, bonprix má široký výber, ja som spokojná. košíky až do veľkosti G.

angie0404
13. jún 2015

Ahojte ja mam 80E ale teda chrbticu skrivenu a tie dennodenne migreny a bolesti chrbta ma zabijaju.Naozaj realne premyslam nad zmensenim, manzel sice bude nestastny ale ja sa zblaznim uz takto.ziadna podprsenka nesedi, predklonim sa dopredu a vsetko je vonku, ramienka na podprsenke hrube jak svina, ziadne tricko nesedi a hlavne u mnohych ludi je to to jedine kam sa pozeraju.

martina054
14. jún 2015

Dobry den chcem sa spytat keby som si chcela dat zmensit prsia hradi nieco aj poistovna? dakujem za kazdu radu

deny81
14. jún 2015

ozaj necitala somvsetko, ale ja mam teraz 75-G,H }mala som aj 75-I ked som kojila prveho} a prve podprdy, ktore mi boli dobre su zo stranky > www.daniela-pradlo.sk a ked nemali akurat moju velkost kosikov - ze ich normalne nevyrabali - tak mi normalne usili cislo 75-I - ale teraz tusim aj take robia . inak aj ja by som si rada dala zmensit tie moje kocky 😉

nenabaja
14. jún 2015

@martina054 Ahoj, minule som pozerala TV a bola o tom diskusia s lekarom - tusim plastikom. Pozrela som si to, lebo tiez mi panbozko nadelil stedrejsie nez by som ocenila. Lekar vravel zo skusenosti, ze poistovne tieto zakroky uhradzat velmi nechcu. Deje sa to zriedkavo a iba pri naozaj vaznych diagnozach. A inak dojcit sa po zmenseni prsnikov podla jeho slov neda, pretoze dojde k preruseniu mliekovodov. Napriek tomu myslim, ze sa na to dam, ked odkojim babatka. Uz zacinam setrit do prasiatka 😉

martina054
14. jún 2015

@nenabaja ta my mame len jedneho synceka ale chceme ste jedno a az potom chcem ist na zmensenie a ja som citala niekde an interente ze poistovna preplaca ked povies ze ti ortoped odporucil tak ti predplatia niejaku ciastku tak neviem preto pisem

jemena
14. jún 2015

ahojte kocky, poznám aj šťastný prípad, ostali len jazvy, ale prsia dobre vytvarovane, bez problemov a jednej kamoske, hned po operacii, este v nemocnici uplne sčernela bradavka aj s dvorcom, za kratko odpadla, ostala jej tam diera dlho jej to mokvalo niekolko mesiacov. Potom jej opakovane asi 5 x sa snažili urobit plastiku dvorca a bradavky, tak jej z vnutornej strany predlaktia odoberali kožu, ale nikdy sa jej to neprijalo, potom to vzdala. teraz má jeden prsnik normal a ten druhy ma bez bradavky, dvorca s dost velkou priehlbinou. Obidve boli robene v Ružinove. Niekedy sa môže stať že sa niečo pokazí a dopadne to zle. Držím palce, aby vam to vyšlo.

jemena
14. jún 2015

ešte dodám, obidvom celý zákrok hradila poisťovna. mali od ortopeda potvrdenie, že maju problemy s chrbticou, boli niekolkokrat liečene, zlepšenie nenastáva, preto doporučuje redukciu prsnikov.

martina054
14. jún 2015

@jemena vazne ??? to je super aj by som chcela ist len sa boji....a durha vec hovoria ze potom uz ked budem chciet mat deti tak nemozem kojit

jemena
14. jún 2015

@martina054 pokial máš problemy kvoli vahe prsnikov, tak by ti to schvalili, ale niekedy môže byt dlhšia čakacia doba. Ak si ženy platia, zoperuju ich takmer bez čakania. Ale môže sa stať, že ked je to cez poistovnu, mozes cakať aj pol roka, ak nie viac.

martina054
14. jún 2015

@jemena vies mam 4prsia a vysku 150cm kaazdy hovoria ze by som si dala zmensit len neviem ako to je

jemena
14. jún 2015

@martina054 Toto rozhodne lekár, ak ťa naozaj boli z toho chrbat, hrozi skolioza a pod. určite ti operaciu doporuči. U kazdej zeny je to individualne. U niektorej su päťky OK, U niektorej môžu štvorky spôsobovať problemy. Pokial si bola viac krat u odborneho lekara s týmto problemom, tak sa zvyšuje šanca, že máš narok na operáciu zo zdravotných dôvodov.

nenabaja
14. jún 2015

@martina054 ja som na tom rovnako s vyskou aj proporciami. Osobne si myslim, ze v takomto pripade sa na to poistovna vykasle, kedze aspon ja nejake vaznejsie zdravotne problemy kvoli prsiam nemam. Ide skor o to, ze mi prekazaju napriklad pri sporte, nemozem si kupit pekne oblecenie a podobne. Este psychologa by som uhrala, ale ortopeda a neurologa asi nie.

martina054
14. jún 2015

@nenabaja ja to zacnem riesit az po druhom dietaty