icon

Zobudila som sa kričiac: Mám depresiu?

28. feb 2024

Dobrý deň.Dnes som sa zobudila a od rána len kričím,dostala som taký záchvat hnevu,že ma počula celá dedina hádam.Totiž vplýva na mňa veľa vecí,cítim sa neobľúbená,závislá nainých,mám nízke sebavedomie,uviazla som v situácii,ktorú neviem,ako dlho vydržím akceptovať,čo sa týka rodinných vzťahov.Mám už ad,to užívam vyše roka,ale mám pocit,že musím urobiť nejakú zmenu,nech pocítim úľavu.No zároveň neviem vyhodnotiť🙈,do akej miery je chyba vo mne...či je to ťažkou situáciou,alebo mám ja problém sama so sebou.Z obojho trocha,ale taký zmätok mám.Ak niekto dočítal až sem,môže mi niečo k tomu napísať.Problemy nechcem špecifikovať ani takto anonymne.Dakujem♥️

Strana
z2
dharmasanata
28. feb 2024

Tak máš problém sama so sebou sama si vymenovala veci ako nízke sebavedomie, zavisla na iných. Skús na sebe popracovať.. inak to zrejme nepôjde.

gelifil
28. feb 2024

vykričat sa choď do lesa, nevrieskaj po dedine

autor
28. feb 2024

@gelifil Veď to...to mi vždy záležalo,čo iní o mne myslia.Dnes mi to bolo fuk,muselo to von

autor
28. feb 2024

@dharmasanata asi áno...ono by to ale znamenalo aj urobiť veľkú zmenu a na to som zbabela alebo len realistická🙄🙈

januska12323
28. feb 2024

Máš len dve možnosti - žiť ako doteraz alebo zmeniť čo sa zmeniť dá.

autor
28. feb 2024

Viem,píšem veľmi všeobecné,ja však nedokážem nikomu,ani len psychológovi povedať,čo ma naozaj trápi úplne podrobné,nejde mi to.Takze tak

autor
28. feb 2024

@januska12323 áno,určite potrebujem vidieť nejakú perspektívu pre zlepšenie a posúvať sa za ňou,presne

januska12323
28. feb 2024

Si tu anonymne, nikto nevie kto si, ako vyzeráš, kde bývaš, kam chodíš do práce, nič. Môžeš napísať všetko čo ťa ťaží.

gelifil
28. feb 2024

ano, typicky stereotyp, ktorý je za mnohymi depresiami....co si o mne pomyslia ini

autor
28. feb 2024

@januska12323 Viem,len to nedokážem,hoci to by boli potom cielene rady,no neviem to ani ánonymne🙈

autor
28. feb 2024

@gelifil áno,aj toto je jeden z problémov mojich

autor
28. feb 2024

@gelifil áno,aj s týmto bojujem

tana85
28. feb 2024

na koho si kricala? strasne dufam, ze nie na vlastne deti…poviem ti nieco - toto sama nevyriesis. chod za psychiatrom a nasledne na terapie. oni nesudia, ale chcu pomoct, preto si vybrali taku profesiu, poculi uz vselico. krik moze prejst do agresie, dokedy sa chces stym pasovat sama kym pochopis, ze mame odbornu pomoc? zlomenu nohu by si si tiez sama sadrovala?

autor
28. feb 2024

@tana85 nie...na partnera,na dieťa vôbec,to už sedelo v aute a my sme boli doma.

autor
28. feb 2024

@tana85 už som chodila k psychologické a teda mám problém povedať všetko...nejde to

autor
28. feb 2024

My sme ešte posledné veci brali na odjazd

salamistka
28. feb 2024

nejaké knižky o tom, ako sa mať radšej, si už skúšala čítať a riadiť sa nimi ?

autor
28. feb 2024

@salamistka nie...možno by som mohla,poznáš také?

autor
28. feb 2024

Konkrétne myslim poradiť.😊

mabenn
28. feb 2024

depresia je normalna reakcia psychiky a tela na tlak resp zle podmienky v zivote...treba riesit tu rodinnu situaciu, inak to budes len hasit...

mabenn
28. feb 2024

ty mozes na sebe pracovat neviem ako a byt kludna ako jogin, pokial zijes medzi "debilmi", co ti robia zle, samozrejme, ze na to reagujes..

salamistka
28. feb 2024

ja som čítala len od Louise Hay, Miluj svoj život, mne to dalo celkom dosť, možno niekto pozná aj iné užitočné knižky...
máš niečo, čomu sa vieš tešiť? príroda, zvieratá, hobby?
nemysli si, že si v tom sama...ja napríklad tiež som mala takýto "záchvat" a nebolo to veru nič moc, ale som padla úplne na dno svojich síl (spôsobili to niektorí členovia mojej rodiny)

autor
28. feb 2024
autor
28. feb 2024

Ďakujem všetkým za reakcie,moc si toho vážim,nemám silu momentálne všetkých menovať,ale veľké ďakujem všetkým,potrebujem popostrčiť a to ste urobili excelentne

autor
28. feb 2024

♥️😊👏

terry658
28. feb 2024

Nie je na škodu si občas zakričať. Sama vidíš,kde potrebuješ zmenu len sa musíš odhodlať ju spraviť.
Je zbytočné chodiť k psychológovi ak sa neotvoríš. Veď tam chodíš preto aby ti pomohol. Ak sa niektoré veci bojíš povedať tak si ich napíš na papier a daj mu to prečítať.

autor
28. feb 2024

@terry658 vďaka,

tana85
28. feb 2024

skus inu. myslim to v dobrom lebo zazila som aky to vie byt neskutocny rozdiel ked nattafis na toho praveho terapeuta, ktory vie klast otazky a prirodzene vytvorit at,osferu dovery a prijatia nech povies naozaj cokolvek. ale je to na tebe, ja by som nevedela tak zit - nemat rada samu seba, svoj zivot, byt natolko zavisla na nazore a oblubenosti okolia. aktualne citam uz druhy,rat knihu Odvaha byt neoblubeny a je to prva kniha, o ktorej hovorim, ze mi zmenila zivot, vrelo odporucam

autor
28. feb 2024

@tana85 ďakujem 😊

zuwa78
28. feb 2024

Ak nechces špecifikovat ani anonymne.....tak ti nebude vediet nik poradit.....
Za tym kričanim..nebude tam neaka vnutorna agresija....?....

Strana
z2