icon

Zväčšená uzlina nad kľúčnou kosťou

20. feb 2023

Ahojte, je tu niekto kto mal dlhodobo zvacsenu uzlinu nad klucnou kostou z inych pricin ako nadorovych? Som sledovany uz 1r kvoli zvacsenej uzline cca 1,5cm (nemeni sa).Kontrolovane iba sonom, doktor neodporucil ziadne dalsie vysetrenia/biopsiu. Mam velky strach, hladam niekoho s rovnakym problemom (komu to dopadlo dobre a nakoniec to nic nebolo 🙂. Dakujem

taktotedanie
•
20. feb 2023

Krvne testy a biopsia
Trvala by som na tom
To, ze niekomu to dopadlo dobre neznamena ze to bude aj u vas alebo u vas to nemusi znamenat nic a u niekoho to moze byt zle
Mna by skusenost niekoho z netu neuspokojila a neukludnila, riesila by som testy dalsie

tykat
•
20. feb 2023

Kamaratka si nahmatala hrcku pri klucnej kosti ale zaroven bola dlhodobo "chora", mala silne nocne potenie (komplet prepotene pyzamo), slabost. Zistili jej rakovinu lymf.uzlin, absolvovala liecbu a je uz dlhe roky ok. Prave to extremne nocne potenie je jeden z priznakov (okrem hrcky pri klucnej kosti).
Mozno by som skusila aj nazor ineho lekara, pre ukludnenie.

ivka21
•
20. feb 2023

Trvaj na poriadnom vyšetrení. Sestra sa na telesnej buchla nad kľúčnou kostou. Vybehla jej tam hrca a žiaľ mala rakovinu kosti....nastastie to prežila lebo to zachytili skoro

msnesquik
•
20. feb 2023

@tykat ano, ale uz ked su taketo priznaky, tak je to uz slusne rozbehnute...tiez som.mala, ale leukemiu, priznaky su podobne
Autorovi - uzliny nad klucnou kostou nemaju byt hmatne, ale ak je zvacsena uz rok a bol by to lymfom, tak davno lezis v nemocnici, leukemia a lymfom su rychle rakoviny, daj si skontrolovat krvny obraz a ak sa inak citis dobre, chodila by som akurat na to sono na kontrolu, ci sa nemeni

autor
•
20. feb 2023

@msnesquik krvny obraz robeny 2x vsetko v poriadku, na vlastnu ziadost robene sono brucha, krku a stitnej zlazy, tiez ok. Uzlina vraj vykazuje normalne znaky, len ta velkost ma desi a tiez to ze vsetky info o takychto uzlinach na nete su katastroficke. Uzlina nie je hmatna, nedokazem ju najst, bola najdena nahodne pri inom sonografickom vysetreni. Keby neboli zverejnene vsetky info a studie ohladne toho na nete, situacia by bola ovela lepsia, takto uz neviem ci prehnane panikarim alebo zanedbavam :/ dakujem za vsetky rady a nazory kazdopadne, dufam ze to bude ok 🙂

lienocka73
•
23. jún 2024

Ako pokračuješ s tou uzlinou?