Zvážiť operáciu na kŕčové žily pred tehotenstvom?
Ahojte,
Chcela by som sa Vás opýtať na názor na takúto operáciu. Nohy ma nebolia, občas sú unavenejšie, ale keď nachodím cez 10k krokov denne myslím, že to nie je nič čudné. Akurát mam na nich modre žilky a asi rok jednu či dve malé hrčky. Dnes som bola na kontrole (vedela som, že kŕčové žily mam mierne na jednej nohe) a lekár mi hneď,,naordinoval,, o týždeň takúto operaciu. Plánovala som tento týždeň začať s manželom pracovať na druhom dieťatku a už som odpočítavala pomaly sekundy kedy začneme a toto mi naburalo plán. Ale ok, dajme tomu že možno stihnem všetko tak, že tento mesiac aj otehotniem aj bude operácia, ale v podstate ide mi najmä o to, či do toho ist teraz. Po prvé je leto a hrozne horúčavy, čiže nosiť pančuchu sa mi fakt nechce hoci len týždeň podľa jeho slov, po druhé to tehotenstvo a po tretie väčšinou čo čítam a počujem odporúča sa po tehotenstve. Mne však doktor povedal, že sa to práve v tehotenstve môže zhoršiť a aby predišiel u mňa tromboze tak mam ist do toho teraz.
Neviem vôbec čo robiť, aký máte na to názor? Treba to tak hrotiť a utekať hneď? Nechcem riskovať, mam aj inú diagnózu- SM a bojím sa už všetkého čo sa mi ešte stane, ale toto ma prekvapilo a nepočítala som s tým a neviem čo si o tom myslieť.
Ešte dodám, že žijem v zahraničí a preplatí mi to poisťovňa, avšak niekedy mám pocit, že ti doktori si tu zo mňa robia trochu biznis a nechcem tu operáciu mat hneď teraz zbytočne. Radšej o tej možno rok na jeseň po druhom....
Ďakujem keď tak za odpoveď 😊😊😊😊
Ja robim denne cca 30 000 krokov, minuly rok mi vysli za mna dost strasne krcove zily. Bola som s tym u dr., ze si mam kupit pancuchy a volne predajne tabletky, ze toto mi nik nezoperuje, ze to mam malo. Lava noha od pol stehna az po lytko centimetrove tmave skrutene zily..na pravej zacinaju teraz..tiez zijem v zahranici a teda co asi chcu dosiahnut, nech idem sukromne.
Takze za mna kludne pockaj, spravte si babo a potom to pories. Ak ta nebolia a nie je to este esteticky extrem, nestresuj sa tym.
@elin2525
@amelie2017
Ďakujem Vám žienky za odpoveď, no jedna píše tak, druhá tak, neviem stále teda 🤣 som z toho dosť smutná, lebo som s tým nerátala a fakt odpočítavala sekundy kým začneme skúšať s manželom a teraz musím mesiac čakať lebo plodné dní mi vyjdu presne na obdobie kedy ešte nemôžeme... a tým že mám sm mam obmedzený čas aj na otehotnenie aj celkovo viac faktorov... no tak idem ešte na konzultáciu v pondelok a opýtam sa, či naozaj nemôžem otehotniet skôr ako týždeň po operácii, keby mi dovolil tak 4 dní po, asi by sme to mohli stihnúť ak by sa teda podarilo na prvýkrát ako pri prvom dieťatku 😀 no tak ďakujem ešte raz za odpovede, ste zlaté, že ste si našli čas 😚
@biankabianka Mrzi ma, ze viacej zienok nereagovalo na tvoj prispevok. To rozhodnutie je naozaj tazke. Ak mas takto limitovany cas na dalsie babo, tak urcite zacnite. Nechcem nic malovat na stenu, alebo strasit, ale napriklad u nas sa prvy syn ‘zadaril’ hned a druhy nam trval skoro dva roky. Kazdopadne drzim palce a hlavne, aby sa tie krcove zily nezhorsovali.
@lussy203 ďakujem za odpoveď, a v takom ,,strašnom,,stave ako si to nazvala si ich mala aj pred druhým tehotenstvom? Mňa lekár vystrašil že chce predísť tromboze u mňa preto pred tehotenstvom, ono asi to je ,,mini,, operácia ale stále je to nejaký zásah a teda vôbec neviem čo robiť .... ty si sa nebála trombózy?
@elin2525 jej ďakujem ty si zlata veľmi ❤️ no prave, možno to uzavrieme tak, že poviem doktorovi že to skúsime s babom, teraz mam 2 mesiace na to priestor, potom znova liečba, tak by som šla keď tak na ten zákrok v tom čase, a aj bude zimšie vonku, čo sa vtedy hodí a nechám to na osud, aby zariadil či sa bábo podarí alebo bude operácia....

@biankabianka Ja by som do tej operacie isla - mne sa presne po 2.tehotenstve zily neuveritelne rozrastli, nohy mam skarede a zacali ma fakt boliet, i v noci pocas spanku. Ja sa chystam na operaciu teraz na jesen. Dnes 36 stupnov a ja pancuchy, ale ozaj zmiernuju tu bolest. Zase chapem i s tym snazenim. Ono napriklad Detralex by sa nemal brat pocas tehotenstva a ten sa myslim uziva po operacii. Asi by som sa este skusila poradit s lekarom, ja este nemam hrcky, tie su podla mna uz vaznejsie.