icon

Zvolili by ste po transplantácii obličky prirodzený pôrod alebo sekciu?

artemiss1
25. jún 2018

Keby máte transplatovanu obličku (v bruchu )vybrali by ste si prirodzený pôrod alebo cisársky? Some zufala nemám sa s kým poradiť a žijem v UK a tu su aj za prirodzený doktori a ja sa bojím kvôli tlaku.
Ďakujem

janinah
25. jún 2018

kedy transplantovali? ak nie čerstvo,tak mi skôr vychádza prirodzený,ono je to tam všetko zahojené,nič sa nepotrhá,ak sa toho bojíš,...naopak,pri celkovej anestézii ti dajú dosť liekov,tie potom budú musieť z tela vyjsť aj cez obličky + dalšie lieky proti bolesti budeš musieť užívať,takže prirodzený nie je taký "zlý" ako to vyzerá./som sestra na oper.sále,ale nie gyn./

ukulela
25. jún 2018

@artemiss1 toto je naozaj len na poradu so zenou v rovnakej situacii, alebo s lekarom ... naozaj nemas moznost sa s niekym poradit? podla mna by ti neradili prirodzene, keby to bolo rizikove .... nemas niekoho na SVK, kto by ta nakontaktoval na nejaku konzultaciu, ak by si teda chcela konzultovat? alebo aj tu su nejake skupiny lekarov/sestier - skus sa opytat tam ... ale dobry nazor dala uz @janinah

artemiss1
autor
25. jún 2018

@janinah
Mam tri roky úspešnú operaciu a teda sa bojím aby nič nepoškodili lebo všetko je dobre a cisársky by mi dali Spinal nie celkovu ani by som nechcela ale som hotova teda ako či skúsiť prirodzený či nie a pri kompiláciach samozrejme že by museli cisársky

artemiss1
autor
25. jún 2018

@ukulela ved to ze tu sa nemám ským a naozaj je to veľmi ťažké pre mňa. Ja si myslím že na slovensku by boli za cisársky lebo som čítala že jedna tak rodila v košiciach

artemiss1
autor
25. jún 2018

@ukulela najradšej by som sa s nejakým gynekologom no ťažko to je

katherine04
25. jún 2018

Ja cisárskym určite

ukulela
25. jún 2018

@artemiss1 jasne, ze sa bojis, ale to je o dovere ... ja mam teraz v druhom tehotenstve pruh (jasne, neporovnatelny priklad s tvojim - naozaj len pre ilustraciu) - ked mi ho "nasli", tak som citala a vacsina chirurgov ze zo svojho pohladu odporuca cisara, kvoli moznym komplikaciam, vacsiemu natrhnutiu atd (gynekologovia zas prirodzeny) - ale dnes som na jednej (nie lekarskej) akcii oslovila jedneho chirurga - a on ze velmi nie je v tomto pripade za cisarsky, ze nevidi dovod (zlaty bol, upokojil ma). ty si v UK konzultovala s gyndosom, ci s nejakym chirurgom? kde ta operovali? keby si sa spojila so svojim operaterom? za mna - uplne laicky - ked je vsetko zahojene, tak by to malo byt OK. ja by som sa skor obavala tehotenstva ako takeho - tlak na vnutorne organy, ved ich babo/maternica tlaci, posuvaju sa - to by som povazovala za vasiu zataz, ako porod (mozno ma nejaky zdravotnik vyvedie z omylu) ... takze ak vies/mas moznost, skus aspon napisat/zavolat tam, kde ta operovali a teda neviem, ako je to v UK, ci by pri porode akceptovali taketo odporucenie na cisarsky ... ale ak ti viaceri doktori povedia, ze by sli do prirodzeneho, tak im doveruj. neboj sa, ja by som asi viac privitala moznost prirodzeneho, ako cisarskeho (aj teda napriek bolestivemu prvemu zazitku atd - lebo ja sa zas obavam rezu, rany a komplikacii po cisarskom, vyberali mi 2 mesiace pred otehotnenim zlcnik a teda bolest tej malej ranky uz po laparke bola pre mna total, nie to este smirom/smarom cez brucho aj maternicu - z toho mam vacsiu hrozu)
Drz sa a zbytocne si nerob strasiaka.

artemiss1
autor
25. jún 2018

@ukulela Ďakujem teda pruh som zažila pred 3 rokmi a teda ako vravíš dala si si poradiť a len veriť že bude to dobre. Ja som bola v piatok na konzultacii v nemocnici kde sme to preberali s Dr gynekologička zrejme lebo tu nie su gynekologovia priamo v ambulancii ako na slovensku je to tu všetko opačne .A teda dnes sa mala spojiť s mojím doktorom nefrologom ktorý má ma pod starostlivostou a teda mi má volať a musím ešte raz prísť prediskutovať to. Keďže tu v UK je všetko opačne preto som chcela názor zo slovenska. Doktorka mi povedala že prirodzený môže byť vyhodnejsi a že pri cisárskom sa môžu dotknúť tej obličky nerozumiem presne tomu len som v strachu. Tehotenstvo mam klop klop naprosto ukážkové čo som prekvapena s mojou diagnozou len aby ten pôrod dobre dopadol. Mne ide o obličky nie ani o strach z prirodzeneho pôrodu. Toto je tiež moje druhé tehotenstvo a vtedy mi vlastne robili urgentny cisársky v 33tt lebo obličky nepracovali dobre som od narodenia oblickar a teda viem čo to je tiež. A som vďačná bohu že porodim druhé dieťa.Len tie obavy teraz.

ukulela
25. jún 2018

@artemiss1 uvidic, co povie nefrolog ... ale ak aj ten zvazi, ze je to uz OK, tak sa neboj prirodzeneho. ak povie, ze nie, tak urcite ustupia ... drzim ti palce, vsetko dobre dopadne. vidim, ze to mas "za par" - paradne si to dala napriek minulym komplikaciam a diagnozam, tak sa tes na nove zazitky s vacsou rodinou 🙂 Inac pozdravujem od Zvolena (ja som zbliza, aj ked tam uz dlhsie nezijem) 🙂

sissi2183
25. jún 2018

Skus sa spytat v tejto skupine:
https://www.modrykonik.sk/group/6796/detail/
Su tam lekari a zdravotnici, ktori ti mozno budu vediet poradit.

artemiss1
autor
25. jún 2018

@sissi2183 ďakujem isto pozriem

artemiss1
autor
25. jún 2018

@ukulela on mi vravel že má pacientky po transplatne ale nepýtala som sa viac to bolo ešte na začiatku tehotenstva a že a majú deti tu je to bežnejšie než na slovensku tam je tych prípadov menej. Veru potiahla som to už nebude predsacne ako dcerka ale narodila sa zdrava aj keď predčasne a čakala som že aj tento krát to bude skorej ale som to bez problémov potiahla tak ze už len dva týždne do termínu 🤗🙂 Áno som zo Zv len žijem v UK a Ďakujem pekne snáď bude dobre 🙂😊

mravvcek
25. jún 2018

Mama a ja radia lekari. Je tam sikovny gynekolog zo Sace. Skus tam napisat. Odpisuju do dvoch dni. Drzim palce!

artemiss1
autor
25. jún 2018

@mravvcek ďakujem pekne

darci17
26. jún 2018

@artemiss1 ahoj, ja obličku nemám. Mne ju vyberali kvôli vrodenej vade. Ja som rodila sekciou. No naozaj je dôležitý názor lekára, gynekológ, nefrolog. Pekný deň

maruski99
26. jún 2018

@artemiss1 držím ti veľmi palce, aby to všetko dobre dopadlo...rodiť budeš teda v UK, ak som dobre pochopila, že??

artemiss1
autor
26. jún 2018

@maruski99 ďakujem 😊 áno v UK a preto som chcela aj názory zo Slovenska lebo tu povedia inak

maruski99
28. jún 2018

@artemiss1 áno viem, všade povedia inak a dobre robíš, že si to zisťuješ aj tu...tak ešte raz držím silno palce, aby všetko dopadlo na jednotku a boli ste zdraví obidvaja 🙂