icon

Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol

zuzik1983
1. feb 2012

ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem

zuzanka1031
31. okt 2013

Ahojte 🙂

prosím Vás, ako tak čítam, vy sa vyznáte ovela lepšie ako ja, čo si myslíte o mojich výsledkoch:

TSH : 0.010 mIU/l [0.50-5.00] , T3 vožný v sére : 9.43 pmol/l [3.5-6.5] , T4 vožný v sére : 23.09 pmol/l
takze este je vidno ze T3 je lahko zvýšená ale T4 je uz upravená v norme

zuzanka1031
31. okt 2013

TSH : 0.010 mIU/l [0.50-5.00] , T3 vožný v sére : 9.43 pmol/l [3.5-6.5] , T4 vožný v sére : 23.09 pmol/l
takze este je vidno ze T3 je lahko zvýšená ale T4 je uz upravená v norme

maculabenkovie
1. dec 2013

Ahojte, kto by mi vedel poradit...Uz druhy krat mam zvysenu stitnu zlazu s znovu berem thyrozol2x1 a citim tlaky v krku...co mam urobit?mam zavolat doktorovi a povedat mu to?Mne uz navrhol operaciu..Busi mi stale aj srdce, a berem concor cor...

natalisnatalia
8. jan 2014

Ja beriem ešte stále tyhrozol ale zatial pomaha a nepriberam z toho 🙂

veronika2612
3. feb 2014

baby so zvysenou funkciou stitnej zlazy, mam jednu otazku...citala som rozne clanky na internete o tomto ochoreni a o jeho priznakoch, pricom jednym z nich bolo aj vystupenie oci z ocnych jamiek...pozoruje niektora z vas nieco take?...

florin
5. feb 2014

Ahojte, mám strašný strach. Som v prvom trimestru tehotenstva a beriem thyrozol. Dnes ma doktor strašne vystrašil, že dieťa môže byť poškodené. On ma síce ubezpečoval, že to nebude z thyrozolu, ale čo som tu čítala...máte s tým niekto skúsenosti?

florin
5. feb 2014

@ketrinn Ahoj Ketrinn...ty si brala v tehotenstve thyrozol? Ako to dopadlo?

ketrinn
5. feb 2014

nie nebrala som nesmie sa brat v tehotenstve doktor zakazal otehotniet v tehotenstve! ale stretla som sa z jednou pani z namestova a ona brala thyrozol ale ako doktor jej povedal že to može mat nasledky na dietati povedala že aj tak ho preč neda ale jej zmenil neake ine lieky a tušim bola na 1/2 tabl a sledovana a ma krasne dievčatko už ma 2 roky a by si neverila ake je velmi mudre niekedy to nemusi byt tak ako lekari strašia ak doktorka ženska vravi že tam je všetko v poriadku tak sa nemusiš obavat a nestresuj sa v klude aby sa ti zbytočne nedvihal tep ja ju už mam vyoperovanu a teraz pracujeme na babu už 2 rok po operacii som operovali ma jul-2012 počitaj xiix

ketrinn
5. feb 2014

@florin troška nechapem čitam že si pisala že si v 1 trimestri to je začiatok?a pod tym maš pisane že čaka babetko termin januar 2014 ved točo??????????

ketrinn
5. feb 2014

@florin troška nechapem čitam že si pisala že si v 1 trimestri to je začiatok?a pod tym maš pisane že čaka babetko termin januar 2014 ved točo??????????
@veronika2612 ja som mala hyperfunkciu ale nie všetkym sa to robi mne sa to nedialo to ked maš vysoky očny tlak pri tejto chorobe tak tlači z jamiek ,ja som bola len vychudnuta hyperaktivna citlivka,prehnane starostliva až moc všetko mi vadilo o všetkych som sa bala no proste nebola som to ja stale som plakala a tak proste hormony robia svoje ale už je potvora preč a je mi vyborne.

ketrinn
5. feb 2014

@lucy777 ja som tiež po 11 mesiacoch po porode vychudla a triaslo ma že kavu som nemohla osladit a doktorka iže poporodna depka atd .poslala ma do lekarne kupit vytaminy ,jeden den mi začli trpnut od spodu palce až do hora telom to šlo k jazyku už ked som necitila nohy zavoalal som zachranku tak dobre že dosla hned mala som pol hodky napojenu v sanitke infuzku ale do nemocnice som odmietla tak mi napisali aby som šla po vikende k neurolog a ona mi zrobila aj ekg a j odbery a aj ct behom 3 dni ale medzitym zistila ked prišli vysledky z labaku že to bola štitna žlaza produkovala proste moc hormonou a to to sposobovalo liečila som sa 5 rokov raz už bolo celkom ok ale potom behom mesiaca sa to vratilo a doktor mi povedal že to možeme brzdit dalej ale už sa stoho nevyliečim kedže nastala remisia bude sa to stale vracat a ja som chcela mat babo tak som ju dala vybrat a je mi super a na babu sa pracuje. 😵

veronika2612
5. feb 2014

@ketrinn mne zatial tiez nic s ocami...teda nic necitim...len mi strasne bilo srdce stale, potila som sa, triasli sa mi ruky atd...zacala som brat tabletky, tak snad sa to da do normalu pocas tohto roka...aby som si ako ty mohla povedat. ze sa citim vyborne 🙂

ketrinn
5. feb 2014

@veronika2612 ved hej každy to zvlada inač :(kolko maš tabletiek thyrozolu ako uživaš?či si to mala moc vysoke?

veronika2612
6. feb 2014

dala mi teraz zo zaciatku trikrat denne a o 6 tyzdnov mam ist na odber, podla vysledkov mi upravi...ty si to ako mala?a po akom case si sa zacala citit lepsie...mna strasne boli hlava teraz kazde rano...poobede uz pohoda...beriem teraz este len siesty den...

veronika2612
6. feb 2014

@ketrinn dala mi teraz zo zaciatku trikrat denne a o 6 tyzdnov mam ist na odber, podla vysledkov mi upravi...ty si to ako mala?a po akom case si sa zacala citit lepsie...mna strasne boli hlava teraz kazde rano...poobede uz pohoda...beriem teraz este len siesty de

veronika2612
6. feb 2014

@ketrinn a inak ty mas stitnu vyoperovanu ci vyliecenu len?

ketrinn
6. feb 2014

@veronika2612 mala som ju liečenu 5 rokou ale už som ju dala vyoperovat ja som brala 3x2 tablety a chodila som zozačiatku často a pomaly mi daval menšiu davku ale dlho som mala stale zle vysledky až po roku liečby sa mi to začalo zlepšovat a uberal mi tabletky potom som sa celkom vyličila tak mi stiahol uplne lieky ale o mesiac som tam bola zas z preoblemami takže zas sme museli ist na liečbu 😠 a ked sa vrati zas problem vola sa to remisia a potom je mala šanca že sa to bude dat uplne vyliečit tak som to po 5 rokoch dala vybrat von.nemala som uzlinu ani nador,len proste mi produkovala pri namahe viac a viac hormonou,pomaly aby sa človek nehybal a tak zakazal mi vtedy aby som necvičila nerobila tažšiu pracu a tak ale ani to nezaberalo ,tak som to dala vyoperovat a mam pokoj 🙂traslavost ruk a bolenie hlavy je normal aj vysoky tlak a rychly tep,potenie tiež .

veronika2612
7. feb 2014

ano to mi lekarka povedala, ze ked to po roku bude v pohode a potom sa to vrati naspat, tak stitna zlaza pojde potom von...ale by si neverila ako ma boli hlava teraz posledny tyzden odkedy som zacala brat lieky...dufam, ze sa to upravi casom...

veronika2612
7. feb 2014

@ketrinn ano to mi lekarka povedala, ze ked to po roku bude v pohode a potom sa to vrati naspat, tak stitna zlaza pojde potom von...ale by si neverila ako ma boli hlava teraz posledny tyzden odkedy som zacala brat lieky...dufam, ze sa to upravi casom...

ketrinn
7. feb 2014

@veronika2612 verim ti aj mna bolievala kym som si zvykla na tabletky ale ak ta bude stale porad sa z doktorkou spomni jej že ta bolieva ale to je tymi navalmy hormonou,ked sa to ustabilizuje tak prestane ja som si tiež stymto vytrpela fuuu

florin
7. feb 2014

@ketrinn Ano som v prvom trimestri..babetko čakame v septembri..ale celé tieto mesiace 2 a pol som brala Thryrozol....a vraj môže poškodiť plod....

ketrinn
8. feb 2014

@florin maš v spravach🙂nechcem to tu pisat

veronika2612
8. feb 2014

@ketrinn musim sa pochvalit, ze dnes bol prvy den po tyzdni co ma vobec nebolela...musim zaklopat...tak snad to bude uz len lepsie 🙂

florin
9. feb 2014

Máte niekto skúsensti s Thyrozolom v tehotenstve???? prosím ak má niekto nejaké skúsenosti...

renyka06
13. mar 2014

Ahojte prosim o radu uz tri roky sa liečim na zv.cinnost stitnej žlazy uživam thyrozol velmi priberam zzadychavam sa a som unavena stale... ma niekto take priznaky alebo mal? Uz som rozmyslala ze vysadim lieky nemozem sa na seba pozerat a oci vecne opuchnute poradte mi dakujem 🙂

renyka06
13. mar 2014

@zuzik1983 ahoj zuzka ja tiez od thyrozolu neskutocne priberam 3 roky ho beriem od 3tbl.denne uz beriem 1tbl denne aj oci mavam opuchnute ach.. unavena stale a zadychavam sa aj pri chodzi.... ☹

zuzik1983
autor
14. mar 2014

@renyka06 no ja uz beriem len pol tbl dddne a uz ju mam akn tak v norme😉

renyka06
15. mar 2014

@zuzik1983 aj ja som ho brala pol tbl denne a znovu na 1denne ved uvidim ako to pojde dalej dakujem za odpoved nepoznam nikoho v okoli mna z takymto problemom... 🙂

monika_k
15. mar 2014

@renyka06 ahoj, tiez mam zvysenu cinnost stitnej zlazy....beriem Strumazol, kde je pomocna latka thiamazol, takze v podstate je to Thyrozol.....zatial ho beriem iba 3 dni ...jednu tabletku denne 30mg. Ale asi o cca. mesiac idem na liecbu radioaktivnym jodom.....Doktor mi vysvetlil, ze je to tak lepsie ak planujem mat deti.

zuzik1983
autor
15. mar 2014

@renyka06 ani ja, vacsinou ma kazdy tu opacnu poruchu.kontrolu mam az v eptembri, tak snad je vsetko ok