5 mesačné bábo má laryngitídu
Ahojte maminy,chcela by som vediet,ci ma niekto podobne skusenosti. Syncek uz bol 2x za sebou chory, dcera bola chora, zo skolky, a nakazil sa aj.maly. prvy krat iba soplik a trosku kasel, druhy krat uz sopel asi 2 tyzdne,potom kasel a nakoniec dostal laryngitydu a skoncili sme v nemocnici, kde ho preliecil.dostal inhalacie, ventolin,ecobec,ambrobene, antibioticke kvapky do nosa, fenistil, isoprinosine. Je to dost na.take male babo☹ ale asi bolo treba.s inhalaciami sme este pokracovali aj doma. Apostupne sme ich vysadili.niektore sa ani nemaju uzivat do dvoch rokov....☹ avsak tie spreje musim nosit so sebou, keby sa to opakovalo. Uz sa strasne bojime bacilov,uz mam priam fobiu zo sopliokov. Chcela by som vediet,ci ste uvedene lieky uzivali resp.vasi drobci, a ci sa im to opakovalo viackrat...dakujem
@kiki75 prosim ta nerob zasa z toho horor, prepac ze to pisem tak tvrdo, dostali ste zapal priedusiek s podozrenim na RSV co je total hnusny bacil a ak ho chytia male babatka, ktore len lezia na chrbatiku a sople im zatekaju do priedusiek tak sa musia liecit v nemocnici - vzdy!!! mate k tomu moraxelu, streptokoka to su take kombinacie ze staci ked muz pride z obchodu ma to v sebe jemu nic nie je kychne na dieta a on moze v horsom pripade skoncit v nemocnici - sorry blby priklad ale je to tak - takze nepanikar, nechaos... proste nakopilo sa vam toho vela naraz + ta larygitida. nie si prva ani posledna co skoncila s dietatom v nemocnici. starsiu pekne daj do skolky, potrebuje to. hlavne chytat imunitu, lebo inak ked pojde do skoly bude stale chora, nespolocenska a budes s nou mat problem... a maly tu imunitu tiez niekde musi chytit. ak ma chytat bacile niekde musi chytit aj imunitu proti nim. ak sa z neho ma stat alergik popr. astmatik tak nic z tym nespravis (sorry hovorim to tvrdo) ale viac menej je to tak, bacilom sa nevyhnes, musis obcas k lekarovi, do obchodu, na prechadzku, musis prejst po ulici okolo ludi, nemozes ho drzat v sterilnom prostredi a hlavne starsiu dcerku kvoli tomu ochudobnovat o spolocnost rovesnikov ☹ vsetky deti nie su rovnako odolne voci bacilom no tak budete mat pri sebe lieky ak chyti laryngitidu streknes mu popr. das sirup venolin, pojdes na pohotovost a poradia ti ako dalej (vacsinou uz nebudu take blbe komplikacie ako teraz, dieta rastie a z leziaceho bude sediace, chodiace a bude lepsie, nebudu zatekat sopliky) neboj zvladnete to. ak nemas predcasniatko, popr. extremne predcasniatko tak sa nemas coho obavat. zdrave dieta so zdravymi plucami toto vsetko zvladne lavou zadnou. a ak by aj muselo brat inahatory. prezijete, su deti ktore musia brat aj tazsie lieky a su vdacne za kazdy den zivota, ktory tu mozu prezit. takze sa tes ze mas zdrave dieta a uzivaj si to a zvytocne sa netrap co by mohlo byt keby (do buducna...)
sorry na prikrejsi prispevok
@kacena4 nerobim z.toho horor.ako kazda mama, mam obavy ked su deti chore a prepac ze sa pytam na skusenosti inyych a chcem.urobit vsetko, aby sme sa.vyhli nemocnici a chorobam.....predcasniatko nemam, ale maly mal streptokokovu infekciu po narodeni,ked tri.dni mu pichali antibiotika.aj to stacilo.a nie je leziace babo, ked bol chory,stale som.ho nosila,aj spal v.nosici, takze ani preto nechapem,preco do takto dopadlo.a ak mas skolkara urcite vies aj.ty ake to je ked je 3 dni v skolke a dva tyzdne.doma.u nas bola doteraz realita taka vlani od septembea do novembra a potom teraz od aprila do juna.a samozrejme.viem ze su ovela horsie diagnozy, ale ja.riesim nasu. A ziadnu dobru radu som.od teba necitala,ani vlastne.skusenosti
@kiki75 preto som sa ospravedlnovala za prikrejsie slova, ale praveze mam predcasniatka 900g. kazdy mesiac v nemocnici s pluckami kopu liekov inhalatorov... ☹ som rada ze zije preto som to napisala, nepisala si podrobnosti o dietati o diagnozi nic podrobnejsie a preto som aj napisala o leziacom dietati ano 5mesacne je leziace, ked bude mat rok dva uz nebude leziace bude chodit a nebudu mu zatekat sopliky to su vlastne skusenosti dobra rada, nestresovat sa ono to odzneje vekom dietata bude to lepsie, preto sa nemas obavat toho - to som tym celym chcela povedat, kedze je to zdrave dieta preto z toho nemas robit horor, ale zit a tesit sa zo zdraveho dietata... mozno si ma zle pochopila a vysvetlila si moje "rady" prepac no obcas skus citat medzi riadkami a ozaj nepanikarit. ked som naposledy lezala v nemocke s drobcom bola tam jedna mamika s novorodencom na kysliku vobec si neuvedomovala vaznost situacie a stale sa pytala domov ze oni to doma zvladnu ☹ (bez kyslika) proste niekedy to mamicky nevedia odhadnut drzim palceky nech uz vam je len a len lepsie a inhalatory nemusite pouzivat vobec!!

@kiki75 ebobec a ventolin by som brala len ked idem na dlhsie prec. V kabelke ich nosit nemusis. Toto nue je astma ale infekcia ktora sa v priebehu dni rozvija. Ja patrim medzi ludi ktori na dovolenku beru pre istotu vsetky lieky. V skolke bude asi mala casto chora, a zrejme potom aj maly. Ale zas socialny kontakt je pre nu dolezity. Ja by som skusila a potom uvidis ci to ide. Ci nie su deti chore. Teraz je zbytocne sa trapit. Tieto bronchitidy budu prebiehat stale lahsie a lahsie. Vsak aj ty si mala zapal priedusiek a inhalacie si urcite nebrala ;)