Ako často sú vaše deti choré?

smoni
14. okt 2017

Ahoj, ako často bývajú vaše deti choré? Dávate dáke vitamíny na podporu imunity?

evittam
14. okt 2017

Syn bol naposledy ked mal 6mesiacov, dcerka ešte vôbec. Teda az na kiahne,ktore syn doniesol ked mal 7rokov, dcerka mala 16mesiacov. Obaja mali super priebeh,bez teplot, žiadne komplikácie sym bol do 10 dní v skole, dcerka bola v poriadku ma 8.den. Samozrejme nepočítam sopliky raz rocne.😉
Davam vit.C celoročne, vit.D v zimmych mesiacoch.

lorela
14. okt 2017

@smoni 7 rocna dcerka nebyva vobec chora. Nedavam ziadne doplnky vyzivy, vsetko len prirodzene - teda stravou. Vzdy som sa snazila, aby mala dostatok pobytu a pohybu na cerstvom vzduchu (kocikovala som aj niekolko hodin po lesoch 🙂) a mierne otuzovanie. Ziadne prehnane dezinfikovanie ani stranenie sa moznych zdrojov beznej "nakazy", napr. ako ked si niekto kychne a mamicka s dietatom leti co najdalej.
Imunita je do znacnej miery tiez vecou genetiky.

nelinka2009
14. okt 2017

@smoni navstiv imunologa ten ti ptedpise lieky a nie placebo blbiny

siska53
14. okt 2017

@smoni podla toho,v akom veku.. Do tych cca 3 rokov len nadcha zoparkrzt rocne,neskor to bolo horsie,ale nie katastrofalne.. Po vybere nosnych mandli mal maly zrazu taku zlu imunitu,ze dobrych 9m. Bol chory vzdy do tyzdna-dvoch.. Potom sa to ustalilo a uz len tak dvakrat.. Teraz v lete-jun-jul mali kiahne,imunita vraj po nich byva oslabena...uvidime..

brali sme imunoglukan,Cecko,Decko v zime aj tak boli chori....
Najviac nam pomohli esencialne oleje..a teraz nam este po kiahniach poradili hlivacika. Uvidime,zima sz este len blizi,ako to bude teraz,vlanajsia na rozdiel od tej predtym,bola fajn.

Ale u nas sme.chori viac my rodicia..niekedy rozmyslam,ze kto vlastne chodi do skolky,kedze my sme castejsie chori ako oni.
P. S.imunitu mame dobru,vsetci sme boli na testoch.. Ze to je malymi detmi.. A ja som si to vysvetlila-plesnami v byte. Uz sme sa prestahovali,tak uvidime..

Vela deti (ale aj dospelych) reaguje zvysenou chorobnostou na stres a pre dieta to moze byt aj nastup do skolky,hoci to nemusi inak davat najavo..