Ako dlho ste sa zotavovali po cisárskom reze?
Ahojte po koľkých mesiacoch ste boli schopné sa normálne postaviť na nohy a fungovať ? Ísť na prechádzku a uz normálne bez obmedzení žiť ? 🙂
Po 3 dnoch urcite nie mesiacoch 😊
tak doma už musíš fungovať či vládzeš, či nie.. ale s kočiarom sme si urobili krátke kolečko na durhý deň po príchode domov.. aj tak sme museli ísť k dr... bolo to ešte náročné, ale aspoň trochu postupne
Na nohy ma postavili po 12 hodinách, najlepšie je veľa chodiť, jednoducho to rozchodiť, ale teda je to bolesť hlavne keď vyprchajú analgetiká. Najnepríjemnejšie je vstávanie z postele, treba ísť cez bok a pomalšie, to si nájdeš spôsob. Mne sa rana horšie hojila takže cca 3 týždne som mala dosť bolesti, teraz som 2 a pol mesiaca po a necítim už žiadnu bolesť. Ale fungovať musíš s bábätkom, to ti pomôže zotaviť sa.
Rana bolela 6 dni po reze, ale napriek bolesti som normalne fungovala a starala sa o babo. Potom bolest presla uplne, ale mietso rezu zostalo citlive este niekolko mesiacov.
@alex666 takže na kúpalisko určite nie ...a ako sa stará o tu ranu ? Je to na cele brucho ? Nejako si to neviem predstaviť
Za mna najhorsi prvy tyzden, potom uz relativne ok, ale ja som sa donutila stale chodit s kocikom, tam som vela nachodila a to mi pomohlo, takze spravne baby pisu - ak nie su ine problemy, treba to len rozchodit a bude dobre.
Ze kupalisko :D Uvedom si, ze budes mat novorodenca a s nim ist na kupalisko nie je vobec vhodne. Nemusis sa starat nijako, maximalne po par tyzdnoch si ju mozes natierat nejakym olejom na jazvy.
Neviem si predstaviť ísť na kúpalisko. Ako myslela som si,že zvládam super sekcie, ale ísť na kúpalisko by ma ani nenapadlo, ani len aby som v chladku ležala. Ved budeš mat novorodenca, ty máš šestonedelie 😊
Ja som chodila naozaj rýchlo, ale toto by ma nenapadlo
V ziadnom pripade na kupalisko s novorodencom 🙂. Ja mam tiez letne dieta, ale teda mala som respekt pred horucavami, nie je to sranda.
Kupalisko? budes rada, ked sa vyspis
A nezakryvaj kočík v žiadnom prípade s plienkou😊 je to nebezpečné. Uži si oddych, máš na to nárok, ešte sa nachodis na kúpaliska a atrakcie.
Po sekcii? Tyzden bol taky narocny to rozchodit. Kedze som mala celkvou narkozu po narocnom porode akutnu sekciu. Celkovo som bola unavena. Vycerpana.
Ale potom super. Kazdym dnom lepsie. Len tym ze mas ranu tak skor opatrne. Nie ze “neschopne”. Po prirodzenom prvom som vedela fungovat asi po 3tyzdnoch ze som bola uz na komplet ok.
A pri tretom prirodzenom po tyzdni som bola vonku na prechadzke bez nejakych obmedzeni.
Si robíš srandu že na kúpalisko? Veď ty si po op, a sú náchylná na infekciu, plus ubolena, šestonedelie, vonku horko, dieťa nemá byť v horúčavách vonku....niektoré dobre že nejdete hneď z pôrodnice
Na prechádzku sme šli 2 týždne po pôrode, ale my sme boli v nemocnici 11 dní, ja som normálne vedela fungovať už v pôrodnici ale až týždeň po pôrode, dostala som transfúziu a mala som brutálne bolesti hlavy... Rana ma prestala bolieť celkom skoro 🙂
@marcellka32 ale asi po koľkých tyzdnoch by som mohla ísť na kúpalisko ..jasné že novorodenec nie toho bude mať babka na starosti kým ja sa dám dokopy len ma zaujíma či budem mesiac len ležať kým sa mi rana zahojí ..čítala som už veľa diskusií kde sa žene otvorili stehy lebo hneď začala robiť a fungovať okolo bábätka
@maryetta ..takže cca asi mesiac budem ležať a potom sa už budem môcť aj zohnúť ? Naložiť myčku povysávať ?
@pettom19 no len my bývame na kopci takze určite s kočíkom sa nebudem trepať s roztvorenym bruchom ...čiže asi cca mesiac dva ? 🙂
@sajmonka_1216 a ako si sa v noci vyspala ? Vedela si sa v noci otočiť alebo vstať z postele ? Ja som po operácii žlčníka a musel má dvíhať z postele manzel aby som vôbec dosla na záchod sprcha detto preto sa veľmi bojím či to bude rovnako alebo ako
Rana bolela 5 dní po sekcii ale fungovala som už 2 dni po.. Čím viac chodíš a snažíš sa normálne fungovať, tým skôr prejde aj bolesť 🙂
@autorka to je vtip? ja neviem, co mam skor rozdychavat, ze na kupalisko? alebo ze mesiac budes lezat ... novorodenca bude mat na starosti babka kym sa Ty das dokopy?!
Sekcia je operacia...rozrezu Ti tusim 7 vrstiev tkaniv... ale zase mas novorodenca, o ktoreho by si sa ako matka mala starat. V zahranici Ti ho aj nechaju na izbe, ziadne novorodenecke... A nie je to prechadzka ruzovou zahradou, vie to pekne boliet, niekoho dlhsie niekoho kratsie, ale zeny normalne funguju s babatkom.
@elizabet173 a keď sa tej žene roztrhne brucho lebo začala všetko robiť skoro ? ..moja švagriná je úplne zdravá a tiež ležala mesiac dva týždne bola pri nej mama a dva týždne svokra ...nikto nechce predsa komplikácie
@autorka, brucho sa Ti neroztrhne, lebo tych 7 vrstiev zasivaju kazdu zvlast, ze ano, to by si musela mat fest problem styl sla si murovat lebo co, aby sa roztrhli vsetky.
A samozrejme, rozpravame sa o starostlivosti o babatko. Odporuca sa nedvihat nic tazsie ako dieta! nie lezat, aby Ti ochabli svaly atd...
@elizabet173 a prečo by som mala byť troll 😅 ? Zato že niekto nežije domácnosťou alebo robotou ale má iné záujmy ako ostatný na MK ..áno predstav si že pred tehotenstvom som bola na kúpalisku minimálne 3 krát v týždni lebo moje hobby je plávanie 🙂 ..a pýtam sa preto ako som už písala moja švagriná je úplne zdravá osoba a ležala mesiac doma kým jej svokra a mama sa starali o novorodenca tak zaujima ako to majú ostatný
Ale isto nie mesiac.
Budeš mať sekciu? Resp si ju niekedy teraz mala? Nečitala som všetky komentáre.
Ja som mala pri sebe mamu. Asi 5dni. Ináč všetko sama hneď po sekcii. Len niekdy kým som sa postavila tak to trvalo. Pripadne ťažky nákup či vysávač. Vedro s vodou-umývanie podlahy a dvihanke. Ale to len tie prvé dni/týždne. Určite nie až mesiac.
Aj ja týždeň sme boli v nemocnici
A keď sme prišli uz som fungovala normálne.
@cookie29 ..ale nakladať myčku a vysávať je tiež predsa narocne po operácii hovorim mala som operovany žlčník a nemohla som robiť nič lebo ma všetko strašne bolelo ani sa len zohnúť a plakala som pri každom pohybe ..preto sa pýtam či sa to dá porovnat s tou operáciou

3-7 dni..druhy cisarsky bol lepsi. A cim skor sa rozhybes, tym lepsie